e-NAMIG za mlade

17. avgust 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Garažna razprodaja, izobraževanja, štipendije, delo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

GARAŽNA RAZDAJA

V Mladinskem središču Vič zbirajo rabljena oblačila za otroke in mlade in sicer v mesecu avgustu in septembru. Na dogodku GARAŽNA RAZDAJA (v septembru) bodo pa zbrana oblačila podarili. Namen akcije je spodbuditi oddajo rabljenih otroških oblačil in oblačil za mlade, ki so jih otroci ali mladostniki že prerasli, ali pa vam delajo gnečo v omarah

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

PiNA Terminal išče udeleženki/-ca za mednarodno usposabljanje v Lizboni

PiNA Terminal išče dva/-e kandidata/-ki za udeležbo na mednarodnem srečanju na temo nenasilne komunikacije, s poudarkom na razvoju komunikacijskih in sodelovalnih kompetenc. Srečanje bo potekalo od 8. do 14. 10. 2017. Rok prijave je 27. 8. 2017!

 

 

 

 

Štipendije MOL za nadarjene dijake in študente

Mestna občina Ljubljana (MOL) tudi letos razpisuje štipendije za nadarjene dijake in študente, ki imajo stalno prebivališče v Ljubljani, za šolsko oziroma študijsko leto 2017/18. Za dijake se bo rok za prijavo iztekel 5. septembra, za študente pa 3. oktobra 2017.

 

 

 

 

Štipendije za poletni seminar grškega jezika in kulture v letu 2017/2018

Grčija razpisuje 50 štipendij za tuje državljane za poletni seminar grškega jezika in kulture v študijskem letu 2017/2018.

 

 

 

 

Štipendije DAAD za študijsko leto 2018/19

Nemška akademska služba za izmenjavo (DAAD) vsako leto ponuja štipendije za tuje študente in znanstvenike. Razpisane so različne štipendije za študij, poletne tečaje, študijska potovanja, raziskovalce …

 

 

 

 

Creativity StartUP School

Imaš kreativno idejo, ki jo lahko apliciraš v produkt, storitev ali izdelek za industrijo? Verjameš, da bi lahko svojo poslovno idejo dopolnil in se v 2 dneh pripravil za predstavitev pred investitorji? Prijavi se in svojo idejo na Creativity StartUP School izpopolni z najboljšimi mentorji iz StartUP okolja v Sloveniji!

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Priložnost za zaposlovanje v nevladnih organizacijah

Zavod RS za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo  Priložnost zame v nevladnih organizacijah, ki omogoča subvencionirano zaposlitev 130 brezposelnih z najmanj visokošolsko izobrazbo iz vse Slovenije. Povabilo je odprto od 16. 8. 2017 od 10.00 do porabe sredstev, najkasneje do 30. 4. 2018 do 14.45, ko se izteče skrajni rok za oddajo ponudb.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Priložnost za opravljanje EVS V Franciji

PiNA Terminal, v sodelovanju s francosko organizacijo Pistes-Solidaires, išče kandidate/-ke za opravljanje Evropske prostovoljske službe (EVS) v Franciji z začetkom v letu 2018. Francoska partnerska organizacija Pistes-Solidaires bo v oktobru 2017 prijavila projekte, ki bodo šestim mladim Evropejcem omogočili opravljanje Evropske prostovoljske službe v JZ Franciji, na različnih področjih. Rok prijave je 28. avgusta 2017!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Ustvarjalni delavnici: Ročno pletenje in Sitotisk

Za vse tiste, ki ste zamudili brezplačne delavnice v okviru festivala Dobimo se pred Škucem, vas vabijo, da se jim pridružite na dveh delavnicah v sklopu Knjižnice pod krošnjami na vrtu Galerije Škuc.
28. 8. 2017 ob 18.00 – Ročno pletenje
18. 9. 2017 ob 18.00 – Sitotisk express – KNJIGOFILIJA

 

 

 

 

28 FeKK 2017 / 3. edicija festivala kratkega filma FeKK

FeKK je tukaj že tretjič in bo ponovno poskrbel, da boste zadnje izdihljaje poletja preživeli v dobri družbi kratkih filmov. Od 28. avgusta do 2. septembra 2017 na lokacijah: Letni kino Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova, Slovenska kinoteka in Kinodvor. Mestni Kino. in druge lokacije v Ljubljani.

 

 

 

 

Poletna Animateka 2017

Poletna Animateka bo letos že tretjič na platna pod ljubljanskim nebom prinesla odlične animirane filme in povabila k ustvarjanju na delavnicah. Vsi dogodki so brezplačni. Spored projekcij:
25. avgust: Rdeči Slon + Bučko (Ma vie de Courgette)
26. avgust: Animateka po Animateki 
27. avgust: Animirani dragulji iz Kinotekine zakladnice 

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino