e-NAMIG za mlade

9. marec 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Pridruži se mentorjem na Kersnikovi!

Zavod Kersnikova vas vabi na usposabljanje za bodoče mentorice/je, raziskovalke/ce in ustvarjalke/ce za delavnice in drugo interaktivno ustvarjanje, kjer se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse. Srečanje bo v četrtek, 9. marca 2017, ob 17.00 uri v laboratoriju Rampa na Kersnikovi 4 v Ljubljani.

 

 

 

 

Vabljeni k sodelovanju v raziskavi o položaju LGBTI

Gre za do sedaj najobširnejšo raziskavo o lezbičnih, gejevskih, biseksualnih, transspolnih in/ali interseksualnih osebah v Balkanski regiji. K sodelovanju v raziskavi vabijo vse, ki se smatrate kot LGBTI osebo, ste starejši od 18 let in živite v eni od držav tej regiji. Rok za sodelovanje je 31. 3. 2017.

 

 

 

 

60. obletnica Rimske pogodbe

Pred 60 leti so v Rimu položili temelje za Unijo, kakršno poznamo danes, ki velja za najdaljše obdobje miru v pisni zgodovini Evrope. Ob 60. obletnici Rimske pogodbe se bodo zvrstile številne prireditve v vseh državah EU, ne le v Rimu, ki jih bodo pripravila predstavništva Evropske unije.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Usposabljanja v Inkubatorju 4. 0.

V okviru projekta Inkubator 4.0 te vabijo na 16-urno usposabljanje v povezavi z različnimi tematikami.

 

 

 

 

Vabilo v jezikovne klube po Sloveniji

Zavod Nefiks vabi vse, ki se želite naučiti ali nadgraditi znanje tujih jezikov v Nefiks jezikovne klube, ki bodo potekali po celotni Sloveniji. Prijave sprejemajo do 10. 03. 2017 oz. do zapolnitve mest.

 

 

 

 

Razpis za poletne raziskovalne štipendije ASEF

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za poletne raziskovalne štipendije na 19 vrhunskih ameriških, kanadskih in angleških univerzah. Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, računalništva, okoljskih znanosti, politoloških in humanističnih ved. Rok prijave je 1. 4. 2017.

 

 

 

 

Štipendije za študij na Kitajskem

Objavljen je razpis za štipendije za magistrski študij v angleškem jeziku na 8-ih vodilnih kitajskih univerzah. Rok prijave je 31. 3. 2017.

 

 

 

 

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatov za opravljanje plačanega pripravništva v Uradu EU za intelektualno lastnino – EUIPO

Univerza v Ljubljani je z Uradom Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) sklenila memorandum o sodelovanju v iniciativi Pan-European Seal Professional Traineeship Program. Dvajset kandidatov, ki jih bo Univerza v Ljubljani izbrala s tem razpisom, bo EUIPO uvrstila neposredno na ožji seznam kandidatov (shortlist) in izvedla dokončni postopek selekcije, rezultati katerega bodo znani predvidoma junija 2017. Rok za prijavo je 20. marec 2017.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Pripravništvo v Galeriji Gregor Podnar

Galerija Gregor Podnar razpisuje 3 mesečno plačano pripravništvo za mlade.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Prijavi se na Erasmus+ izobraževanje s področja video produkcije v Bruslju

Ob praznovanju 30-letnice programa Erasmus+ bo 16 mladih dobilo priložnost, da se v Bruslju naučijo pripovedovati zgodbe skozi video. Rok za prijavo je 17. 3. 2017.

 

 

 

 

Javni razpis Raziskovalne skupine PZS za najboljše diplomske ali magistrske naloge za leto 2017

Planinska zveza Slovenije na osnovi programa dela Raziskovalne skupine PZS vabi študente in druge raziskovalce k pripravi diplomskega, magistrskega dela ali doktorske disertacije, ki so vsebinsko povezane z gorništvom, alpinizmom ali širše. Rok za oddajo nalog, ki kandidirajo za pohvalo oziroma nagrado je 10. oktober 2017, za ostale naloge in izbor teme, po dogovoru.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Evropska prostovoljska služba na Islandiji

PINA Terminal, v sodelovanju s partnerji iz Islandije, išče kandidata/-ko za petmesečno Evropsko prostovoljsko službo na Islandiji. Aktivnosti se bodo zvrstile po celi Islandiji, glavna naloga prostovoljca pa bo pomoč pri organizaciji in koordinaciji mednarodnih delovnih kampov. Prijavite se lahko do 22. 3. 2017.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Čajanka brez cenzure #4: “Js sem LGBTQ. In kaj zdej?”

Mladinska postaja Moste vas 9. 3. 2017, ob 18.00 vabi na čajanko, na kateri se boste pogovarjali o spolnih identitetah.

 

 

 

 

Usposabljanje za delo z laserskim rezalnikom / delavnica

Iniciativa ČIPKE, namenjena ženskam s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost 13. in 20. 3. 2017 vabi na usposabljanje za delo z laserskim rezalnikom.

 

 

 

 

Živa knjižnica na temo duševnih motenj

Društvo študentov medicine Slovenije vas v okviru projekta v odsevu 15. 3. 2017, od 16.00 do 21.00 ob svetovnem tednu osveščanja o motnjah hranjenja vabi na 3. tematsko Živo knjižnico na temo motenj hranjenja in ostalih duševnih motenj.

 

 

 

 

Kinotripove predfestivalske delavnice: Mini videospoti, Kino vesolje in Stripolis

2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade se bo v Kinodvoru odvil med 29. 3. in 1. 4. 2017. Za lajšanje popotniške mrzlice pa se bodo že pred festivalom odvijale različne delavnice: Mini videospoti, Kino vesolje in Stripolis, prva se začne 18. 3. 2017. Za vsako delavnico je na voljo 10 prostih mest.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 8. 3. 2017, št. 10

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino