e-NAMIG za mlade

15. junij 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

10. oddaja Mladinski informator: Gremo na enega!

V 10. oddaji Mladinski informator smo govorili o alkoholu ter o tem kako je v naši družbi povsem običajen in legitimen, kljub temu, da spada med droge.

 

 

 

 

NATEČAJ: Kaj me osreči …

Mreža L’MIT zbira domiselne, simpatične in nenavadne odgovore mladih na vprašanje “Kaj me osreči?”. Vsako leto izbor najboljših ilustriramo in jih natisnemo v obliki raznobarvnih razglednic. Svoje misli lahko oddate le še jutri!

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Javni razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju

Predmet razpisa je zbiranje projektov prijaviteljev, ki delujejo v umetnosti in kulturi, za bivanje in ustvarjanje v umetniških rezidencah Ministrstva za kulturo RS v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju. Razpis se zaključi 14. 7. 2017.

 

 

 

 

Mladinska izmenjava “Play sport – feel good”

Zavod Bob išče 4 last-minute udeležence in 1 mladinsko vodjo za mladinsko izmenjavo "Play sport – feel good", ki bo potekala med 23. junijem in 1. julijem v Italiji, blizu Bologne. Prijavite se čimprej!

 

 

 

 

Dogodek mednarodnega projekta “IT Launch Box”

Zavod Nefiks vabi na uvodni dogodek mednarodnega projekta IT Launch Box. Na dogodku bodo z gosti razpravljali o pomenu učenja programiranja pri iskanju zaposlitve. Predstavili pa bodo tudi spletno platformo, ki bo mladim omogočala brezplačno učenje osnov programiranja in podjetništva. Dogodek bo potekal 22. 6. 2017 med 17. in 19. uro v Poligonu.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Nova delovna mesta v okviru projekta LIFE

Notranjski regijski park je pridobil sredstva za izvedbo projekta z imenom LIFE Stržen. Zato razpisuje 5 novih delovnih mest. Program LIFE je finančni inštrument, ki ga upravlja in financira Evropska komisija.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Fotografski natečaj “Trajnostni turizem”

Popotniško združenje Slovenije vas vabi, da se jim pridružite pri promociji in prepoznavnosti mednarodnega leta trajnostnega turizma za razvoj in s svojo fotografijo prispevate k ozaveščenosti o trajnostnem turizmu. Vsak lahko sodeluje s 3 fotografijami. Štiričlanska strokovna žirija bo slike ocenila od 1 do 10 in izbrala najboljše. Nagrada bo podeljena po razglasitvi nagrajenca! Nagradni natečaj traja do 31. 8. 2017.

 

 

 

 

Poziv k prijavi novih umetniških projektov

Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti Ljubljana vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce, stare do 35 let, k prijavi novih umetniških projektov za leto 2018. Izbrali bodo do 3 projekte, ki bodo premierno predstavljeni tekom leta 2018 v Projektnem prostoru Aksioma ali na drugem prizorišču v Ljubljani. Prijave lahko pošljete do 26. 6. 2017.

 

 

 

 

Javni razpis za projekt mladega umetnika (do 30. leta starosti) na področju intermedijskih umetnosti

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. objavlja javni razpis za projekt mladega umetnika (do 30. leta starosti) na področju intermedijskih umetnosti. Projekt je lahko izveden v mediju intermedijske postavitve, javnega dogodka, intervencije v javnem prostoru, intermedijskega performansa, medmrežnega projekta, video instalacije ali novomedijske raziskave / dogodka. Prijave sprejemajo le še do jutri!

 

 

 

 

Natečaj: Kažipot do enakosti spolov

Natečaj Kažipot do enakosti spolov vam daje možnost, da sporočite svoje mnenje o tej temi s pomočjo fotografije, risbe, stripa ali literarnega dela. Pustite domišljiji prosto pot in se potegujte za privlačno nagrado! Izdelke sprejemajo do 27. 8. 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Katalog poletnih prostovoljskih aktivnosti za srednješolce 2017

Katalog poletnih prostovoljskih aktivnosti ponuja pestro zbirko priložnosti za zanimive počitnice vsem, ki ste letos končali osnovno šolo, srednješolcem pa tudi drugim mladim. Za lažje iskanje prave prostovoljske aktivnosti so oblikovali dva kataloga: eden zajema celotno Slovenijo, drugi pa samo območje Ljubljane.

 

 

 

 

Info ŠKUC išče kandidata/-ko za EVS: “Volunteer for Change” 10th edition

Info ŠKUC v sodelovanju s partnerjem iz Anglije, išče 1 kandidata/-ko za desetmesečno Evropsko prostovoljno službo (EVS) v Angliji (VB). Delo bo potekalo blizu mesta Gloucester med 2. 10. 2017 in 2. 8. 2018. Izbrani kandidat bo imel priložnost delati v centru ASHA. Prijavite se lahko le še do jutri!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Festival Parada ponosa: Odstiranje nevidnega

Letošnja Parada ponosa odstira površje navideznega udobja in družbenih dosežkov. S tem, ko postavlja v ospredje interspolne osebe, zgodovinski spomin na žrtve fašizma, vrstniško nasilje na šolah, homofobne režime in predvsem ignoranco institucij do potreb najšibkejših, prodira v pore družbenega sistema, ki dopušča in uzakonja diskriminacijo. Festival Parada ponosa se zaključi z vsakoletno Parado ponosa, ki je protestni pohod po Ljubljani. Letos bo pohod potekal v soboto 17. 6. 2017. Zbor udeležencev bo ob 17.00 na Metelkovi, pohod oz. povorka pa se bo začela ob 18.00.

 

 

 

 

Festival Migrantskega filma

Slovenska filantropija od leta 2010 svetovni dan beguncev (20. junij) obeležuje s Festivalom migrantskega filma. Letošnji festival bo potekal od 15. do 20. junija v Ljubljani in drugih krajih. Festival letos v ospredje postavlja aktualne zgodbe, povezane z azilnimi politikami, migracijami in begunstvom. Festival prinaša zgodbe mnogih, ki so prisiljeni zapustiti svoje domove, tiste, ki so pogosto pozabljeni in premalokrat slišani.

 

 

 

 

Srečanje s kakavom: Pogovor z dr. Christoperjem M. Tankoujem

Focus, društvo za sonaravni razvoj in Zadruga Buna vabita v na pogovor z dr. Christopherjem M. Tankoujem iz Fakultete za agronomijo in agronomske študije v Kamerunu, ki bo predstavil razmere, v katerih delujejo pridelovalci kakava v Kamerunu ter načine pridelave in raziskave o možnih alternativah trenutnemu načinu pridelave. Pogovor bo 16. 6. 2017 ob 19.00 v Pritličju.

 

 

 

 

Veččutna delavnica: Razigrana Ljubljana z zaprtimi očmi

Ustvarjalna Pisarna Sodelujem vabi na veččutno delavnico »Razigrana Ljubljana z zaprtimi očmi«, ki je sestavljena iz spretnostnih in ustvarjalnih veščin. Delavnica je primerna za družine ter vse, ki si želite prestolnico spoznati na neobičajen način. Prilagojena je tudi za slepe in slabovidne ter gibalno ovirane obiskovalce. Delavnica bo 15. 6. 2017 ob 17.00.

 

 

 

 

L’etažerjev literarni vikend: Vsaka knjiga je upor

Vodnikova domačija in Literarni klub L’etažer prirejata drugi literarni vikend za mlade bralce in ustvarjalce. Prijavite se lahko do 23. 6. 2017.

 

 

 

 

Knjižni bolšjak

Vsi, ki bi želeli izmenjati ali za simbolično vsoto prodati knjige ter vsi, ki iščete knjige, s katerimi bi preživeli prihajajoče poletje in nato še leto, ste vabljeni na Knjižni boljšak. Knjižni bolšjak bo potekal v soboto, 24. 6. med 10.00 in 13.00 v prostorih ZRC SAZU.

 

 

 

 

Klovnbuf 2017

V okviru festivala Klovnbuf! bodo slovenski in tuji umetniki predstavljali različne zvrsti klovnovskih nastopov, kot so bufonada, cirkuška klovnijada, ulična klovnijada, klovnsko glasbena ekscentrika idr. ob tem pa poskrbeli za sproščeno in zabavno vzdušje obiskovalcev in mimoidočih. V Ljubljani in drugod po Sloveniji bo  festival potekal od 19. 6. do 29. 6. 2017.

 

 

 

 

Foto VIST 2017: delavnice cianotipije

Na delavnici z Anžetom Grabeljškom, strokovnim sodelavcem na VIST, se boste spoznali z osnovno fotografsko tehniko cianotipije ali modrotiska. Postopek izvira iz 2/2 19. stoletja, je preprost in enostaven za delo. Delavnica bo potekala 19. junija od 12.00 do 18.00 v Kinu Šiška.

 

 

 

 

Praznik glasbe / Fête de la Musique 201

Praznik glasbe/Fête de la musique je svetovni praznik glasbe; glasbe brez žanrskih omejitev, glasbe, ki je dostopna vsem in ki je v veselje tako glasbenikom kot občinstvu. SIGIC – Slovenski glasbeno-informacijski center se tudi letos pridružuje svetovni iniciativi, ki v Franciji poteka že od leta 1982 in združuje že več kot 700 mest iz več kot 120 držav sveta. Praznik glasbe bo potekal 21. junija.

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, MKL - Knjižnica Otona Župančiča, Zavod MISSS, Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino