e-NAMIG za mlade


Evropski teden mladih, Erasmus praksa na Portugalskem, mladisnke in študijske izmenjave, moja zgodba...


 

Evropski teden mladih

Letošnji Evropski teden mladih, že deveti zapored, poteka med 1. in 7. majem 2017. V ta namen bomo na spletni strani L’MIT objavili nekaj navdihujočih zgodb mladih, ki so se odpravili v tujino preko programa Erasmus+. Več o Evropskem tednu mladih najdete tukaj

 

 

 

 

 

Na Erasmus+ prakso na Portugalskem

Svojo zgodbo je z nami delila Nina Huš.

"Iz kroga ljudi z bolj ali manj istimi interesi, prestopiš v krog, kjer razlika v starosti varira tudi do 30 ali 40 let. Različni značaji, izkušnje, izobrazba in pričakovanja. No, v tujini pa so tu še kulturne razlike."

 

 

 

 

Mladinske izmenjave – odlična priložnost za mlade

Svojo zgodbo je z nami delil Tadej Perčič.

"Neformalno izobraževanje zame predstavlja velik in pomemben del življenja. Mladinske izmenjave so odlična priložnost za ravno takšno neformalno izkušnjo. Vedno rad spoznavam nove ljudi, nove tematike in nove priložnosti."

 

 

 

 

Študijska izmenjava na Nizozemskem

Svojo zgodbo je z nami delila Tina Pogorelčnik. 

"Študijsko in strokovno gledano, sem na izmenjavi dobila priložnost poglabljanja in raziskovanja vsebin, ki mi v Sloveniji niso bile dostopne. Temu sledijo že mnoge druge prednosti življenja in študija v tujini: nova prijateljstva, potovanja, druženja in potapljanja v kulturne razlike …"

 

 

 

 

Študijska izmenjava Erasmus+: Najlepša in najzanimivejša izkušnja mojega študija! Če bi se dalo, bi šel še enkrat!

Svojo zgodbo je z nami delil Boštjan Vrisk.

"Vsak študent bi moral na neki točki svojega študija razmisliti o možnosti študentske izmenjave. Strah pred odhodom v tujino, ker se bojimo sprememb in neznanega okolja ne sme biti ovira, ampak izziv."

 

 

 

 

Moja EVS OOKULL zgodba

Svojo zgodbo je z nami delila Pia Papler.

"Po letu dni dogovorov, pisanje mailov, prebiranja ostalih zgodb in upanja, da sem se odločila za pravi projekt, sem med poletnimi počitnicami kot prostovoljka odšla na EVS. Izbrala sem si projekt, ki ga je organizirala moja gostujoča organizacija OOKULL v Tartuju v Estoniji."

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, MKL - Knjižnica Otona Župančiča, Zavod MISSS, Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino