e-NAMIG za mlade

28. april 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve,


 

   Izobraževanje

 

 

 

Izobraževanje s področja človekovih pravic in sovražnega govora

Mladinski svet Slovenije organizira izobraževanje na temo človekovih pravic in sovražnega govora. Izobraževanje bo potekalo od 25. maja do 28. maja 2017 v Postojni. Prijavite se lahko do 15. 5. 2017. Izobraževanje je brezplačno.

 

 

 

 

Poletna šola: Academia Aestiva Internationalis

Fakulteta za družbene vede Univerza v Ljubljani v partnerstvu z Društvom za Združene narode za Slovenijo ponovo organizira poletno šolo Academia Aestiva Internationalis, letos na temo okolja. Prijave so odprte do 1. junija 2017. Število sodelujočih je omejeno.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Razpis: strokovni vodja programa

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana objavlja razpis za prosto delovno mesto strokovnega vodje programa (M/Ž). Osebo bodo zaposlili za delo na projektu, predvidoma od julija 2017 dalje, v primeru uspešne kandidature organizacije na razpis “Razvoj in izvajanje kratkih programov socialne aktivacije”. Rok prijave je do 4. 5. 2017.

 

 

 

 

Ustanova Imago Sloveniae: organizacija kulturnih dogodkov

Ustanova Imago Sloveniae – Podoba Slovenije objavlja razpis za prosto delovno mesto “pomoč pri organizaciji in izvajanju kulturnih prireditev in dejavnosti – M/Ž”. Zaposlitev za polni delovni čas za obdobje treh mesecev. Prijava je mogoča le še danes!

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj “Tesla Award” za mlade umetnike

TESLA je prvi natečaj v Sloveniji, ki se osredotoča na nove, progresivne umetniške forme, tako imenovano transdisciplinarno ali interdisciplinarno umetnost. Namen nagrade je izboljšati pogoje produkcije na področju transdisciplinarne oziroma intermedijske umetnosti, ki sledijo povečanemu zanimanju za raziskovalne umetniške prakse v Sloveniji in širši regiji ter posledično povečani produkciji na tem področju. Zato TESLA ne ponuja le denarne nagrade, temveč tudi raziskovalno in produkcijsko rezidenco v rotterdamskem V2_Lab ter tehnično asistenco v procesu ustvarjanja umetniškega dela. Rok za prijavo je 15. 5. 2017.

 

 

 

 

Evropska mladinska nagrada (EYA)

Socialno angažirani in ustvarjalni podjetniki, ustanovitelji start-upov, oblikovalci, producenti, razvijalci aplikacij, novinarji in pisatelji, stari pod 33 let, ste vabljeni, da sodelujete na razpisu za Evropsko mladinsko nagrado. Oddaj svoj projekt na eno izmed sedmih kategorij! Rok za prijavo je 15. julij 2017!

 

 

 

 

Moja Evropa, moje pravice: fotografski natečaj skupine PES v Evropskem odboru regij

Z evropskim fotografskim natečajem “Moja Evropa, moje pravice”, skupina PES vabi ljubiteljske in poklicne fotografe, da v objektiv ujamejo svoje razumevanje zelo aktualnega vprašanja naših temeljnih pravic. Rok za prijavo je 30. 6. 2017.

 

 

 

 

Razpis za sodelovanje na otvoritvenem dogodku Jazz festivala Ljubljana

Slovenski skladatelj, improvizator in zvočni umetnik Dré Hočevar za otvoritveni dogodek Jazz festivala Ljubljana pripravlja performans multimedijske instalacije _ JUST BELOW THE SONIC LEVEL OF SENSE MAKING. V projekt želi vključiti mlade ustvarjalce z glasbenih, plesnih, vizualnih in drugih umetniških področij, ki so stari od 13 do 26 let. Rok za prijavo je 15. maj 2017. Končni izbor bo objavljen najpozneje 31. maja 2017.

 

 

 

 

Festival amaterskega in neodvisnega filma F. A. F. vabi k prijavi filmov

Drugi Festival amaterskega in neodvisnega filma F. A. F vabi vse amaterske in neodvisne ustvarjalce filmov vseh zvrsti k prijavi svojih izdelkov. Na festival se lahko prijavijo filmi, ki so bili izdelani v letu 2016 in 2017. Rok za prijavo je sobota, 29. 4. 2017 do 23:59.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

SCCA Ljubljana išče prostovoljca/-ko za EVS projekt v Labinu na Hrvaškem

SCCA-Ljubljana išče prostovoljca ali prostovoljko, staro od 20 do 30 let, ki se bo udeležil/-a prostovoljske službe v neprofitni mladinski organizaciji Alfa Albona v Labinu na Hrvaškem. Prostovoljsko delo bo trajalo 6 mesecev, od 1. 6. do 1. 12. 2017.

 

 

 

 

Razpis za prostovoljce za izvedbo Zdravstveno terapevtske kolonije za družine

Zveza Sonček bo tudi v letu 2017 organizirala Zdravstveno terapevtsko kolonijo za družine med 19. 8. in 26. 8.2017 v Centru Sonček Elerji. Za izvedbo programa vabijo k sodelovanju prostovoljce, ki bodo pomagali pri varstvu otrok ter sodelovali pri različnih aktivnostih v sklopu programa. Rok prijave je do 31. 5. 2017.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Strukturiran dialog: Avtorske pravice v glasbi

V Mladinskem centru ULCA bo potekal strukturiran dialog o problematiki plačevanja avtorskih pravic v glasbi organizacijam kot so IPF in SAZAS. Na dogodku bodo prisotni predstavniki IPFa in SAZASA ter Mreže MaMa in ekipa ULCE. Cilj je, da se začne govoriti in iskati rešitve, ki bodo dosežene s konsenzom in sprejemljive za vse. Pogovor bo moderiran, tako da bo poskrbljeno, da bo slišan glas vseh.

 

 

 

 

Nefiks izziv: Dobitna kombinacija

Trenutno je že samo na dveh največjih slovenskih zaposlitvenih portalih okrog 400 oglasov za delo na področju trženja in komerciale. Večina navaja sledeče zahteve: V. stopnja izobrazbe, kak tuj jezik in osnovno računalniško znanje. Če izpolnjuješ navedene kriterije, imaš torej v Sloveniji na razpolago 400 delovnih mest, ki čakajo tvojo prijavo. Kako torej, da je trenutno še vedno okrog 100.000 registriranih iskalcev zaposlitve in hkrati veliko podjetij ne more uspešno zapolniti številnih delovnih mest v komerciali in trženju? Zavod Nefiks te vabi, da se udeležiš Nefiks izziva: dobitna kombinacija in preveriš, ali se v tebi skrivajo še neodkriti prodajni talenti. Izziv bo potekal 9. 5. 2017, od 10.00 – 14.30.

 

 

 

 

Delavnica – Začuti svojo avro

Verjameš, da obstaja avra? Mladinska postaja Moste te vabi na delavnico, na kateri jo lahko začutiš. Dogodek bo potekal 28. 4. 2017, od 17.00 do 19.00.

 

 

 

 

Mednarodni filmski festival za mlade Film na oko

Letošnja 3. edicija Filma na oko // Film on Eye bo med 3. in 9. majem gostovala na različnih kulturnih prizoriščih v Ljubljani (Cankarjev dom, Pionirski dom, Kino Šiška in Kino Bežigrad). Jeseni pa se festival seli še po Sloveniji!

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, MKL - Knjižnica Otona Župančiča, Zavod MISSS, Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino