e-NAMIG za mlade

6. julij 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Izobraževanej, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   Izobraževanje

 

 

 

Objavljena sta javni razpis in javni poziv za Zoisove štipendije za leto 2017/2018

Sklad je 30. 6. 2017, na spletni strani objavil javni razpis za dodelitev Zoisovih štipendij za leto 2017/2018 in javni poziv za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije po starem zakonu ZŠtip za leto 2017/2018. Rok za oddajo vlog za dijake je do 6. 9. 2017, za študente pa do 6. 10. 2017.

 

 

 

 

Javni razpis za izbor prejemnikov štipendij za ustvarjalnost za leto 2017

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije na podlagi Zakona o Javni agenciji za knjigo Republike Slovenije, Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo, Pravilnika o izvedbi postopkov javnega poziva in javnega razpisa s področja knjige ter Pravilnika o izvajanju knjižničnega nadomestila objavlja “Javni razpis za izbor prejemnikov štipendij za ustvarjalnost za leto 2017”. Rok za prijavo je 18. 8. 2017.

 

 

 

 

Usposabljanje za mladinske karierne svetovalce in svetovalke

Za mladinske karierne svetovalce Zavod Nefiks pripravlja usposabljanje, na katerem se boste naučili več o neformalnem učenju, vodenju skupine mladih, mladinskem delu, pripravi in izvedbi kariernih delavnic in osnov kariernega svetovanja. Postani mladinski karierni svetovalec ali mladinska karierna svetovalka in pomagaj mladim pri odkrivanju talentov, interesov in začetku karierne poti. Za usposabljanje sta na volja 2 termina: 30. 9. 2017 in 25. 11. 2017.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Na Združenju DrogArt objavljajo prosto delovno mesto – strokovni delavec/ka

Na Združenju DrogArt objavljajo prosto delovno mesto. Zaželeno je, da imate izkušnje na področju terenskega in mladinskega dela ter strokovni izpit na področju socialnega varstva. Zaposlitev se razpisuje za 10 mesecev z možnostjo podaljšanja. Datum nastopa zaposlitve je 25. 8. 2017. Prijavite se lahko do 9. 8. 2017!

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Razpis za nagrado: “Altiero Spinelli Prize for Outreach”

Generalni direktorat za izobraževanje, mladino, šport in kulturo je objavil razpis za zbiranje kandidatur za nagrado Evropske unije »Altiero Spinelli za ozaveščanje: širjenje znanja o Evropi« za leto 2017. Če se želite prijaviti se morate registrirati do 16. 8. 2017. Rok za oddajo prijav je 2. 10. 2017.

 

 

 

 

Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področjih prevodov v tuje jezike in mobilnosti urednikov oziroma založnikov

Predmet javnega razpisa je izbor izvajalcev in sofinanciranje kulturnih projektov v letu 2017 na naslednjih področjih knjige: prevodi v tuje jezike in mobilnost založnikov/urednikov v tujini. Rok za oddajo prijav je 18. 8. 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Poziv za prostovoljca: Pomoč pri izvedbi delavnic za otroke slovenskih korenin z Reke in okolice

Društvo za razvoj civilne družbe „EU korak“ z Reke organizira 5-dnevne poletne športno – kreativne delavnice za otroke od 5 do 12 let, potomce Slovencev na Reki in okolici. Iščejo mladega prostovoljca (m/ž), ki bi jim pomagal pri izvedbi 5-dnevnih delavnic. Otroke naj bi skozi zabavne in kreativne dejavnosti poučeval o slovenskem jeziku in kulturi in se ob tem tudi sam seznanil z delom slovenske manjšine na Hrvaškem. Prijave sprejemajo le še do 7. 7. 2017!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Za človekove pravice gre: delavnica alternativnih pripovedi

Vabljeni na delavnico Za človekove pravice gre: delavnica alternativnih pripovedi. Na delavnici boste pod drobnogled vzele_i kampanjo proti Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih iz leta 2015 in jo razčlenile_i. Delavnica bo 12. 7. 2017, od 15.00 do 20.00 v prostorih Društva DIH (Slomškova 25 v Ljubljani).

 

 

 

 

Evropski mladinski dogodek “EYE 2018”

Evropski mladinski dogodek (European Youth Event) je edinstvena priložnost za mlade iz vse Evrope, da izrazijo svoj glas in predlagajo inovativne rešitve za prihodnost Evrope. Dogodek organizira Evropski parlament in bo potekal od 1. do 2. junija 2018 v Strasbourgu. Registracija je možna od oktobra do decembra 2017.

 

 

 

 

Delavnica: Kratka scena

Kratka scena je scenaristična delavnica, namenjena razvoju scenarijev kratkometražnih filmov, poteka pa v več sklopih pod vodstvom vrhunskih in mednarodno priznanih mentorjev. Vsi radovedni in z zgodbami navdahnjeni scenaristi vabljeni, da svojo idejo pretresete v skupinskem delu. Poziv za scenarije poteka do 31. 7. 2017.

 

 

 

 

Ana Desetnica – Festival uličnih gledališč

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta. Ana Desetnica ulično umetnost aktivno povezuje s širšo kulturno sfero, turistično dejavnostjo in z družbenim angažmajem. V Ljubljani bo festival potekal od 5.-8. 7. 2017.

 

 

 

 

Knjižnica pod krošnjami

Iz preproste ideje spoja branja in uživanja se je Knjižnica pod krošnjami razvila v prepoznavno in dobro obiskano parado branja, ustvarjanja in druženja. Knjižnica pod krošnjami ostaja zvesta svojim temeljnim izhodiščem – v sodelovanju z založbami, partnerji in podporniki zagotavlja brezplačno branje, listanje in uživanje pod drevesi.

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, MKL - Knjižnica Otona Župančiča, Zavod MISSS, Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino