Zeleni forum

13. april 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Vabljeni na ZELENI FORUM v sredo, 19. aprila, na Študentskem Kampusu, na Pivovarniški 6 v Ljubljani, s pričetkom ob 14. uri. Izobraževanje in informiranje o uporabi in regulaciji industrijske rastline konoplje ter medicinski uporabi konopljinih vršičkov – kanabis.


VABILO

Spoštovani,

vljudno vas vabimo, da se udeležite letošnjega ZELENEGA FORUMA v sredo, 19. aprila, na Študentskem Kampusu, na Pivovarniški 6 v Ljubljani, s pričetkom ob 14. uri. Namen dogodka bo izobraževanje in informiranje o uporabi in regulaciji industrijske rastline konoplje ter medicinski uporabi konopljinih vršičkov – kanabis.

Na prvi okrogli mizi bomo spregovorili o stanju pridelovanja in predelovanja konoplje za industrijsko rabo v Sloveniji. Govorili bomo o težavah in dobrih praksah, o zakonodajnem okvirju in možnih izboljšavah, o ekonomskem vidiku industrije konoplje.

Spregovorili bodo Gorazd Marinček - okoljski aktivist in ekološki kmet, Urška Orehek - članica upravnega odbora zadruge Konopko, Tomaž Koren – predstavnik nevladnih organizacij v Komisiji Vlade RS za droge, Matjaž Grkman - odgovorna oseba na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za izdajo dovoljenja za pridelovanje industrijske konoplje in Dejan Rengeo - strokovni sodelavec Mednarodnega inštituta za kanabinoide (ICANNA).

Na drugi okrogli mizi bo govora o najnovejših znanstvenih dognanjih na področju zdravljenja s
kanabisom, komentirali bomo zakonodajne spremembe, ki se nam obetajo, osvetlili možne alternative pripravljenemu predlogu in možnem razvoju področja v prihodnje, predvsem iz vidika lokalne pridelave in predelave kanabisa.

Prisluhnili boste lahko Ani Červek iz Onkološkega inštituta, Deanu Herendi, ki je je predsednik Zveze nevladnih organizacij na področju drog in njene uporabe, Gorazdu Prahu, ki je strokovni sodelavec poslanske skupine SD in pisec zakonodajnih predlogov s področja statusa, gojenja, regulacije konoplje ter kanabisa in Željku Perdiji, ki je doktor medicine, član upravnega odbora in strokovni sodelavec Mednarodnega inštituta za kanabinoide (ICANNA).

Sledil jima bo zeleni posvet vladnega in nevladnega sektorja, kjer bo razprava tekla o prihodnjih korakih zakonodajnih sprememb na tem področju.

Zeleni forum bo potekal v okviru že 13. tradicionalnega Marihuana marša, ki bo letos ponovno
namenjen izobraževanju, informiranju in protestiranju proti škodljivim politikam na področju konoplje in kanabisa.

Dvodnevni dogodek bo potekal v Ljubljani, 19. in 20. aprila 2017.


PROGRAM:

ZELENI FORUM – 19. april 2017 @Študentski kampus


14:00 – Industrija in konoplja

16:00 – Medicina in kanabis

18:00 – Zeleni posvetMARIHUANA MARŠ – 20. april 2017 @Kongresni trg


16:20 – Otvoritev shoda z Dubtafari Sound – Open mic: IZRAZI SVOJ GLAS

17:45 – Improvizacijski nastop Trio Šardone

18:30 – Koncert: Bro & Buda, Trkaj & Nipke, Siti hlapciSvojo prisotnost, prosimo, potrdite na josipa.andric@sou-lj.si do petka, 14. 4. 2017.

V upanju, da se nam na pridružite in da skupaj prispevamo k boljšemu jutri vas lepo pozdravljamo.Gašper Sovdat

Vodja projekta Prohibicija slepi