START-UP DJ UMEKA OSVAJA GLASBENI SVET

24. avgust 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Platforma Viberate poleg glasbenikov odslej vsebuje tudi podatke o koncertnih in klubskih prizoriščih ter glasbenih dogodkih; start-up se medtem pripravlja na izdajo kripto žetonov, s katero bodo zbirali do 12 milijonov dolarjev


Ljubljanski Viberate, ki ga podpirajo podjetnik Mark Pleško, vodja ABC pospeševalnika Dejan Roljić in DJ Umek, je istoimensko glasbeno platformo avgusta razširil s 50 tisoč profili koncertnih prizorišč in 200 tisoč dogodki. Na ta način lahko uporabniki s celega sveta hitro in enostavno preverijo glasbeno ponudbo, urejeno glede na lokacijo in želje posameznika. Načrti slovenskega podjetja so sicer še veliko bolj ambiciozni; postati namreč želijo največja tržnica za glasbenike in organizatorje dogodkov na svetu. Sredstva za razvoj in širitev pa bodo zbirali z izdajo žetonov v omrežju blockchain, ki se bo začela 5. septembra 2017.

 

Sveže dodani profili prizorišč in dogodkov vključujejo vse informacije, ki jih uporabnik potrebuje za odločitev o obisku koncerta ali kluba: lokacijo, velikost prostora, zvrst glasbe, sezname preteklih in prihodnjih dogodkov ter slike. »Če ste v Berlinu in bi v petek zvečer radi šli ven, bo Viberate na podlagi lokacije in želja oblikoval seznam primernih dogodkov oziroma prizorišč,« pojasnjuje Matej Gregorčič, soustanovitelj in direktor podjetja. »Nova vsebina predstavlja pomembno nadgradnjo, s katero bomo lahko še hitreje pridobili nove uporabnike,« razlaga Gregorčič.

 

Platforma sicer deluje od lani oktobra, do danes pa se je nanjo registriralo že več kot 120 tisoč glasbenikov s celega sveta. Med njimi so tudi velika imena industrije, kot sta Robbie Williams in Linkin Park. Platforma je sicer odprta, kar pomeni, da lahko podatke vnaša in ureja vsak: doslej je bilo takih uporabnikov že več kot 50 tisoč.

 

Načrti ljubljanske ekipe so sicer še veliko večji; vzpostaviti namreč želijo globalno platformo za povezovanje glasbenikov in organizatorjev dogodkov. Delovala bo v omrežju blockchain, zaradi česar bo po mnenju ustanoviteljev start-upa bolj transparentna in dostopna tudi za mlade glasbenike, ki svoj prostor pod soncem še iščejo. »Vsakemu glasbeniku želimo dati možnost, da se prek platforme promovira in dobi plačilo. Za organizatorje dogodkov na drugi strani pa je Viberate orodje, s katerim bodo našli svojo naslednjo veliko zvezdo,« dodaja Gregorčič.

 

»Ker želimo cilje doseči hitreje, bomo v ta namen sredstva za razvoj zbirali z izdajo žetonov,« pa pravi Vasja Veber, soustanovitelj in operativni vodja. Tako imenovani ICO ali prva ponudba žetonov se bo začela 5. septembra 2017, pospremili pa jo bodo z nastopom DJ Umeka, ki ga bo mogoče spremljati v živo na družbenih kanalih platforme Viberate.

 

Zanimanje za projekt je preseglo vsa pričakovanja. Viberate se je namreč že pojavil na vseh večjih spletnih portalih, ki pokrivajo kriptovalute. Prav tako je veliko zanimanja na raznovrstnih spletnih forumih in drugih komunikacijskih kanalih.

 

Projekt je podprlo tudi več slovenskih in tujih podjetnikov, vlagateljev in poznavalcev »kripto sveta« (njihove izjave si lahko pogledate tudi v videu):

 

DJ Umek, soustanovitelj in glasbeni amabasador: »Verjamem, da je samo vprašanje časa, kdaj bodo glasbeniki sprejemali plačilo v kriptovalutah. Ampak bo vseeno potrebnega še nekaj časa in zaupanja. Najprej bodo nov način posvojili manj poznani glasbeniki, kasneje pa tudi velike zvezde.«

Charlie Shrem, Bitcoin legenda in podjetnik: »Glasbena industrija čaka na disrupcijo. In to je priložnost za Viberate. Zelo sem navdušen nad projektom, ker omogoča razvoj celotnega ekosistema okoli glasbene industrije.«

 

Dejan Roljić, ustanovitelj ABC pospeševalnika: »V nasprotju z večino drugih ICO projektov Viberate dejansko že ima delujoč produkt. Tudi njihova metrika je pripravljena na način, da lahko vsak spremlja, kako uspešni so. Verjamem, da bodo v nekaj letih spremenili glasbeni svet. Imajo energijo in strast do tega, kar delajo. Zelo boste ponosni na svojo investicijo.«

 

Mark Pleško, ustanovitelj podjetja Cosylab in vlagatelj: »Viberate je fantastična ideja. Zelo mi je všeč ekipa, poleg tega pa že imajo rezultate«.

 

 

 

 

Dodatni materiali

 

Viberate predstavitev kovanca: http://www.viberate.io

Izjave ustanoviteljev in poznavalcev, ki podpirajo projekt Viberate: https://www.youtube.com/watch?v=0mNAdHL2R84

 

Viberate storitev: https://www.viberate.com

Viberate.com Facebook stran: https://www.facebook.com/viberateOFC/

Viberate.com Twitter profil: https://twitter.com/Viberate_com

Viberate.com LinkedIn stran: https://www.linkedin.com/company/viberate

Viberate.com Youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCNqR72YOybyCZzVhb5oeQhw