e-NAMIG za mlade

30. marec 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, zdravje, šport, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

5. oddaja Mladinski informator: Naj te film odpelje!

5. oddaja Mladinski informator je posvečena filmskim festivalom, ki so namenjeni mladim ali jih mladi soustvarjajo. V intervjuju lahko slišite izkušnjo dveh, ki soustvarjata festival Kinotrip.

 

 

 

 

Ena lastovka ne prinese pomladi, zato pa pomlad prinese festival Kinotrip!

2. mednarodni filmski festival Kinotrip bo letos Kinodvor zavzel med 29. 3. in 1. 4. 2017. Obetajo se tudi raznolike delavnice, razstava, skejtpark in Kinotripov zaključni parti!

 

 

 

 

Najem za mlade

Stanovanjski sklad RS je objavil javni razpis za oddajo stanovanj – najem za mlade. Ciljna skupina tega razpisa so mladi, stari od 18. do 29. let, ki prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje oziroma tega vprašanja nimajo zadovoljivo rešenega.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področjih mobilnosti in delovnih štipendij za leto 2017

Predmet javnega razpisa je izbor izvajalcev in sofinanciranje kulturnih projektov v letu 2017 na naslednjih področjih knjige: mobilnost v tujini in delovne štipendije za literarne kritike in urednike knjižnih del. Rok za oddajo vlog je 26. 4. 2017.

 

 

 

 

Usposabljanja v Inkubatorju 4. 0.

Namen projekta Inkubator 4.0 je pomagati mladim aktivnim iskalcem zaposlitve pri vključevanju na trg dela. Oglej si seznam vseh brezplačanih delavnic in poišči pravo zase!

 

 

 

 

Usposabljanje v sklopu projekta Mladim z naslovom Odnosi z javnostmi in komuniciranje

Usposabljanje je primerno tako za začetnike kot za izkušene mladinske delavce, namenjeno pa je mladim brezposelnim, ki jih zanima vključitev v mladinsko delo ter zaposlenim mladinskim delavcem in mladinskim delavcem prostovoljcem. Usposabljanje bo potekalo v ponedeljek, 24. 4. 2017, od 10. 00 do 17. 00.

 

 

 

 

Brezplačni spletni tečaji teorije glasbe

KUD Coda vas vabi k vpisu v Brezplačne spletne tečaje teorije glasbe, ki potekajo v izvedbi glasbene šole KUD Coda. Tečaji se začenjajo z 28. 3. 2017, vpišete pa se lahko vse do 1. 5. 2017.

 

 

 

 

Štipendije Republike Srbije za študijsko leto 2017/2018

Republika Srbija je objavila razpis za štipendije za študijsko in znanstvenoraziskovalno izpopolnjevanje na visokošolskih ustanovah oziroma na znanstvenoraziskovalnih inštitutih v Srbiji za študijsko leto 2017/2018. Rok za prijavo je 16. 5. 2017.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Čas za preboj na trg dela je čas za projekt Kolegice!

Namen projekta Kolegice je mladim ženskam, iskalkam prve zaposlitve ali še študentkam, omogočiti zgodnji vstop v delovno okolje, in sicer na podlagi mentorskega svetovanja ter sodelovanja med uspešnimi zaposlenimi ženskami in dekleti, ki vstopajo na trg dela. Rok za prijavo je 2. 4. 2017.

 

 

 

 

Evropska komisija najavlja projekt za povečanje digitalnih spretnosti preko pripravništev

Evropska komisija je najavila načrte za vzpostavitev pilotnega projekta, ki bo med leti 2018 in 2020 omogočil 5000 - 6000 diplomantom, da pridobijo delovne izkušnje iz digitalnega področja. Plačana 4-5 mesečna pripravništva bodo na voljo študentom vseh disciplin.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Javni razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniški rezidenci na Dunaju

Dodatni javni razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniški rezidenci na Dunaju, ki jih bo od 1. 8. do 31. 12. 2017 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo. Na razpis se lahko prijavite do 24. 4. 2017.

 

 

 

 

Mladinski arhitekturni natečaj

Mladinski center Dravinjske doline izvaja projekt Mladinske kreativne produkcije. Projekt je namenjen mladim in jim pomaga do prvih delovnih izkušenj na področju arhitekture in oblikovanja s strokovnim mentorstvom. Mlade pozivajo k sodelovanju na Mladinskemu arhitekturnemu natečaju (MAN). Prijave in dodatna vprašanja zbirajo do ponedeljka, 7. 4. 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Vabilo prostovoljcem k soustvarjanju 8. Festivala migrantskega filma

Med 15. in 20. junijem 2017 pripravlja Slovenska filantropija že 8. edicijo Festivala migrantskega filma, ki bo potekal v Ljubljani. Tudi letos festivalska ekipa stremi k temu, da javnosti predstavi svež izbor projekcij in spremljevalnih dogodkov, ki osvetljujejo različne teme in plati migracij, azila, življenja beguncev ter integracije priseljencev v novo družbeno okolje. K sodelovanju vabijo vse, ki imate radi filme, vam je tema blizu, in si želite pridobiti neformalne izkušnje na področju organizacije filmskih in kulturnih dogodkov.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Akcijski načrt EU za boj proti drogam 2017-2020

Evropska komisija je 15. marca predstavila nov akcijski načrt EU za boj proti drogam 2017–2020, ki naj bi zagotovil boljši odziv na evropski in nacionalni ravni na nove zdravstvene in varnostne izzive v zvezi z uporabo prepovedanih drog in trgovanja z njimi.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Tipogovori 2017

Vodnikova domačija bo aprila gostila že četrto sezono pogovorov z mladimi tipografi, oblikovalci črkovnih vrst.

 

 

 

 

Benefit kabare: Feminizem ni šala! Kvir ni “prvi april”!

Z Benefit zborovsko cirkuškim kabarejem: “Feminizem ni šala! Kvir ni prvi april!” se na dan norcev in noric poklanjajo vsem čarovnicam, upornicam_kom, borkam_cem in drugim, ki so se skozi zgodovino borile_i in se še vedno borijo za enake možnosti in pravice žensk, LGBTIQ* oseb, migrantk_ov in drugih marginalnih skupin. Dogodek bo 1. 4. 2017 ob 21. 00 v Tovarni Rog.

 

 

 

 

Dogodki ob Dnevu vidnosti transspolnih oseb

Dan vidnosti transspolnih oseb (Transgender Day of Visibility – TDoV) se po svetu obeležuje vsako leto 31. marca. Dan vidnosti transspolnih oseb je, med drugim, dan posvečen proslavljanju obstoja in dosežkov transspolnih oseb. Ob Dnevu vidnosti transpolnih oseb se bo v Ljubljani zvrstilo kar nekaj dogodkov.

 

 

 

 

Seminar “Študentske družine”

Zavod Študentska svetovalnica vabi na brezplačen seminar Študentske družine. Predavanje je namenjeno vsem, ki imajo študentski status in pričakujejo dojenčka. Obravnavali bodo namreč vse pravice, ki pripadajo mamicam študentkam, kot tudi obema staršema. V primeru da bi radi izvedeli več o pravicah in možnostih, ki jih lahko uveljavljate kot starš študent, ste vabljeni, da se pridružite na delavnici. Dogodek bo v četrtek, 4. aprila 2017, ob 17.00, v prostorih Zavoda Študentska svetovalnica.

 

 

 

 

EducationUSA sejem ameriških univerz 2017

EducationUSA center že četrto leto v Ljubljani organizira sejem ameriških univerz, namenjen tistim, ki jih zanima dodiplomski ali podiplomski študij v ZDA. Sejem bo potekal v četrtek, 13. 4. 2017, med 16. 00 in 19. 00 v Ljubljani v prostorih Central hotela (Miklošičeva 9, 6. nadstropje).

 

 

 

 

Delavnica izdelave žanrskega fanzina

V sklopu Festivala žanrskega filma Kurja polt, ki bo med 19. in 23. 4. 2017 potekal v Slovenski kinoteki in Kinodvoru v Ljubljani si lahko na brezplačni delavnici izdelate tudi svoj fanzin. Delavnica je namenjena ljubiteljem žanrskega filma, filmske dediščine in umetnosti, mladim nadebudnim filmskim mislecem, bodočim urednikom, kritikom in publicistom, fotografom, ljubiteljem oblikovanja in ilustracije. Rok prijave je 5. 4. 2017.

 

 

 

 

Ustvarjalna delavnica: Viseče stenske dekoracije

Info center ŠKUC vas vabi na ustvarjalno delavnico, v sklopu katere boste s prepletanjem različnih vrvic ustvarili unikatne viseče stenske dekoracije. Rok prijave je 9. 4. 2017.

 

e-NAMIG za mlade, 29. 3. 2017, št. 13

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino