NAPOVEDNIK DVORANE GUSTAF


Preveri, kaj se bo ta teden dogajalo v Mariboru!DRUŠTVO ZA KULT
URNE DEJAVNOSTI
ALTERNATIVNA GLASBENA DELAVNICA GUSTAF
MARIBOR
Ob železnici 16      2000 Maribor          Slovenija
Davčna št.: 11453419
phone: +386 30 413 088

---

sreda / april 26 / 2017 / 23:00
TRIBUTE TO EKV (ZEMLJA ZA NAS)
Počasi bo dve leti odkar so člani zasedbe KRUG prvič nastopili v Pekarni in letošnja pomlad je kot nalašč za vrnitev in popestritev sezone. Čima in Marko nekdanja člana EKV-ja, Nemanja ter Tomke so štirka, ki že več kot desetletje omogočajo vsem nostalgikom in fenom skupine EKV, da lahko podoživijo zapuščino Ekatarine Velike v najboljši možni različici, kar vedno znova s svojim predanim nastopom dokazujejo po celem Balkanu. Karakterji in emocije ljudi, ki jih več ni, so ostali zapisani v glasbi, ki ne samo takrat, ampak še vedno drži status kulta in unikatnosti, ki jih premore redko katera glasbena skupina na teh področjih in širše. Magičnost besedil, ki so manifestacija prodornosti umetnikovih razgaljenih misli in občutkov, ostaja nezlomljiva kot diamant, ki se začne svetit spet ko pobrišeš malo prahu in vidiš, da sveti na isti način kot nekoč, tako enako kot veljajo besedila za tiste čase v katerih sp napisana, kot za te v katerih se nahajamo sedaj. Glasba, ki se zapiči pod kožo in tam ostane do konca zadnjega udarca, ki ga naredi srce.

Prispevek: 5€---

četrtek - petek / april 27 - 28 / 2017 / 21:00
MARŠ BENEFIT FESTIVAL
Medgeneracijski MARŠ benefit festival
Z nastopom so nas podprli:
Blutwurst
Cosa Nostra
D’Smokers
Far Out
Liburoa
Rock System
Onslow
Pretty Serious

Zbiramo prostovoljne prispevke za opremo s prijazno podporo AGD Gustaf, radia MARŠ ter starih in mladih lokalnih glasbenih legend.

---

sobota / april 29 / 2017 / 14:00
MARIBOR CANNABIS FESTIVAL

The idea behind the festival is that it is going to be very versatile and multilevel, just like cannabis is. The festival will harbour many different events such as the march through the city which will be made traditional, lectures offered by experts, presentations from activists, promotional exhibitions, workshops, business opportunities, entertainment, food etc. In this manner, we invite all who want to add some value to this event to contact us.

Prispevek: 5€

No automatic alt text available.

---

nedelja / april 30 / 2017 / 22:00
TRIPLE DROP / QO (CZ) [EATBRAIN]

Petr Vicher aka Qo is an upcoming drum and bass dj and producer from Czech drum and bass scene. His first contact with mighty sound of drum and bass are dated somewhere around 2001/2002, a "golden era" of drum and bass - as he said. It was time of techstep duo Konflict, which was (and still is) one of his biggest influences.
.:: QO (CZ) ::.
(Eatbrain/Citrus Recordings/Close 2 Death Recordings/Hoofbeats)
http://soundcloud.com/qosobu
.:: Boundless b2b Ferrum (AT) ::.
(audioCortex)
https://www.audiocortex.net/
.:: Aveho ::.
(Bass Fighters/Black Inferno Records USA)
https://soundcloud.com/aveho
.:: Theejay ::.
(Bass Fighters/Hyperion Audio)
https://soundcloud.com/thee-jay
.:: Spencah ::.
(Bass Fighters)
https://www.mixcloud.com/jean_spencer/
.:: Kryptønite ::.
(Bass Fighters)
https://soundcloud.com/liquidkrypt

Prispevek: 7€


---

torek / maj 2 / 2017 / 21:00
CHRIST AGONY, PANIKK

Defenders of Metal Maribor ponosno predstavlja naslednji dogodek, ki se bo odvijal v torek 2.5. v dvorani Gustaf. Prihajajo poljski Christ Agony, bend ki je bil ustanovljen leta 1990. Sestavljajo ga izkušeni glasbeniki kot so Tomasz Rejek, bivši član nekaterih bolj znanih skupin (Vader,Witchmaster....). V okviru njihove evropske turneje Legacy tour, pa bodo na naš oder stopili trenutno najbolj vroč slovenski thrash metal bend Panikk. Fantje so pred kratkim izdali nov album Discarded Existence,ki ga želijo predstaviti mariborski publiki. Večer, ki bo za black in thrash metalce se bo pričel ob 21.00. Welcome!!!!
https://www.facebook.com/ChristAgony
https://www.facebook.com/panikkofficial

Prispevek: 5€


---
 
Več programa in o njem na
in
-------
------
-----
----
---
--
-
Dejavnosti društva podpirajo Mestna občina Maribor, Ministrstvo za kulturo RS, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Zavod RS za zaposlovanje, MOVIT NA MLADINA, Evropska unija, Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo.