e-NAMIG za mlade

8. junij 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

NATEČAJ: Kaj me osreči …

Mreža L’MIT zbira domiselne, simpatične in nenavadne odgovore mladih na vprašanje “Kaj me osreči?”. Kaj pa tebe osreči? Imaš morda tudi ti zanimiv odgovor na vprašanje »Kaj me osreči«? Vaše misli za nove kartice zbiramo do 15. junija 2017.

 

 

 

 

Sprejeta Nacionalna poklicna kvalifikacija za mladinsko delavko/delavca

V petek, 2. junija 2017, je Strokovni svet RS za poklicno in strokovno izobraževanje dokončno potrdil Kataloga standardov strokovnih znanj in spretnosti za Nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK) mladinski delavec/delavka.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Greenpeace razpisuje delovno mesto

Greenpeace razpisuje novo delovno mesto Strateg digitalnih vsebin in sodelovanje v kampanjah. Prijave lahko pošljete do 14. 6. 2017 do 14.00.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj oblikovanja oblačil „Sweet fashion “

Center mladih Koper in Zavod Fontico razpisujeta natečaj za mlade neuveljavljene modne oblikovalce. Prijave sprejemajo do 7. 7. 2017 do 24.00.

 

 

 

 

Nagradni razpis ob dnevu Združenih narodov

Društvo za Združene narode za Slovenijo razpisuje nagrade za najboljša diplomska, magistrska in doktorska dela s področja delovanja Organizacije združenih narodov, obranjena med 1. avgustom 2016 in 31. julijem 2017. Za nagradni razpis pridejo v poštev vse teme, ki obravnavajo tematiko delovanja t. i. družine Združenih narodov (ZN). Rok prijave: 1. 8. 2017

 

 

 

 

Natečaj za najboljši blog “Europe in my Region”

Evropska komisija vabi blogerje, da napišejo in objavijo prispevke o projektih, financiranih s strani EU ter tako dobijo priložnost, da se udeležijo novinarskega usposabljanja in potovanja v Bruselj. Rok za prijavo je 27. junij 2017!

 

 

 

 

Natečaj DepicT! 2017 – Can you do it in 90 seconds?

Mladi filmarji iz vsega sveta ste vabljeni, da se pridružite natečaju in dobite priložnost, da pokažete svoj talent na festivalu kratkega filma in animacij Encounters, ki bo potekal od 19. do 24. septembra 2017. Kratki filmi so lahko dolgi največ 90 sekund in posneti v katerikoli produkcijski tehniki po septembru 2016. Rok za prijavo je 3. julij 2017! 

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Prosto mesto EVS na Hrvaškem

Društvo za kulturo inkluzije išče prostovoljca/ko iz Slovenije za udeležbo v projektu Evropske prostovoljske službe “Do the right thing for the right purpose”. Projekt bo potekal v Zagrebu od 20. 9. 2017 do 19. 9. 2018 (12 mesecev). Rok prijave je 30. 6. 2017.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Prijavite se na brezplačno filmsko-kritiško delavnico

V četrtek, 15. junija, si boste lahko v okviru Festivala migrantskega filma, ob 18.30 ogledali film Jaz, črnec. V petek pa se boste skupaj z mentorji lotili dela. Razmišljali boste o filmu, se posvetili specifikam dokumentarnega žanra ter njegove kritiške obravnave s posebnim poudarkom na pogledih, iz katerih avtorski film naslavlja migrantsko tematiko. Delavnica bo potekala v petek, 16. junija, med 14.00 in 18.00 v kavarni v Kinoteki. Udeležba je brezplačna, na delavnico se je potrebno predhodno prijaviti najkasneje do 13. 6. 2017.

 

 

 

 

Ostrenje pogleda, brezplačen filmski program za mlade

MC ULCA gosti Ostrenje pogleda, brezplačen filmski program za mlade. Delavnica, ki vključuje teoretični in praktični del, bo izvedena kot krožek. Mladi z in ob pomoči mentorjev posnamejo svoj avtobiografski film, sestavljen iz enega ali več posnetkov. Ker gre za praktično delavnico, se na koncu izvede javni ogled vseh filmčkov. Rok prijave je 9. 6. 2017!

 

 

 

 

Poletna muzejska noč 2017

15. Poletna muzejska noč bo potekala v soboto, 17. junija 2017, od 18. do 24. ure. Sodelovalo bo okoli 70 institucij, s preko 350 programi. Sodelujoči muzeji, galerije in razstavišča bodo od poznega popoldneva pa do polnoči brezplačno odprli svoja vrata in za obiskovalce pripravili pester spored prireditev od vodstev, delavnic, predstavitev, projekcij, pogovorov, ogledov do odprtij razstav, glasbenega programa, demonstracij in degustacij. Na ogled bodo tudi občasne in stalne razstave.

 

 

 

 

Veliki ŠILA finale 2016/17

ŠILA – Šolska impro liga je program improvizacijskega gledališča za kulturno razgibavanje dijakov. Sezona 2016/17 se bo končala v velikem slogu, na odru na Kongresnem trgu z zaključkom jubilejne ŠILA sezone. 9. 6. 2017 se bo odvila finalna tekma med ekipama Pionirski dom in Gimnazija Nova Gorica. Vstopnine ni!

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, MKL - Knjižnica Otona Župančiča, Zavod MISSS, Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino