e-NAMIG za mlade

21. september 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Izobraževanja, zaposlitve, natečaji, zdravje, šport in prireditve...za mlade


     A veš?  
 
 

Spletna platforma: Manj je več

Zaživela je spletna platforma “Manj je več”, ki spodbuja ponovno uporabo predmetov in promovira koncept Zero Waste na ravni gospodinjstev. Razvili so jo v Društvu Ekologi brez meja, informacije so na voljo brez registracije ali plačila, prispeva pa jih lahko vsak.

 
 
 
     Izobraževanje  
 
 

Podjetje IMP PUMPS razpisuje kadrovske štipendije za šolsko leto 2017/18

V podjetju IMP PUMPS, d. o. o., v šolskem letu 2017/2018 razpisujejo 2 kadrovski štipendiji. Rok za prijavo je 15. 11. 2017.

 
 
 

Program STEP za umetnike in kulturne delavce

Evropska kulturna fundacija prek programa STEP umetnikom in kulturnim delavcem omogoča izmenjavo izkušenj in znanja v Evropi in sosednjih državah.

 
 
 
     Delo  
 
 

Karierni zganjalnik v osrednjeslovenski regiji

Marš na(d) trg dela je program, ki nudi brezplačno podporo mladim pri vstopu na trg dela. Z oktobrom začnejo z izvajanjem Kariernega zaganjalnika v Ljubljani.

 
 
 
     Natečaji  
 
 

RogLab natečaj: Mesto za vse

RogLab in evropska mreža FabLabNet razpisujeta natečaj na področju produktnega in modnega oblikovanja ter arhitekture in umetnosti, katerega cilj je razširjati meje ustvarjalne rabe 3D tehnologij ter razvijati družbeno in okoljsko odgovorne izdelke, ki prispevajo h kvalitetnejšem življenju posameznikov in skupnosti. Natečaj je odprt za: oblikovalce/ke, izdelovalce/ke, študente/ke, arhitekte/ke, umetnike/ce, inženirje/ke, samostojno ali v skupini, pa tudi za nevladne organizacije in podjetja. Podaljšali so rok za prijavo do 10. 10. 2017 do 12.00.

 
 
 
     Zdravje, Šport  
 
 

Svetovalni svet tudi v Novi Gorici

V društvu Svetovalni svet so se odločili za širitev svojih aktivnosti, zato nudenje pomoči in svoje aktivnosti širijo na področje Nove Gorice. V prostorih bodo prisotni vsak drugi ponedeljek, med 16. in 19. uro.

 
 
 
     Prireditve  
 
 

MSL turnir v odbojki na mivki

Mladinski svet Ljubljane vabi vse mlade, da se pomerite v odbojki na mivki! Tekme bodo sodili za to usposobljeni sodniki iz odbojkarske zveze Slovenije. Turnir bo v soboto 30. septembra, s pričetkom ob 14. uri v Športnem parku Ludus Črnuče. Prijave sprejemajo do 25. 9. 2017.

 
 
 

3. mednarodni filmski festival za mlade FILM NA OKO

Pred nami je Jesenska edicija filmskega festivala za mlade Film na oko. 15 izbrancev pomladne ljubljanske edicije festivala bo ponovno na ogled, zdaj v 9 kinematografih 8 slovenskih mest.

 
 
 

LGBT+ mladi in šola

DIC Legebitra vabi mlade LGBT+ osebe na delavnico na temo izkušenj LGBT+ oseb v procesu izobraževanja. Delavnica bo 26. 9. 2017 in 4. 10. 2017 v DIC Legebitra. Prijavite se lahko še danes!

 
 
 

Re:ciklarnica – Re:zgibani okvirji

To jesen se bodo na Re:ciklarnicah posvetili enemu izmed najbolj raznovrstnih in vsestransko uporabnih materialov: papirju. Delavnica bo potekala 30. 9. 2017, od 14.00 do 18.00 v zgornjem preddverju Kina Šiška.

 
 
 

Delavnica ročnega tiskanja

Kolektiv Metatisk vas vabi na delavnico ročnega tiskanja (SITOTISK) in šablonskega tiskanja. Na delavnici boste spoznale_i cel postopek ročnega tiskanja in imele_i priložnost tiskati na bombažne torbice in majice. Delavnica bo 21. 10. 2017 od 11.00 do 15.00.

 
 
 

Dmitry Morozov ::Vtol:: Delavnica Kliker // Clicker Workshop

Vabljeni na delavnico izdelovanja preprostega vmesnika/sintetizatorja zvoka. Na delavnici boste udeleženci iz računalniške miške sestavili preprost sintetizator zvoka za eurorack. Delavnica bo potekala 26. in 27. septembra od 17.00 do 20.00.

 
 
 

Festival Topografije zvoka 2017

Vabljeni na simpozij in festival Topografije zvoka, ki predstavlja zvočne umetnosti, koncepte in ozadja in predzgodovine njihovih postajanj, zvočne konstrukte razbremenjuje mimobežnosti in slučajnosti. Festival bo potekal od 30. 9.-4. 10. 2017 na njem pa se bo zvrstilo več predavanj in koncertov.