e-NAMIG za mlade

20. april 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Sodelujte pri 5. vseslovenski zelemenjavi

Ekipa Zelemenjave vabi navdušence, ki bi radi sodelovali pri soorganizaciji Vseslovenske Zelemenjave v svojem kraju. Dogodek bo potekal 20. 5. 2017.

 

 

 

 

Taborniški feštival

Ljubljanski taborniki letošnjo pomlad že 21. zapored pripravljajo tradicionalno taborniško prireditev, Taborniški feštival. Gre za množično mladinsko prireditev, na kateri taborniki iz vse Ljubljane in drugih delov Slovenije preplavijo park Tivoli in s svojimi dejavnostmi počastijo mednarodni dan Zemlje in dan tabornikov. V soboto, 22. aprila, bodo otrokom in mladim med 10. in 14. uro pripravili preko 40 različnih delavnic s taborniško, naravovarstveno, športno, izobraževalno, kulturno in glasbeno tematiko.

 

 

 

 

Eurodesk vabi k sodelovanju v raziskavi o mladinskem inforimiranju

Si se že izkusil mobilnost? Kaj je sprožilo tvoj odločitev? Kje si izvedel za takšne priložnosti? Kakšne informacij potrebuješ? Eryca te vabi k sodelovanju v raziskavi, ki bo pripomogla k okrepitvi Evrodeskovih storitev. 

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Natečaj za štipendiranje dodiplomskih študijskih programov s področja umetnosti in oblikovanja v šolskem letu 2017/2018, v Italiji

V akademskem študijskem letu IED- Istituto Europeo di Design in Accademia di Belle Arti Aldo Galli IED Como razpisujeta 119 štipendij, ki pokrivajo 50 ali 100% šolnin za dodiplomski študij v Milanu, Rimu, Turinu, Firencah, Benetkah, Cagliariju, Comu, Madridu in Barceloni. Rok za prijavo je 5. 5. 2017.

 

 

 

 

90-urno nadaljevalno izobraževanje v metodi Gledališča zatiranih

Na izobraževanju boste poznavanje metode Gledališča zatiranih poglobili predvsem v pedagogiki gledališča zatiranih, se spoznali z estetiko gledališča zatiranih in se vpeljali v vlogo jokerja forumskih predstav in delavnic. Izobraževanje bo potekalo od 15. 5. do 19. 5. 2017 in od 29. 5. do 2. 6. 2017, vsak dan v navedenih terminih (!) od 10.30 do 15.30 ure, ter 7. 6. 2017 v popoldanskih in večernih urah (zaključna produkcija). Izobraževanje bo potekalo v Studiu XXV, Parmova 25, Ljubljana. Rok za prijavo je 4. 5. 2017.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

PiNA išče komunikatorja!

Kulturno izobraževalno društvo PiNA za določen čas z možnostjo podaljšanja zaposli komunikatorja/-ko, ki bo skrbel/-a za idejno zasnovo, koordinacijo in izvedbo PiNA komunikacijskih aktivnosti. Rok za prijavo je 7. 5. 2017.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Razpis INmusicMENT 2017

Festivala INmusic in MENT Ljubljana razpisujeta natečaj za slovenske glasbene ustvarjalce, ki bi želeli postati del programa, ki med drugimi vključuje svetovno poznana imena kot so Kings Of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly in druga. Predizbor natečaja bo potekal 17. 5. 2017 v Kinu Šiška. Rok za prijavo je 28. 4. 2017.

 

 

 

 

Natečaj za kratke filme

Encounters Short Film and Animation Festival , ki poteka v Bristolu je najstarejši tekmovalni festival kratkega filma in animacije v Veliki Britaniji. V sklopu festivala je odprt tudi natečaj za filme, dolge do 90 sekund. Zmagovalci natečaja bodo prejeli denarne in/ ali praktične nagrade. Rok za prijavo je 3. 5. 2017, do 17.00.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

LivadaLAB išče nove člane

Ekipa LivadaLAB išče sveže navdušence, ki bi želeli z njimi eksperimentirati v zelenem učnem laboratoriju na Livadi v Ljubljani. So ekipa mladih in mladinskih delavcev, ki so v upravljanje dobili velik travnik na Livadi. Iščejo raznorazne vrste ljudi – tiste, ki vas zanima urbano vrtnarjenje, ki bi na Livadi postavljali elemente in kaj gradili, rezali, sekali, sejali, ki bi se aktivno pridružili projektu kot del koordinacijske/organizacijske ekipe ter prostovoljce, ki bi organizirali dogodke in aktivnosti.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Soustvarjaj NEXTival 2017

Namen NEXTivala je javna in medijska predstavitev različnih projektov nastalih v organizacijah, ki se ukvarjajo z mladinskim delom in neformalnim izobraževanjem na področju MOL. Festival se bo odvil 1. 6. 2017 v Parku Zvezda v Ljubljani, na njem pa bodo lahko mladi, udeleženci različnih programov, neformalnih skupin in posamezniki, predstavili svojo umetniško produkcijo ter projekte in izdelke, ki posegajo na različna področja znanosti in proizvodnih ali storitvenih dejavnosti.

 

 

 

 

Odprte prijave za mladinski forum Nantes Creative Generations

Mladi, stari med 18 in 30 let, iz katerekoli države članice Sveta Evrope, ste vabljeni, da v mestu Nantes v Franciji delite svoje izkušnje z vodenjem projektov, ki krepijo zavedanje “skupnega življenja” v vašem mestu. Forum bo potekal med 25. in 28. 10. 2017. Rok za prijavo je 1. 6. 2017.

 

 

 

 

Simulacija Evropskega parlamenta

Mladinski svet Slovenije vas vabi na simulacijo Evropskega parlamenta, ki bo potekala 5. 5. 2017 v Državnem zboru v Ljubljani, od 10.00-14.00. Rok za prijavo je 1. 5. 2017.

 

 

 

 

Artkusije, pogovori o sodobnih umetniških praksah

Kunsthisterik vas 21. 4. 2017, ob 18.00, v drugem delu aprilskih Artkusij vabi na pogovor o mnogih aspektih sodobnih umetniških praks in njihovem realiziranju skozi projekte dveh umetnic, dr. Špele Petrič in Anje Jelovšek.

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino