DrogArt

11. september 2017|Novice|Obvestila

Izobraževanja, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve... Poglej si!


 
     Izobraževanje  
 
 

Štipendije za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2017/2018

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je 29. 8. 2017 objavil javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2017/2018. Rok za prijavo je 30. 9. 2017.

 
 
 

SPIRIT vabi na usposabljanja in delavnice s področja ustvarjalnosti in inovativnosti

Javna agencija SPIRIT Slovenija razpisuje dva programa usposabljanj za strokovne delavce v izobraževanju. K aktivni udeležbi vabijo učitelje in profesorje, vodstva šol in študente pedagoških fakultet.

 
 
 

Odprti poziv za Creativity StartUP School

Imaš kreativno idejo, ki jo lahko apliciraš v produkt, storitev ali izdelek za industrijo? Si morda za nemogoč problem našel delujočo in kreativno rešitev? Verjameš, da bi lahko svojo poslovno idejo dopolnil in se v 2 dneh pripravil za predstavitev pred investitorji? Prijavi svojo idejo na Creativity StartUP School in jo izpopolni z najboljšimi mentorji iz StartUP okolja v Sloveniji! Rok za prijavo je 14. 9. 2017.

 
 
 

Štipendija Pine Bausch za plesalce in koreografe

Podpora je namenjena rezidenčnemu bivanju, sodelovanju s plesnim ansamblom in študiju plesnih tehnik. Plesalci in koreografi (ni starostne omejitve) lahko prejmejo štipendijo za obdobje od treh do šestih mesecev in v višini 2.500 EUR na mesec ter enkratno kritje potnih stroškov. Rok za prijavo je 15. september 2017.

 
 
 
     Delo  
 
 

Vključitev v program Marš na(d) trg dela

Si končal s šolo/faksom ali pa si “en korak” stran od tega? Si star_a med 15 in 29 let, iščeš delo, pa ne veš kako priti do zaposlovalcev in jih prepričati, da si ti pravi? Potem je program Marš na(d) trg dela kot nalašč zate.

 
 
 

Strokovni sodelavec – specialist za mladinsko delo (m/ž)

V Centru za mlade Domžale iščejo novo/-ega sodelav-ko/-ca – specialista za mladinsko delo (M/Ž). Delovno mesto je razpisano za 40 ur tedensko, delovni čas je neenakomerno razporejen, s kandidatom pa bodo sklenili pogodbo za čas 1 leta.

 
 
 

Središče Rotunda išče novega sodelavca ali sodelavko

Ekipa Središča Rotunda potrebuje dodatno pomoč za delo na področju promocije, organizacije dogodkov in izobraževanj ter koordinacije aktivnosti zavoda. Izbrano osebo bodo zaposlili za obdobje 15 mesecev, za polni delovni čas v sklopu programa ”Priložnost zame v nevladnih organizacijah”.

 
 
 

Mladi Zmaji iščejo specialista za mladinsko delo

Mladi zmaji razpisujejo prosto delovno mesto za specialista za mladinsko delo VII/2 – M/Ž, za nedoločen čas, s polnim delovnim časom, v Četrtnem mladinskem centru Bežigrad. K sodelovanju vabijo aktivnega, ustvarjalnega, mobilnega, dobro informiranega ter z vizijo in izkušnjami opremljenega mladinskega delavca, ki bo skupaj z njimi soustvarjal Ljubljano. Rok za prijavo je 10. 9. 2017.

 
 
 

STA išče asistenta za digitalni marketing in skrbnika spletne strani

Asistent za digitalni marketing bo dnevno vpet v vse marketinške aktivnosti, digitalne in klasične, deloma pa tudi v prodajne in aktivnosti skrbi za stranke. Skrbnik spletnih strani bo skrbel, da so vse spletne strani lepo urejene, optimizirane za spletne iskalnike in predvsem osvežene. Rok za prijavo je 14. 9. 2017.

 
 
 

ZVVIKS išče asistenta produkcije/ pridruženega asistenta

V ZVVIKS, Zavodu za film in avdiovizualno produkcijo, iščejo novega člana produkcijske ekipe. Rok za prijavo je 8. 9. 2017.

 
 
 
     Natečaji  
 
 

Kid Kibla: Javni poziv ustvarjalcem za leto 2018

KIBLA vabi slovenske umetnice in umetnike, ustvarjalke in ustvarjalce k prijavi del s področja sodobne umetnosti: interdisciplinarne, intermedijske, avdio-vizualne, vizualne in glasbene umetnosti, za leto 2018. Poleg posameznikov vabijo tudi kolektive, institucije, producente in posrednike. Rok za prijavo je 22. 9. 2017.

 
 
 

RogLab natečaj: Mesto za vse

RogLab in evropska mreža FabLabNet razpisujeta natečaj na področju produktnega in modnega oblikovanja ter arhitekture in umetnosti, katerega cilj je razširjati meje ustvarjalne rabe 3D tehnologij ter razvijati družbeno in okoljsko odgovorne izdelke, ki prispevajo h kvalitetnejšem življenju posameznikov in skupnosti. Natečaj je odprt za: oblikovalce/ke, izdelovalce/ke, študente/ke, arhitekte/ke, umetnike/ce, inženirje/ke, samostojno ali v skupini, pa tudi za nevladne organizacije in podjetja. Rok za prijavo je 17. 9. 2017.

 
 
 

ArtsLink 2018: razpis za rezidence in projekte v ZDA

Objavljen je razpis za štipendije za 5-tedensko bivanje v ZDA. Razpis za leto 2018 je namenjen umetnikom in managerjem s področja vizualnih in medijskih umetnosti.

 
 
 

POGLED 2017 – mladinski fotografski natečaj

Center za mlade Domžale v sodelovanju s FKVK Mavrica Radomlje razpisuje vseslovenski mladinski fotografski natečaj POGLED 2017.

 
 
 
     Prostovoljstvo  
 
 

Društvo za nenasilno komunikacijo vabi na usposabljanje za prostovoljce

Če bi radi preizkusili svoje znanje, pridobili izkušnje in nova znanja s področja preprečevanja nasilja ter želite prispevati svoj prosti čas za druženja z otroki, ki imajo izkušnjo nasilja ali težave v komunikaciji z drugimi, se pridružite prostovoljcem Društva za nenasilno komunikacijo.

 
 
 

Poziv za prostovoljce na Future Architecture Festivalu!

Future Architecture Festival in Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) vabita vse študente in vse druge ljubitelje arhitekture, urbanizma in krajinske arhitekture ter tiste, ki boste to še postali, vseh starosti, iz Slovenije in izven nje, da sodelujete pri organizaciji prvega Future Architecture Festival, ki se bo odvijal med 20. in 30. 9. 2017 v Ljubljani.

 
 
 
     Prireditve  
 
 

Ravbarji in žandarji

Zavod Nefiks 7. 9. 2017, ob 18.00 v sklopu mladinske izmenjave “You have one new friend request: Mother Earth” vabi na dogodek, ki bo mladim omogočil, da na zabaven način spoznavajo okoljsko problematiko, hkrati pa uživajo ob teku in medsebojnem lovljenju.

 
 
 

Delavnica o enakosti spolov

Forum za enakopraven razvoj in Ženski lobi vas 21. 9. 2017 vabita na delavnico o enakosti spolov v razvoju. Namen delavnice je ugotoviti, katere dobre prakse s področja enakosti spolov obstajajo v Sloveniji, jih primerjati s potrebami v državah v razvoju ter na podlagi ugotovitev pripraviti priporočila o bodočih aktivnosti Slovenije na tem področju.

 
 
 

Delavnica umetniškega videa

V oktobru 2017 na Zavodu SCCA – Ljubljana pripravljajo Delavnico umetniškega videa za mlade. Delavnica je namenjena mladim (15–30 let), ki jih zanima produkcija umetniškega videa.

 
 
 

Delavnica: Uporaba programa Windows Live Movie Maker

Mestna knjižnica Ljubljana organizira delavnico na kateri boste spoznali program Windows Live Movie Maker ter se naučili preproste montaže, sestave in obdelave videoposnetka.

 
 
 

Delavnica: Splaniraj si planer

Legebitra vas 12. 9. 2017 vabi na ustvarjalno delavnico, kjer boste ustvarjale_i in se pogovarjale_i o funkciji rokovnikov in pozitivnih učinkih naših zapisov. 

 
 
 

Film Status Zero na festivalu slovenskega filma

15. 9. ob 14.30 bo na Festivalu slovenskega filma, v tekmovalnem programu, predvajan film Status zero. Film prikazuje problematiko najmlajših brezposelnih v Sloveniji, ljudi z roba, ki niso uspeli končati šole in se zdijo tako rekoč obsojeni na doživljensko brezposelnost.