e-NAMIG za mlade

13. april 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, prostovoljstvo, zdravje, šport, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

6. oddaja Mladinski informator: Participacija mladih

V 6. oddaji Mladinski informator smo govorili o participaciji mladih in strukturiranem dialogu.

 

 

 

 

Kako bi se izkazali na zaposlitvenem razgovoru, če bi danes iskali študentsko delo ali zaposlitev?

Karierni centri Univerze v Ljubljani vas vabijo na vajo zaposlitvenega razgovora in psihološko testiranje. Pred vami je torej odlična priložnost za nove izkušnje in povratno informacijo o tem, kako bi se izkazali na zaposlitvenem razgovoru. Šli boste čez nabor najpogostejših psiholoških vprašalnikov in vprašanj, ki jih podjetja uporabljajo v postopkih selekcije.

 

 

 

 

U.S. Embassy Slovenia: Cultural Grants Program

Približuje se naslednji rok prijave na razpis Ameriškega veleposlaništva, ki je namenjen podpori projektom, ki podpirajo kulturne izmenjave ter spodbujajo kulturne vezi med ZDA in Slovenijo. Rok prijave je 1. 8. 2017.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Razpis za štipendije Ustanove patra Stanislava Škrabca

Ustanova patra Stanislava Škrabca razpisuje enoletne štipendije za dodiplomski in za drugostopenjski magistrski študij slovenskega jezika, slovanskih jezikov, klasične filologije ter splošnega in primerjalnega jezikoslovja; enoletne štipendije za doktorski študij študentom za področje slovenskega jezika, slovanskih jezikov in klasične filologije ter splošnega in primerjalnega jezikoslovja; enkratne štipendije za doktorski študij študentom-članom Slovenske frančiškanske province sv. Križa, za študijsko leto 2017/18. Rok za prijavo je 24. 5. 2017.

 

 

 

 

Usposabljanja v Inkubatorju 4. 0.

Namen projekta Inkubator 4.0 je pomagati mladim aktivnim iskalcem zaposlitve pri vključevanju na trg dela. Oglej si seznam vseh brezplačanih delavnic in poišči pravo zase!

 

 

 

 

Mladinska izmenjava “The right amount of everything”

V poletnem času, od 17. do 25. avgusta, na Socialni akademiji pripravljajo mednarodno mladinsko izmenjavo The right amount of everything, na temo popotniškega novinarstva – snemanja dokumentarnih filmov. V izmenjavi bo sodelovalo skoraj 30 mladih iz šestih različnih držav; Španije, Češke, Italije, Bolgarije, Portugalske, Latvije in Slovenije. Devetdnevno druženje bo potekalo v Sloveniji, na različnih lokacijah. Prijavite se lahko do 15. 4. 2017.

 

 

 

 

Mladinski izmenjavi v okviru projekta Stay Human – human rights education progamme

Če si star/a med 18 in 25 let in te zanima področje človekovih pravic in sovražnega govora ali pa področje enakopravnosti med spoloma ter problematika nasilja nad ženskami in tudi moškimi, se lahko pridružiš eni izmed mladinskih izmenjav, ki bosta potekali letos. V mesecu juniju bo mladinska izmenjava od 10. 6. do 18. 6. potekala v Italiji (Macareta), od 17. 6. do 25. 6. pa v Litvi (Karsakiskis). Prijave pošljite do 18. 4. 2017.

 

 

 

 

PiNA išče udeležence za mednarodni seminar v Grčiji: moda, podjetništvo in mladinsko delo

PiNA Terminal v sodelovanju s partnerji iz Grčije išče 7 kandidatov/kandidatk (22-35 let) za udeležbo na 8–dnevnem mednarodnem seminarju. Seminar bo potekal 17.-24. 5. 2017, rok za prijavo pa je 19. 4. 2017.

 

 

 

 

Konferenca OVSE o mladih in varnosti

V Malagi (Španija) bo 25. in 26. maja 2017 potekala mednarodna konferenca OVSE o mladih in varnosti. Zainteresirani mladi, stari od 18 do 29 let z aktivnim znanjem angleškega jezika, ki bi se želeli udeležiti konference, se lahko prijavijo do 14. 4. 2017, do 15.00.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Prosti delovni mesti: Kustos in vzdrževalec v Mednarodnem grafičnem likovnem centru

Mednarodni grafični likovni center išče kustosa za pripravo in izvedbo posebno zahtevnih razstavnih projektov ter vzdrževalca nepremičnin javnega zavoda in okolice le teh. Rok za prijavo le še danes!

 

 

 

 

Plačana enomesečna praksa

Adecco H.R. d.o.o., vodilno mednarodno podjetje na področju upravljanja s človeškimi viri, ponuja plačano enomesečno poletno prakso pod mentorstvom direktorja Adecca. Prijave zbirajo do 16. 4. 2017.

 

 

 

 

Mesto žensk nudi plačano usposabljanje na delovnem mestu

V okviru 23. Festivala Mesto žensk bo omogočeno plačano usposabljanje trem brezposelnim oziroma težje zaposljivim posameznicam_kom iz vzhodne regije, z osnovnošolsko ali srednješolsko izobrazbo. Rok prijave je 19. 4. 2017.

 

 

 

 

Javni poziv za umetniško rezidenco v Izraelu v letu 2017

Javni poziv muzeja in galerij mesta Ljubljane vizualnim in intermedijskim umetnikom za umetniško rezidenco v Izraelu v letu 2017. Rok za prijavo je 29. 5. 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Želiš postati vodnik/vodnica oziroma animator/animatorka na poletnem taboru?

Klub Marindolus išče prostovoljce in prostovoljke, vse vas, ki ste pripravljeni delati na taboru kot animatorji in/ali vodniki. Potrebujejo mlade ljudi, ki ste odgovorni, komunikativni, kreativni, polni energije, ki želite delati z otroki in mladimi in ste stari 19 let in več. Rok prijave je 3.5.2017.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Začenjajo se ljubljanski rekreativni programi za leto 2017

Program spodbujanja Ljubljančanov k rednim gibalnim, rekreativnim ali športnim dejavnostim vabi vse, ki želite s pomočjo športa živeti bolj zdravo. Že aprila se boste lahko udeleževali svetovalnih uric na trim stezah, trim otokih in zunanjih fitnes napravah. Do jeseni pa se lahko prijavite na vadbo teka, cestnega, gorskega ali turnega kolesarjenja, športnega plezanja, nordijske hoje, kegljanja, odbojke na mivki, na tečaje varne hoje po hribih, Cooperjeve teste, kolesarske in pohodne akcije,…

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Povežite se s podjetji četrte industrijske revolucije in se jim predstavite na hitrih zmenkih!

Karierni centri Univerze v Ljubljani vas vabijo na hitre zmenke s podjetji četrte industrijske revolucije, ki bodo potekali 19. 4. 2017, od 14.30-18.00 v prostorih Fakultete za upravo. Prijavite se lahko le še danes!

 

 

 

 

Drugi karierni dan za jezikoslovce in jezikoslovke

Vabljeni na drugi Jezikovnikov karierni dan, ki se bo tokrat zgodil 19. 4. 2017 v Centru inovativnega podjetništva NLB. Za vas so pripravili 5 zanimivih predavanj, 1 okroglo mizo z izjemnimi gosti in zaključno mreženje, na katerem boste lahko stopili v stik s predstavniki podjetij iz skupine Jezikovnik in se pozanimali o morebitnih delovnih priložnostih.

 

 

 

 

10. Kulturološki simpozij in 1. Simbozij

Kulturologi vas že deseto leto zapored vabijo na tradicionalni kulturološki simpozij, tokrat z naslovom SIMBOLI. 10. Simpozij se je začel 11. 4., udeležite pa se ga lahko še danes in jutri!

 

 

 

 

Noč knjige 2017

Odkar je Unesco 23. april proglasil za svetovni dan knjige, ga slavimo po vsem svetu, zadnja leta tudi ponoči. Tako se bodo tudi letos, 21. 4. 2017 v sklopu dogodka Noč knjige po celotni Sloveniji odvijali številni dogodki.

 

 

 

 

Urbani sprehodi Jane’s walk

Urbani sprehodi Jane’s Walk so približno uro in pol dolgi vodeni sprehodi po mestnih četrtih, ki ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in poudarjajo učinek, ki ga imajo lahko pešci na urejanje mestnega prostora. Namenjeni so povezovanju prebivalcev s sosedi in sosesko in spodbujanju pripadnosti območju bivanja. Od 5.-7.5. 2017 se sprehodite po Slovenskih mestih!

 

 

 

 

Prvi pomladni veter v laseh

Mladinski center Bob vas 22. 4. 2017, vabi na prvi družabni dogodek in otvoritev aktivnosti na prostem. Tekli boste na 100 in 600 metrov, spoznavali ekipne športe kot so ultimate frisbee, odbojka in slack line, se skupaj spoznavali, družili in soustvarjali pestrost parka.

 

 

 

 

Funky Flea Market se vrača!

Bolšji trg najbolj funky stvari! V soboto 22. 4. 2017 od 14. 00 do 18. 00, v podhodu železniške postaje – MC ULCA.

 

 

 

 

Mednarodni filmski festival za mlade Film na oko

Letošnja 3. edicija Filma na oko // Film on Eye bo v Ljubljani med 3. in 9. majem gostovala na različnih kulturnih prizoriščih odprtih za mladinski film.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 12. 4. 2017, št. 15

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino