e-NAMIG za mlade

23. marec 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Še 9 dni do zaključka zbiranja prijav na Javno povabilo ŠKUC-a!

Društvo ŠKUC vabi ustvarjalke in ustvarjalce, da se odzovejo na javno povabilo za sodelovanje pri projektih Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji in pri ustvarjalnih delavnicah za otroke in mlade.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Delavnice za prijavo na razpis štipendij Ad futura za študij v tujini

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS bo v sredo 29. 3. in v četrtek 6. 4. 2017 organiziral delavnice za kandidate, ki se nameravajo prijaviti na 220. javni razpis štipendij Ad futura za študij v tujini za leto 2017.

 

 

 

 

Usposabljanje za trenerje v mladinskem delu 2017

Mladinski svet Slovenije bo med 20. aprilom in 23. aprilom 2017 izvedel intenzivno 4-dnevno usposabljanje za trenerje v mladinskem delu. Rok prijave je 2. 4. 2017.

 

 

 

 

Izpopolnite svoje vodstvene sposobnosti s področja kulture v Atenah

V okviru »Global Cultural Leadership Programme« je ponovno objavljen poziv kulturnim izvajalcem, da izpopolnijo svoje vodstvene sposobnosti v kulturi. Izobraževanje bo v Atenah, med 19. in 23. junijem 2017. Rok za prijavo je 25. marec 2017.

 

 

 

 

Seminar »Spoštuj besede: etično novinarstvo proti sovražnemu govoru«

Mednarodni projekt »RESPECT WORDS« (v slovenščini »SPOŠTUJ BESEDE«), s sloganom »Etično novinarstvo proti sovražnemu govoru«, naslavlja vlogo medijev in tistih, ki jih ustvarjajo, v razmerju do migracij in etničnih ter religijskih manjšin. Projekt vodi španska radio-televizija EMA-RTV. V tem kontekstu Radio Študent organizira štiri dnevni lokalni seminar za novinarje, ki bo potekal med 22. in 25. marcem 2017 v Pritličju in v Tovarni Rog (Second Home).

 

 

 

 

Gledališka valilnica Moste

Mladinska postaja Moste vas vabi k vključitvi v gledališko valilnico Moste, ki je namenjena spoznavanju različnih segmentov gledališkega ustvarjanja (igra, režija, dramaturgija, dramsko pisanje, scenografija, kostumografija, kulturni menedžment itd.) in začetniškemu vključevanju mladih v celoten proces ustvarjanja gledališke produkcije pod vodstvom mladih mentorjev. Rok prijave je 24. 3. 2017.

 

 

 

 

D-labs vabi programerke in programerje na brezplačno delavnico programskega jezika Ruby

Podjetje D-Labs organizira delavnico programskega jezika Ruby, na katero vabijo vse, ki že imajo osnovno znanje programiranja in bi radi izpilili svoje poznavanje jezika Ruby. Udeležencem, ki bodo pokazali veselje do nadaljnjega pridobivanja znanja in dela v ekipi podjetja, se morda obeta tudi zaposlitev. Prijave zbirajo do 24. marca.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Prosto delovno mesto – strokovni delavec/ka na programu Izberi sam

Združenje DrogArt objavlja prosto delovno mesto – strokovnega delavca/ke na programu Izberi sam. Rok za prijavo z motivacijskim pismom, življenjepisom in fotokopijo/skenom potrdila o opravljenem strokovnem izpitu na področju socialnega varstva je 26. 3. 2017.

 

 

 

 

60.000 EUR za bodoče in mlade slovenske podjetnike

Univerza na Primorskem v okviru projekta »Open Eye 2017–2020« ponuja bodočim in mladim slovenskim podjetnikom nove priložnosti za Erasmus usposabljanja pri izkušenih podjetnikih v tujini.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Razpis za oblikovanje mestnega plakata ob UNESCO svetovnem dnevu jazz-a

UNESCO mladinska platforma razpisuje natečaj za mestni plakat, ki bo širši publiki sprožil razmislek o vrednotah jazza ter jo povabil k dogodkom v okviru svetovnega dneva jazza. Rok za oddajo plakatov je 4. 4. 2017.

 

 

 

 

Hofer natečaj: Trajnostna vrečka iz Fairtrade bombaža

10 izbranih del bodo razstavili na 26. oglaševalskem festivalu SOF, 3 najbolj kreativne pa tudi nagradili. Zmagovalni dizajn bo krasil trajnostno vrečko, ki bo naprodaj v vseh Hoferjevih poslovalnicah po Sloveniji. Rok za prijavo je 2. 4. 2017.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Stereotipi so brez veze. Dan za punce.

V sredo, 19. 4. 2017, od 14.00 do 15.30, bo v Ljubljani (Kristalna palača BTC) potekal brezplačni dogodek »Stereotipi so brezveze. Dan za punce.«. Vabilo je namenjeno osnovnošolkam (7., 8. in 9. razred) in srednješolkam, pa tudi vsem ostalim, ki jih zanima naravoslovno-tehniški svet.

 

 

 

 

Vabilo na delavnico in okroglo mizo »Prihodnost EU«

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Evropa misli – središče evropskih idej vas vabita na delavnico in okroglo mizo za mlade, ki bosta potekali v petek, 24. marca 2017, od 10.30 in 14.00, v Hiši EU, v Ljubljani.

 

 

 

 

Večer Sirske Kulture

Mladinska postaja Moste vas 23. 3. 2017 od 19.00-21.00 vabi na Večer Sirske kulture, kjer bosta na predavanju Abooda in Mohamada Orfahly iz prve roke spregovorila o svojem življenju v Siriji, o zgodovini, naravnih lepotah države, kako je izgledalo življenje pred mukotrpno državljansko vojno, …

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 22. 3. 2017, št. 12

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino