e-NAMIG za mlade


A veš? Izobraževanje, natečaji, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

8. oddaja Mladinski informator “Med zasebnim in javnim”

V 8. oddaji Mladinski informator smo govorili o prostovoljstvu. Več o tem nam je povedal Primož Jamšek iz Slovenske filantropije.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Delavnica temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED

Humanitarni center RKS-OZ Ljubljana vas vabi, da osvežite svoje znanje temeljnih postopkov oživljanja in se spoznate z uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED). Ne bodite le nemi opazovalci – prva pomoč rešuje življenja! Dogodek bo 11. 5. 2017 ob 15.00, v Humanitarnem centru RKS-OZ LJubljana, Tržaška c. 132.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj za najboljši mem

WAVE, Evropska mreža proti nasilju nad ženskami, v letu 2016 in 2017 vodi kampanjo Step up!/Korak naprej!. Nosilec kampanje v Sloveniji je Društvo za nenasilno komunikacijo, ki opozarja na pravice žensk, ki so preživele nasilje in pravice njihovih otrok do ustrezne strokovne pomoči ter zaščite. Mem je ideja, ki se razmnožuje kot virus. Oddate ga lahko na natečaju, nosi pa naj pozitivno in spodbudno sporočilo za žrtve nasilja.

 

 

 

 

Sodeluj na natečaju #CedefopPhotoAward 2017!

Pošlji foto zgodbo na CedefopPhotoAward 2017 in zadeni potovanje v Bruselj (Belgija) ali Thessaloniki (Grčija). Svoje prispevke lahko pošlješ do 15. 7. 2017 do 23.59. Zmagovalci bodo znani konec septembra 2017.

 

 

 

 

Pridruži se: Youth Citizen Entrepreneurship Competition!

Goi Peace Foundation and Stiftung Entrepreneurship organizira natečaj, kjer lahko mladi od 15 do 35 let iz celega sveta sodelujejo z inovativno idejo, ki prispeva k Sustainable Development Goals (SDG) (trajnostnim razvojnim ciljem). Rok za oddajo prispevkov je 31. 7. 2017.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Posvet z mladimi Lgbtiq+

Vabljene_i na posvet, namenjen vsem LGBTIQ+ mladim med 16. in 30. letom. Na posvetu se bodo z mladimi LGBTIQ+ osebami pogovarjali prav o problemih s katerimi se srečujejo ter njihovimi predlogi in pogledi na to kake rešitve potrebujemo in kdo je za njih odgovoren.

 

 

 

 

Filmski teden Evrope 2017

V okviru letošnjega Filmskega tedna Evrope bodo od 4. do 22. maja 2017 po Sloveniji potekale projekcije filmov sodobne evropske produkcije. V dvanajstih slovenskih mestih se bo tako zvrstilo kar trideset brezplačnih projekcij.

 

 

 

 

Mednarodna konferenca: Prostovoljstvo in migracije – od dobrih do najboljših zgodb

Slovenska filantropija vabi na mednarodno konferenco na temo prostovoljskega dela. Slovenska filantropija ima na tem področju bogate izkušnje, saj je njen nastanek povezan z angažiranjem civilne družbe v pomoč beguncem. Konferenca bo potekala 11. in 12. maja 2017 v prostorih Poligona, Tobačna 5, v Ljubljani, v angleškem jeziku, poskrbljeno bo za prevajanje v slovenščino. Udeležba je brezplačna.

 

 

 

 

Fairtrade piknik

Vabljeni na Fairtrade piknik, v soboto, 13. maja 2017, med 10. in 18. uro v Parku Tivoli v Ljubljani, na enem izmed travnikov ob Čolnarni. S seboj prinesite svojo najljubšo piknik dekico in še kakšen priboljšek, v embalaži za večkratno uporabo. Deljenje in izmenjava sta vrednoti, ki ju želijo gojiti, zato bodo pripravili tudi skupno mizo, kjer boste te dobrote lahko lahko delili z ostalimi in poskusili še kaj drugega.

 

 

 

 

Čajanka brez cenzure #6: Fejsbuk v žilo?

Mladinska postaja Moste vas vabi na čajanko, kjer bo govora o vlogi, ki jo družabni mediji, kot je Facebook, igrajo v življenju posameznikov. Dogodek bo 11. 5. 2017 v Mladinski postaji Moste in bo potekal od 18. 00 do 20. 00. Udeležba na dogodku je brezplačna.

 

 

 

 

Literarna delavnica: Kako pisati o Afriki?

Vodnikova domačija vabi na literarno delavnico “Kako pisati o Afriki?”. Ob prebiranju knjižice “Kako pisati o Afriki?” kenijskega pisatelja Binyavange Wainaine boste premišljevali o literaturi pisani v Afriki in o Afriki. Delavnica bo potekala 16. 5. 2017, od 10.00 do 12.00, v Vodnikovi domačiji. Udeležba na delavnici je brezplačna.

 

 

 

 

Ljubljana Mini Maker Faire

Mini Maker Faire Ljubljana v Slovenijo prinaša globalno gibanje vseh makerjev, izumiteljev, ustvarjalcev, izdelovalcev, umetnikov, znanstvenikov in tehnoloških zanesenjakov. Namen dogodka je raziskovanj ter spodbujanje radovednosti, zvedavosti, odkrivanja ter prostega pretoka idej, znanja ter izkušenj. Dogodek bo potekal v soboto 13. 5. 2017, v kreativnih centrih Tobačne. Udeležba je brezplačna.

 

 

 

 

Škisova tržnica 2017

Že 20. leto zapovrstjo Zveza študentskih klubov Slovenije pripravlja Škisovo tržnico, največjo kulturno-zabavno prireditev za mlade, ki temelji na promociji slovenske kulture in kulinarike, s pestrim popoldanskim ter večernim programom pa skrbi za dobro vzdušje in zabavo obiskovalcev. Dogodek bo potekal od 11. maj ob 11. 45 do 12. maj ob 2.00.

 

 

 

 

Delavnica na temo intelektualne lastnine

Organizacija P.A.U. Education konec junija pripravlja mladinsko delavnico na temo intelektualne lastnine. Potekala bo od 29. in 30. junija 2017 v Španiji (Alicante). Cilj junijske delavnice je vključiti vplivne mlade, ki ne da jih samo zanima tema, ampak so v svojih državah vključeni v omenjeno problematiko ali iniciative, ki na njo opozarjajo. Zaželena je udeležba umetnikov, podjetnikov, blogerjev itn. Prijavite se lahko do 12. maja 2017.

 

 

 

 

IDAHOBiT – Skupnostni dan

DIC Legebitra vas vabi, da se pridružite na skupnostnem dogodku, ki bo potekal ob Mednarodnem dnevu boja proti homofobiji, bifobiji in transfobiji (IDAHOBIT). Skupnostni dogodek soorganizirajo Idahobit Slovenija, Društvo informacijski center Legebitra, Zavod TransAkcija, Društvo DIH in Kvartir. Dogodek bo potekal 17. 5. 2017 med 13. 00 in 20.00.

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, MKL - Knjižnica Otona Župančiča, Zavod MISSS, Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino