e-NAMIG za mlade

24. avgust 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Eurodeskova raziskava o mobilnostnih informacijah za mlade

Vsi mladi ste vabljeni k sodelovanju v Eurodeskovi raziskavi o mobilnostnih informacijah za mlade. V raziskavi lahko delite, kje vi iščete informacije o prostovoljstvu, delu, študiju ali življenju v tujini ter predlagate kako bi lahko ponudbo tovrstnih informacije izboljšali. V raziskavi lahko sodelujete do 10. septembra 2017.

 

 

 

 

Film na ulici

Prve septembrske dni bo Kinotrip na krilih Mladih zmajev že tretjič odpotoval na šolsko igrišče v Zalog, kjer se bo odvilo pestro dogajanje za mlade: filmi, glasba in zabava. Letošnja novost Filma na ulici pa je, da se bodo mladi v petek na dogajanje v Zalog lahko zapeljali s posebnim filmskim avtobusom LPP-ja. Film na ulici bo potekal 1. in 2. 9. 2017. Vabljeni!

 

 

 

 

Portal GoinGlobal – pomoč pri iskanju prakse v tujini

Z aprilom 2017 Karierni centri Univerze v Ljubljani študentom in diplomantom UL ponovno omogočajo brezplačen dostop do portala GoinGlobal, ki predstavlja odličen vir informacij pri iskanju praks oz. pripravništev v tujini.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Mednarodno usposabljanje v Španiji

PiNA Terminal išče dva/-e kandidata/-ki za udeležbo na mednarodnem usposabljanju »Draw it yourself: graphic facilitation« s poudarkom na razvoju komunikacijskih kompetenc z uporabo vizualnih orodij. Prijave so mogoče do 28. avgusta 2017.

 

 

 

 

Brezplačni tečaji programiranja

V Zavodu Ypsilon bodo v mesecu septembru organizirali 10 brezplačnih tečajev programiranja v slopu programa “Innovation Jam Course” s priznanimi strokovnjaki iz podjetja Smart Ninja v različnih krajih po celotni Sloveniji. Na tečajih boste osvojili znanje kode HTML, programskega jezika JAVA ter programiranja v okolju SAP Cloud Platform. Tečaji se bodo pričeli 11. septembra in bodo trajali vse do 29. septembra 2017. Prijave sprejemajo vključno do ponedeljka, 4. septembra 2017! 

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Plačana pripravništva pri Evropski komisiji

Si vedno želel vedeti, kako deluje Evropska komisija? Prijavi se na pripravništvo in spoznaj delovanje institucije od znotraj! Rok za prijavo je 31. avgust 2017!

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Razpis Bauhaus Residence 2018

Odprt je razpis za rezidence za arhitekte in umetnike Bauhaus – Dessau. Poleg bivanja nudijo 1.200 € štipendije mesečno in vso infrastrukturno podporo projektu, ki bi ga želeli razviti. Prijave so mogoče do 6. 9. 2017, 00.00 (CET).

 

 

 

 

Natečaj: Euro Video Challenge

Če si star med 18 in 30 let imaš priložnost, da poveš svojo zgodbo in pokažeš, kaj znaš, v izvirnem, največ 2 minuti in 20 sekund dolgem videu o ekonomski temi, povezani z dejavnostmi Evropske centralne banke! Registriraj se na spletni strani tekmovanja in oddaj video do 24. septembra 2017!

 

 

 

 

Natečaj na Instagramu #2030isnow

Instagramerji, pozor! Delite sliko, ki prikazuje vaša dejanja, ki vplivajo na leto 2030, označite profil EuropeAid, uporabite hashtag #2030isnow in označite tri prijatelje. Večkrat, ko boste delili, večje so vase možnosti za zmago. Rok za prijave je 31. avgust 2017!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Poulični festival: Biti mlad je zakon

Mladi zmaji Bežigrad – Mladinc, organizirajo poulični festival “Biti mlad je zakon”. Namen festivala je približati mladim, družinam in drugim prebivalcem Bežigrada možnosti preživljanja prostega časa v Ljubljani. Festival bo potekal v torek, 29. 8. in v sredo, 30. 8. od 14.00 do 19.00 ure.

 

 

 

 

Ustvarjalni delavnici: Ročno pletenje in Sitotisk

Za vse tiste, ki ste zamudili brezplačne delavnice v okviru festivala Dobimo se pred Škucem, vas vabijo, da se jim pridružite na dveh delavnicah v sklopu Knjižnice pod krošnjami na vrtu Galerije Škuc. Delavnica Ročnega pletenja bo 28. 8. 2017 ob 18.00, delavnica Sitotisk express – KNJIGOFILIJA pa 18. 9. 2017 ob 18.00. Delavnici sta brezplačni in namenjeni vsem generacijam. Potrebne so predhodne prijave na info@skuc.org.

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino