e-NAMIG za mlade

1. junij 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   Izobraževanje

 

 

 

Na voljo so štipendije za študijske obiske dijakov in študentov v tujini

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS sporoča, da so sredstva na 228. javnem razpisu za štipendiranje študijskih obiskov dijakov in študentov v tujino, še na voljo. Zadnji rok za prijavo je 30. 9. 2017.

 

 

 

 

Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško v letih 2018–2019

Cilj javnega razpisa je okrepiti znanstvenoraziskovalno sodelovanje z Republiko Hrvaško, povečati mobilnost slovenskih raziskovalcev in število gostovanj hrvaških raziskovalcev v Sloveniji, ter povečati število prijav slovenskih raziskovalcev na razpise okvirnih programov Evropske unije na področju raziskav in inovacij.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Delovno mesto: Višji svetovalec področja I

Javni štipendijski, razvojni in preživninski sklad Republike Slovenije objavlja prosto delovno mesto Višji svetovalec področja I. Prijava je mogoča le še danes!

 

 

 

 

Prosto študentsko delovno mesto: priprava aktivnosti razvoja športne panoge tenisa

Na Fakulteti za upravo so bili uspešni na razpisu »Študentski inovativni projekti za družbeno korist«, ki v ospredje postavlja sodelovanje študentov, organizacij iz negospodarstva in javnih inštitucij (univerz). Izhajajoč iz tega vabimo k sodelovanju študente, vpisane na univerzitetni študijski program prve stopnje Športno treniranje. Ime projekta je Vključevanje lokalnega prebivalstva v igranje tenisa in aktivnejši življenjski slog, projekt traja 4 mesece. Prijave so možne le še danes!

 

 

 

 

CEDEFOP razpisuje pripravništva

Evropski center za razvoj poklicnega usposabljanja razpisuje devetmesečna pripravništva za mlade diplomante in doktorske študente. Pripravništva se bodo izvajala na enem izmed oddelkov CEDEFOP in bodo potekala od 1. oktobra do konca junija 2018. Prijavite se lahko do 22. 6. 2017 do 15. 00 (CET+1).

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj za najboljši esej o podjetništvu

Generalni direktorat Evropske komisije za enotni trg je objavil natečaj za najboljši esej 2017. Mladi, stari od 16 do 25 let, so vabljeni, da napišejo esej v angleščini, dolg največ 2500 besed, s katerim naj odgovorijo na vprašanje: Kakšne spretnosti bodo jutri potrebovali podjetniki? Trije finalisti bodo prejeli potovanje v Tallin v Estoniji, kjer bodo predstavili svoje eseje.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Društvo za preventivno delo išče prostovoljce

Društvo za preventivno delo tudi v šolskem letu 2017/18 nadaljuje z izvajanjem preventivnega projekta »Mladinske delavnice«, ki se izvaja v številnih osnovnih šolah po Sloveniji. Namenjen je mladostnikom osmih in devetih razredov. Z projektom želijo vplivati na boljše odnose med mladimi, na oblikovanje njihove pozitivne samopodobe, ter na stališča in vrednote do zdravega življenja in krepitev osebnih potencialov. Za izvajanje programa v šolskem letu 2017/18 iščejo študente, ki jih veseli delo z mladimi in ki bi bili pripravljeni eno šolsko leto nameniti prostovoljnemu delu.

 

 

 

 

Info ŠKUC išče kandidata/-ko za EVS: “Volunteer for Change” 10th edition

Info ŠKUC v sodelovanju s partnerjem iz Anglije, išče 1 kandidata/-ko za desetmesečno Evropsko prostovoljno službo (EVS) v Angliji (VB). Delo bo potekalo blizu mesta Gloucester med 2. 10. 2017 in 2. 8. 2018. Izbrani kandidat bo imel priložnost delati v centru ASHA.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Zavod Ypsilon uresničuje potencial mentorstva v Sloveniji

Vseslovenska akcija »Slovenija – mentorska država« je pobuda mladih za spodbujanje mentorskega povezovanja in vseživljenjskega učenja ter kroženja izkušenj. Letos poteka pod sloganom "Vse v naravi kroži, naj zakrožijo tudi izkušnje". Akcija se odvija v okviru Tedna vseživljenjskega učenja, največje promocijske kampanje s področja vseživljenjskega učenja.

 

 

 

 

Festival Živa književnost

Festival Živa književnost je festival literature in glasbe, na katerem se predstavljajo domači in tuji literati ter različne glasbene skupine. Posebnost, ki Živo književnost loči od ostalih branj, je povezovanje literature z glasbo in kraj dogajanja – ulica. Festival bo potekal od 2. 6. do 9. 6. 2017.

 

 

 

 

Zvočna intervencija in performans

Projektna soba SCCA se je z leti vzpostavila kot referenčni prostor za umetniško delovanje in predstavljanje projektov v nastajanju – za inovativne site-specific intermedijske projekte, performanse in instalacije. Umetnice in umetniki so ta specifični fizični prostor, njegove spominske plasti in sledi ter vsebinske značilnosti vpeli v svoje snovanje projekta. Plesalka, koreografinja in vokalna performerka Irena Tomažin je projekt Glas med vrsticami zasnovala kot intervencijo, ki bo vzpostavila zvočni dialog z video arhivom Postaja DIVA in knjižnim gradivom, ki se nahaja v Projektni sobi SCCA.

 

 

 

 

Posvet: Sovražni govor globalno in lokalno

Spletno oko (Center za varnejši internet) vabi na posvet »Sovražni govor globalno in lokalno«. Posvet bo potekal 9. junija 2017, s pričetkom ob 10. uri, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Posvet je namenjen urednicam_kom in moderatorkam_jem spletnih medijev in drugih spletnih mest ter drugi strokovni in zainteresirani javnosti.

 

 

 

 

Vabilo na dogodek HateX

Študentje magistrskega študija Medijskih komunikacij, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, so združili svoje moči in se v okviru projekta Peer to Peer: Facebook Digital Challenge s svojo kampanjo NEsovražni, postavili po robu vsem oblikam sovražnega govora. Svoja prizadevanja bodo okrepili na dogodku HateX, v četrtek, 1. junija 2017, ob 11.00 v Miklošičevi dvorani na Univerzi v Mariboru, Slomškov trg 15, kjer se bo v okviru dveh predavanj in okrogle mize odprto spregovorilo o sovražnem govoru.

 

 

 

 

Predavanje: Ugovor zoper informativni izračun dohodnine

Si prejel informativni izračun dohodnine, s katerim se ne strinjaš ali je napačen ter bi rad podal ugovor? Si se vozil na delo ter želiš plačati manj dohodnine z uveljavljanjem dejanskih stroškov prevoza? Želiš biti uveljavljan kot vzdrževani družinski član le določeno število mesecev in uveljavljati tudi splošno davčno olajšavo? Na vsa ta in ostala vprašanja v zvezi z ugovorom bodo odgovorili na predavanju. Predavanje bo potekalo v ponedeljek, 5. junija 2017, ob 17.00, v prostorih Zavoda Študentska svetovalnica (Kersnikova 4, I. nadstropje).

 

 

 

 

SPID – Karierni Dan

Karierni centri Univerze v Ljubljani in NTF – Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje organizirata dogodek, kjer lahko spoznate potencialne delodajalce, najdete podjetje podjetje, kjer bi opravljali prakso ali študentsko delo. Vabijo vas, da izkoristite možnost za ustvarjanje poklicne identitete že v času študija! Na dogodku bodo različna podjetja s področja tekstilstva, modnega oblikovanja in grafike. Dogodek bo 8. 6.2017 ob 12.00.

 

 

 

 

Svetlobna gverila

11. festival Svetlobna gverila se v letu 2017 osredotoča na temo Spomini. Letošnji festival se osredotoča na pomen in vlogo spomina, kakor se ta kaže bodisi na ravni posameznikove subjektivne izkušnje bodisi na širši družbeni ravni. Po odprtju razstave v galeriji Vžigalica in projektov na prostem v njeni okolici se festivalsko dogajanje, od 1. junija do 14. junija, seli na drug konec Ljubljane – v Palačo Cukrarne na Ambroževem trgu.

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, MKL - Knjižnica Otona Župančiča, Zavod MISSS, Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino