e-NAMIG za mlade

20. julij 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Na Slovenski filantropiji zbirajo stvari za begunce

Na Slovenski filantropiji zbirajo stvari za begunce. Če jim želite kaj podariti, lahko stvari odnesete na sedež društva Slovenske filantropije.

 

 

 

 

Festival Dobimo se pred ŠKUCem

Festival Dobimo se pred Škucem obiskovalcem predstavlja sklop raznolikih kulturi in ustvarjalnosti posvečenih sproščenih popoldnevov in večerov, ki so vsi brez vstopnine in se odvijajo na Starem trgu v Ljubljani. Festival bo potekal od 21. 7. do 30. 7. 2017.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Povabilo k NoNaVe modelu izobraževanja

Voluntariat je skupaj z nekaterimi nevladnimi organizacijami, javnimi in socialnimi podjetji ter posamezniki razvil nov model izobraževanja NoNaVe, s katerim bodo mladim med 18. in 30. letom ponudili dodatna znanja ter konkretne izkušnje, preko katerih bodo bolj opremljeni stopili na trg dela. Prijavite se lahko do 4. 9. 2017.

 

 

 

 

Mladinska izmenjava Donkeink

Na Zavodu Nefiks vas vabijo na desetdnevno mladinsko izmenjavo, ki bo potekala v okviru programa ERASMUS +. Izmenjave se bo udeležilo 36 mladostnikov, ki jih zanima narava in umetniško izražanje. Potekala pa bo od 8.-17. 9. 2017. Kratko motivacijsko pismo, v katerem opišete, zakaj se želite udeležiti mladinske izmenjave, pošljite do 21. julija 2017.

 

 

 

 

Razpis – Izbor kandidatov za Shadowing programme

Želite en dan preživeti z vpogledom v delovanje Organizacije združenih narodov (OZN) na Dunaju? Shadowing programme podiplomskim študentom, ki jih zanima delovanje OZN, omogoča, da en delovni dan spremljajo delo zaposlenega pri OZN. Program organizira Informacijska služba ZN (United Nations Information Service, UNIS) na Dunaju v sodelovanju z agencijami in organizacijami ZN s sedežem na Dunaju. Cilj programa je obeležiti dan ZN, ki je 24. oktobra. Če želite sodelovati v programu, se prijavite do 8. avgusta 2017.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Evropska mladinska nagrada (EYA): podaljšan rok prijave!

Movit obvešča, da je rok prijave na razpis za Evropsko mladinsko nagrado (EYA) podaljšan do konca julija. K prijavam vabijo socialno angažirane in ustvarjalne podjetnike, ustanovitelje start-upov, oblikovalce, producente, razvijalce aplikacij, novinarje in pisatelje, stare pod 33 let. Razpisanih je sedem kategorij, nagrajeni bodo do trije zmagovalci v posamezni kategoriji. Rok za prijavo je podaljšan do 30. 7. 2017!

 

 

 

 

Natečaj industrijskega oblikovanja (Pra)stol

Festival lesa razpisuje 3. mednarodni natečaj za oblikovanje lesenega stola kot poklon kočevskemu pragozdu in lesu. Ta je namreč edina surovina, ki jo imamo v izobilju, a je ne izkoriščamo v zadostnem obsegu. Poleg tega natečaj nagrajencem omogoča, da svoje ideje materializirajo kot prototip, ki omogoča nadaljnji razvoj ideje oziroma izdelka. Rok za prijavo je 1. september 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Mesto žensk vabi!

Mesto žensk vabi na delavnico in poziva vse, ki jih zanima sodobna umetnost in kultura, da se jim pridružijo kot prostovoljci!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

PUM-O tudi med poletnimi počitnicami

Ti je doma dolgčas in bi rad kaj zanimivega počel med poletjem? Rabiš pomoč pri učenju ali podporo pri iskanju zaposlitve? Če je tvoj odgovor da, ter si star_a med 15 in 26 let, potem se pridruži programu Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O).

 

 

 

 

Delavnice za mlade v okviru festivala Dobimo se pred Škucem

Festival Dobimo se pred Škucem obiskovalcem predstavlja sklop raznolikih kulturi in ustvarjalnosti posvečenih sproščenih popoldnevov in večerov, ki so brez vstopnine in se odvijajo na Starem trgu v Ljubljani. Festival poteka že sedemnajstič zapored, namen festivala pa je, s kvalitetnimi kulturno-umetniškimi dogodki popestriti poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane. V okviru festivala Dobimo se pred Škucem bodo potekale tudi delavnice za mlade. Delavnice so brezplačne, potekale pa bodo od 21.-30. 7. 2017.

 

 

 

 

Hiša strahov – Slepa ULCA

Skupina mladih pripravlja pop-up izvedbo svojega projekta, hiše strahov, ki so jo poimenovali ‘Slepa ULCA’. Prvič jo bodo izvedli v mesecu avgustu (od 21. do 29. avgusta) in s tem preverili odzive obiskovalcev ter možnosti, ki jih projekt ima kot poslovna ideja. Vse, ki ste stari do 29 leto vabijo, da se jim pridružite med 21. in 29. avgustom, kjer so vam ogledi na voljo med 10.00 in 20.00 uro.

 

 

 

 

Vabilo na javno razpravo: Marš na(d) trg dela

Marš na(d) trg dela je program, ki nudi brezplačno podporo in ustvarja platformo za trajnostno vključevanje in suveren vstop mladih na trg dela. Vabijo vas na javno razpravo na temo brezposelnosti mladih, ki bo v četrtek 27. 7. 2017 od 13.00 do 14.30 v Mladinskem centru Ulca v podhodu železniške postaje (Trg Osvobodilne fronte 10, 1000 Ljubljana).

 

 

 

 

Izmenjevalnica@HC:49: Rojstni DAN!

Izmenjevalnica je projekt Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Ljubljana, ki želi predvsem med mladimi širiti zavest o recikliranju uporabnih stvari ter krepiti odgovornost do soljudi. Izmenjujejo rabljena, “vintage” oblačila, ki jih ljudje, prejemniki pomoči Rdečega križa niso izbrali in bi drugače ostala v Humanitarnem centru, z vašim obiskom pa jih pretvorijo v prehranske, higienske izdelke in čistila, s katerimi obogatijo osnovne pakete pomoči Rdečega križa. V petek, 21. julija od 16. do 20. ure bo v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana na Tržaški 132, potekala že 49. Izmenjevalnica.

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, MKL - Knjižnica Otona Župančiča, Zavod MISSS, Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino