e-NAMIG za mlade

15. marec 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Nova spletna stran Mreže L'MIT. A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

Mreža L’MIT ima novo spletno stran!

Dragi prijatelji in podporniki z veseljem vam sporočamo, da imamo novo spletno stran. Kot boste sami videli je spletna stran bolj pregledna, vizualno privlačnejša ter ponuja dodatne stalne vsebine s področja mladinske politike, prostovoljstva, izobraževanja, dela, mobilnosti, zdravja in prostega časa mladih.

Upamo, da vam je spletna stran všeč in na njej najdete veliko uporabnih vsebin. :)

 

 

 

 

 

   A veš?

 

 

 

4. oddaja Mladinski informator: Branje in mladi

V 4. oddaji Mladinski informator govorimo o bralni kulturni mladih. V dobi odraščanja je branje kvalitetne mladinske literature pomembno za mlade. Kolikšen je delež mladih, ki so vpisani v MKL, kaj mladim knjižnice ponujajo ter po kakšni literaturi mladi največkrat posegajo smo se pogovarjali z Rokom Dežmanom, programskim vodjo Trubarjeve hiše literature.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Predstavitev Fulbright štipendij za raziskovanje doktorskih študentov v ZDA

EducationUSA center, ki deluje v okviru Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada, v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Ljubljani ter Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru in Univerzo na Primorskem, vabi na predstavitev Fulbright štipendij za raziskovanje v ZDA. Predstavitve bodo potekale: 23. 3. v Mariboru, 28. 3. v Kopru in 5. 4. 2017 v Ljubljani. Potrebna je prijava.

 

 

 

 

Izobraževanje: Osnove cirkuške pedagogike

Združenje Cirkokrog je skupina cirkuških pedagogov in pedagoginj, ki že vrsto let razvija cirkus kot medij dela z ljudmi. Vabijo vas na 18-urno intenzivno izobraževanje o cirkuški pedagogiki. Prijavite se lahko do 29. 3. 2017 oziroma do zapolnitve mest.

 

 

 

 

MC Celje išče udeležence za mladinsko izmenjavo Me Too!

Celjski mladinski center išče 6 kandidatov in kandidatk, starih med 18 – 20 let za udeležbo na mednarodni izmenjavi z imenom »Me Too!«. Izmenjava bo potekala v Palermu, v Italiji od 27. 5. do 3. 6. 2017. Glavni cilj projekta je boj proti diskriminaciji in na ta način prispevati k vključevanju mladih v družbo ter integraciji beguncev in iskalcev azila. Prijavite se lahko do 30. 3. 2017.

 

 

 

 

MC Celje išče udeležence za mednarodno izmenjavo “Art for environment”

Celjski mladinski center znotraj katerega deluje informacijska točka Europe Direct Savinjska, išče 12 oseb starih od 18 do 22 let, ki bi sodelovali na mladinski izmenjavi z naslovom “Art for environment”. Cilj projekta je spodbujati koncept “okoljske umetnosti”, ki ustvarja povezavo med mladimi in naravo ter gradi trajnostni odnos med mladimi in naravo. Mladinska izmenjava bo potekala v Călimănești, v Romuniji, od 7. 5. do 20. 5. 2017. Prijavite se lahko do 24. 3. 2017.

 

 

 

 

Strokovno usposabljanje: Kulturni bazar 2017

V Cankarjevem domu v Ljubljani bo 30. 3. 2017 potekal Kulturni bazar 2017, na katerem bo svojo ponudbo za otroke in mladino predstavilo več kot 300 kulturnih ustanov iz vse Slovenije. Kulturni bazar je tradicionalno zasnovan kot oblika strokovnega usposabljanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, za strokovne delavce širše strokovne javnosti, ki lahko pri svojem delu vključujete kulturnovzgojne vsebine, ter za študente. Rok za prijavo je najkasneje do 15. 3. 2017.

 

 

 

 

Nefiks 5ke vabijo k prijavam!

Zavod Nefiks ponovno vabi k prijavam v Nefiks 5ke, ki delujejo v sklopu Nefiks zaposlitvenih rešitev. Projekt je namenjen mladim, motiviranim iskalcem zaposlitve do 29. leta in se izvaja po različnih krajih po Sloveniji (Ljubljana, Maribor, Lucija, Škofja Loka).

 

 

 

 

Ponovno aktualno: Nefiks vabi v jezikovne klube po Sloveniji

Ker je znanje tujih jezikov zelo pomembno in nujno pri iskanju zaposlitve, so se na Zavodu Nefiks letos ponovno odločili, da omogočijo mladim, da pridejo do tako potrebnega znanja brez večjih stroškov in s pomočjo rojenega govorca določene tuje države osvajajo nove širine jezika v različnih krajih po Sloveniji. Klub bo zastavljen tako, da boste spoznavali jezik, kulturo in navade zaposlovanja v državi rojenega govorca. Prosta mesta se vztrajno polnijo, za nekaj krajev pa še sprejema prijave. Preverite katera in se prijavite!

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Prosto delovno mesto – strokovni delavec/ka na programu Izberi sam

Združenje DrogArt objavlja prosto delovno mesto – strokovnega delavca/ke na programu Izberi sam. Rok za prijavo z motivacijskim pismom, življenjepisom in fotokopijo/skenom potrdila o opravljenem strokovnem izpitu na področju socialnega varstva je 26. 3. 2017.

 

 

 

 

Razpis za delovno mesto specialist za mladinsko delo

Mladi zmaji razpisujejo prosto delovno mesto za specialista za mladinsko delo VII/2 – M/Ž. Delo je razpisano za nedoločen čas in s polnim delovnim časom v Četrtnem mladinskem centru v Ljubljani. Prijavite se lahko do vključno srede 15. 3. 2017.

 

 

 

 

Iščejo se novi trenerji za mladinsko delo!

Na Socialni akademiji iščejo nove moči – trenerje, ki jih bodo usposobili, da jim bodo pomagali uresničevati njihovo in svoje poslanstvo. Trenutno potrebujejo nove trenerje na področju treh projektov: 10 ključnih stvari, Popotniško novinarstvo ter Ustvari film. Če se jim želiš pridružiti izpolni prijavnico do 22. 3. 2017.

 

 

 

 

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatov za opravljanje plačanega pripravništva v Uradu Evropske unije za intelektualno lastnino

Univerza v Ljubljani je z Uradom Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) sklenila memorandum o sodelovanju v iniciativi Pan-European Seal Professional Traineeship Program, v okviru katere bo na letni ravni študentom sodelujočih evropskih univerz na voljo približno sto pripravniških mest. Rok za prijavo je 20. 3. 2017.

 

 

 

 

Mladinski svet Slovenije zaposli projektnega sodelavca za obdobje enega leta

Mladinski svet Slovenije objavlja razpis za projektnega sodelavca II. Nudijo zaposlitev za določen čas (1 leto), s trimesečnim poskusnim rokom. Delo bo v večji meri potekalo na sedežu organizacije in vključuje delo z računalnikom. Rok za prijavo je 20. 3. 2017.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Ustvarite slogan ali logo – Amnesty pa ga bo ponesla v svet

Amnesty International razpisuje natečaj za mlade, stare od 15 do 29 let, za izdelavo slogana in/ali logotipa na temo strpnosti in diskriminacije. Rok za prijavo je 3. 4. 2017.

 

 

 

 

Natečaj PLURAL+ Youth Video Festival 2017

Festival Plural + vabi vse mlade do 25 leta, da prijavite kratke videe, dolge največ 5 minut in na ta način delite svoje misli, izkušnje, mnenja, vprašanja in predloge o migracijah, raznolikosti in socialni vključenosti. Rok za oddajo prispevkov je 4. 6. 2017.

 

 

 

 

Študentski natečaj kreativnega komuniciranja “freeŠn”

Študentje lahko tekmujete v petih različnih kategorijah (copywriting, event management, fotografija, grafično oblikovanje, video). Rok za prijavo del je 31. 3. 2017.

 

 

 

 

Natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom Ferfl

V sklopu Natečaja, ki predstavlja prvi sklop aktivnosti, zbirajo prijave vročih, Ferfl podjetniških idej z družbenim učinkom. Natečaj je odprt do vključno nedelje, 19. marca 2017 do 23.59.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Postani sodelavec v projektu terenskega in uličnega dela z mladimi

Sodelavci projekta Bob Geto, ki delujejo v okviru Zavoda Bob, vabijo vse, ki jih zanima terensko in ulično delo ter delo z mladimi, da se jim pridružite.

 

 

 

 

Desetmesečni EVS projekt v Španiji

Zavod Bob išče udeležence za desetmesečni projekt Evropske prostovoljske službe v Španiji, ki se bo odvijal med septembrom 2017 in junijem 2018. Projekt se bo ukvarjal z ljudmi z motnjami v duševnem razvoju. Rok za prijavo je 31. 3. 2017.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Sodelujte v Pub kvizu!

Društvo DIH vas vabi, da se pridružite drugemu Pub kvizu, ki se bo odvijal v Hostlu Celica, v sredo, 15. 3. ob 19. uri.

 

 

 

 

Zgrabite izziv in se prijavite na delavnico “Izzivi mladim”

SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Javnim štipendijskim, razvojnim, invalidskim preživninskim skladom Republike Slovenije vabi študente in predstavnike podjetij ter fakultet k udeležbi na brezplačni delavnici »Izzivi mladim«, ki bo v aprilu potekala v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Novem mestu.

 

 

 

 

Simpozij: Od Pise do Nase: mladi in mladi odrasli v knjižnici

Mednarodni dan knjig za otroke, ki je 2. 4. bodo v MKL letos obeležili s simpozijem z naslovom Od Pise do Nase: mladi in mladi odrasli. Predhodne prijave za simpozij so obvezne.

 

 

 

 

ŠILA – Šolska impro liga praznuje 20 let!

ŠILA, program improvizacijskega gledališča za dijake praznuje 20. rojstni dan v četrtek in petek, 23. in 24. marca v KUD France Prešeren. Na praznovanje vabimo vse (nekdanje) šilarke in šilarje, gledalce in podpornike.

 

 

 

 

51. Ljubljanski bazar stripov

V torek, 11. aprila 2017 bo v Kinu Šiška v Ljubljani potekal 51. Ljubljanski bazar stripov, ki ga organizirata Društvo Stripoholik in Kino Šiška. Vstop je prost, tako za obiskovalce, kot tudi za ponudnike- prodajalce.

 

 

 

 

Delavnica: Stripolis

V okviru 2. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip – mladi za mlade, se bo odvila delavnica Stripolis. Na delavnici se boste naučili osnov risanja stripov s pomočjo vašega najljubšega animiranega filma. Delavnica po potekala 20. 3. med 18. 00 in 20. 00 v Info centru ŠKUC ter 25. 3. med 15. 00 in 17. 00 v Pritličju.

 

 

 

 

Ena lastovka ne prinese pomladi, zato pa pomlad prinese festival Kinotrip!

2. mednarodni filmski festival Kinotrip bo letos Kinodvor zavzel med 29. 3. in 1. 4. 2017. Obetajo se tudi raznolike delavnice, razstava, skejtpark in Kinotripov zaključni parti!

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 15. 3. 2017, št. 11

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino