e-NAMIG za mlade


A veš? Izobraževanje, delo, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Kolaž mladosti – dnevi mladih v Ljubljani

Mladinske organizacije v Mestni občini Ljubljana, vključno z novonastalo Mrežo mladinskih centrov Ljubljane, se je znova povezalo v skupnem projektu Kolaž mladosti – dnevi mladih v Ljubljani. Projekt bo v letošnjem letu povezal več kot 15 dogodkov za mlade, ki se bodo odvijali med 23. 5. in 1. 6. 2017 na različnih lokacijah v Ljubljani.

 

 

 

 

Anketa: Vloga mladih in mladinskih organizacij pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja

Namen ankete je preučevati in širiti zavedanje o mladinski participaciji in ciljih trajnostnega razvoja ter identificirati primere dobrih praks v mladinskem sektorju na področju Agende 2030. V anketi želijo izvedeti na katerih področjih so mladi v Sloveniji aktivni in kako se ta področja povezujejo s cilji trajnostnega razvoja, ki so jih v okviru Agende 2030 za trajnostni razvoj sprejele države članice Organizacije združenih narodov septembra 2015.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Mladinska izmenjava Cha.lle.NGE!

V okviru programa mednarodnih priložnosti za mlade ERASMUS+ bo od 1. 9. 2017 do 9. 9. 2017 potekala izmenjava CHALLENGE v Italiji. Namenjena je vsem mladim starim od 16 do 18 let, ki se zavedajo pomena aktivne participacije in vpliva tovrstnih aktivnosti na lokalno okolje. Če se želite udeležiti izmenjave, pošljite kratko motivacijsko pismo do 22. 5. 2017.

 

 

 

 

Mladinska izmenjava: »Tolerance and diversity in common Europe«

Celjski mladinski center, znotraj katerega deluje informacijska točka Europe Direct Savinjska, išče 4 kandidate ali kandidatke (18-25 let) za udeležbo na mednarodni izmenjavi z imenom »Tolerance and diversity in common Europe«, ki bo potekala v mestu Rezekne v Latviji med 21. in 28. majem 2017.

 

 

 

 

Priložnost za delovno-učno izkušnjo v Nemčiji

V okviru projekta Razvoj storitev za pospeševanje transnacionalne mobilnosti delovne sile – EURES se odpira priložnost za delovno-učno izkušnjo v Nemčiji. Delovno-učna izkušnja v tujini bo omogočena 240 brezposelnim iskalcem zaposlitve od 18. do 35. leta starosti, vsem ki niste vključeni v formalno izobraževanje in se ne usposabljate. Prijavite se lahko do 21. 5. 2017.

 

 

 

 

Fulbright natečaj

Fulbright program nudi doktorskim študentom in doktorjem znanosti možnost raziskovanja v ZDA. Natečaj je odprt za vse znanstvene discipline, rok za vložitev vloge pa je 17. 7. 2017.

 

 

 

 

Štipendije za podiplomski študij v Kolumbiji

Kolumbijska vlada podeljuje štipendije za podiplomski študij na različnih področjih. Začetek štipendiranja se začne v jeseni 2017, rok prijave pa je 2. 6. 2017.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Razpis za delovno mesto: Organizator dela v turistični agenciji

Če imaš dobre organizacijske sposobnosti, si sposoben delovati in se odločati v hitro spreminjajočem okolju, si natančen, zanesljiv, komunikativen ter uživaš v timskem delu, potem se prijavi na delovno mesto Organizator dela v turistični agenciji. Prijave sprejemajo do 20. 5. 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Mednarodni festival “Igraj se z mano” 2017 išče prostovoljce

Organizatorji Mednarodnega festivala »Igraj se z mano« iz Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije vas vabijo, da jim pomagate pri izvedbi festivala. Gre za festival, ki skozi različne aktivnosti (športne, kulturne, kreativne, psihosocialne delavnice) v prvi vrsti omogoča aktivno vključevanje oseb s posebnimi potrebami in posledično razbijanje stereotipov. Festival se bo odvijal v Ljubljani, na Kongresnem trgu – od torka, 23. 5. do petka, 26. 5. 2017 od 9.00 do 13.00 ter večerni program od 20.00 do 22.00.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Okrogla miza: Zdrava prehrana – potreba ali iluzija?

Mladinska postaja Moste skupaj z Društvom Svetovalni svet organizira okroglo mizo Zdrava prehrana – potreba ali iluzija?. Pogovor bo potekal v Mladinski postaji Moste, 22. maja 2017, ob 17.30.

 

 

 

 

Dogodki v Mladinski postaji Moste

V Mladinski postaji Moste pripravljajo zanimive dogodke in vas vabijo, da se jih udeležite. Vstop na dogodke je prost.

 

 

 

 

Simpozij: Proaktivno državljanstvo žensk

Simpozij z naslovom Proaktivno državljanstvo žensk bo potekal 20. 5. 2017 od 15. 00 do 17. 00, v Kud France Prešeren. Na simpoziju se bodo zvrstile okrogle mize na katerih bodo udeleženci dogodka lahko aktivno sodelovali.

 

 

 

 

Mladinski center prihodnosti

Javni zavod Mladi zmaji in Kolaž mladosti – dnevi mladih v Ljubljani pripravljajo neformalni popoldanski dogodek, kjer se bodo pogovarjali o potrebah in željah mladih z mladimi ter jim odprli možnosti druženja, izvajanja projektov ter vključevanja v različne prostočasne aktivnosti, ki jih omogočajo mladinski centri. Vsi udeleženci dogodka se zberete 23. maja 2017 ob 16.00 na Železniški postaji, od tam naprej pa se odide na kratko vožnjo z vlakom v najlepši mladinski center v Ljubljani.

 

 

 

 

Posvet z mladimi Lgbtiq+

Vabljene_i na posvet, namenjen vsem LGBTIQ+ mladim med 16. in 30. letom. Na posvetu se bodo z mladimi LGBTIQ+ osebami pogovarjali prav o problemih s katerimi se srečujejo ter njihovimi predlogi in pogledi na to kake rešitve potrebujemo in kdo je za njih odgovoren.

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, MKL - Knjižnica Otona Župančiča, Zavod MISSS, Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino