e-NAMIG za mlade

24. februar 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, natečaji, prostovoljstvo, prireditve, zdravje, šport...


 

   A veš?

 

 

 

Natečaj “Povejte nam, kaj pomeni + v vaši izkušnji Erasmus+!”

Ob 30. obletnici programa Erasmus+ ste vabljeni, da delite najlepše dogodke v vaši izmenjavi Erasmus+. Sodelujete tako, da v 100 besedah opišete vašo izkušnjo Erasmus+ ter priložite fotografijo ali videofilm. Rok za oddajo prispevkov je 15. april.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Podaljšan rok za prijave-MSS nagrada za najboljšo diplomsko oz. magistrsko nalogo s področja mladih v letu 2016

Podaljšan je razpis Mladinskega sveta Slovenije za najboljšo diplomsko oz. magistrsko nalogo s področja mladih v letu 2016. Prijavite se lahko do 24. 2. 2017.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj Social Art Award 2017

The Institute for Art and Innovation razpisuje prvi natečaj Social Art Award 2017. Umetnike in kulturnike iz različnih kreativnih področij vabijo, da prijavijo svoja dela s področja družbene umetnosti. Rok za prijavo je 31. 3. 2017.

 

 

 

 

Likovno-literarni natečaj: Gre popotnik v novi svet

Center za mlade Domžale razpisuje likovno-literarni natečaj “Gre popotnik v novi svet”. Vsebina likovnih ali literarnih del je lahko popotovanje kot takšno. Hkrati pa so lahko tematike del tudi popotovanja v domišljijski svet, prihodnost, vesolje, lasten notranji svet. Rok za oddajo je 10. 4. 2017.

 

 

 

 

Štipendije za udeležbo na Evropskem forumu Alpbach

V tirolski vasici Alpbach bo tudi letos med 16. avgustom in 1. septembrom 2017 potekal tradicionalni Evropski forum Alpbach. Klub Alpbach Senza Confini tudi letos podeljuje štipendije za udeležbo na forumu. Prijava v angleškem jeziku je možna do 31. marca 2017.

 

 

 

 

Fotografski natečaj: Kaj prosto gibanje pomeni za vas?

Projektni partnerji projekta »Debata o prihodnosti svoboščin Evropske unije – EU3doms« vas vabijo k sodelovanju na fotografskem natečaju z naslovom “Kaj prosto gibanje pomeni za vas?” Natečaj je odprt za skupino tekmovalcev (največ do 5 članov) starih med 14 in 18 let iz Slovenije. Rok za oddajo fotografij je 1. marec 2017 do polnoči.

 

 

 

 

Pridruži se digitalnemu natečaju #DEEPEU

Na natečaju lahko sodelujete mladi med 18 in 35 letom iz Evropske unije. Pošljete lahko video, infografiko, sliko, blog ali katero drugo digitalno obliko na temo mobilnosti mladih v Evropi. Prispevek lahko oddate v angleščini, hrvaščini ali madžarščini do 28. februarja 2017.

 

 

 

 

Natečaj »Be part of Europe’s story«

Svojo zgodbo o Evropi lahko delite na različne načine, pogoj je le, da ima zgodba skupno točko z Evropo. Rok za prijavo je 2. marec 2017!

 

 

 

 

Natečaj ROGLIGHT

RogLab razpisuje natečaj ROGLIGHT, kreativni izziv, namenjen oblikovanju sestavljivih svetilk/senčnikov za izdelavo z laserskim rezalnikom. Natečaj je dvostopenjski: rok za oddajo del v 1. krogu je 14. 4. 2017, v 2. krogu pa 25. 5. 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Voluntariat in SCI iščeta prostovoljca za EVS v Maleziji

Voluntariat in organizacija SCI iščeta prostovoljca za opravljanje prostovoljnega dela v Maleziji. Prostovoljno delo traja 6 mesecev, prostovoljec pa bo pomagal pri organizaciji mednarodnega seminarja na temo upravljanja znanja in zbiranja sredstev, pisanju priročnika, ki bo nastal na podlagi prej omenjenega seminarja, izvajanju lokalnih aktivnosti, poletnega tabora ter oblikovanju spletne platforme Peers to Peace. Rok prijave je 28. 2. 2017.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Odprtje razstave v Mglc-ju: Zini! Sodobna zinovska produkcija

Mglc vabi na na odprtje nove razstave Zini!, Sodobna zinovska produkcija v petek, 24. 2. ob 12. uri. Razstava je zasnovana kot aktualna predstavitev produkcije umetniških zinov, njene diferenciacije in mreženja med ustvarjalci. Avtorji in avtorice se predstavljajo glede na različne kontekste, iz katerih izhajajo pri svojem delu, od skice, risbe, grafike, slike, fotografije, videa do inštalacije.

 

 

 

 

Delavnica Nadcikliranje #1: vreče za šotore in omarice

V Mladinski postaji Moste vas vabijo na delavnico, kjer boste lahko iz palet in starih desk izdelali različne omarice. Delavnica bo 23. 2. 2017, od 16. 30 do 20. 30. Prostori Mladinske postaje Moste se nahajajo v Mostah, znotraj Tržnice Moste v 1. nadstropju.

 

 

 

 

Predstavitev Programa spodbujanja podjetništva z družbenim učinkom Ferfl

Vabljeni na predstavitev Programa za spodbujanje podjetništva z družbenim učinkom Ferfl. Predstavitev bo potekala v četrtek, 23. februarja 2017, ob 12. uri v DPlacu na Linhartovi cesti 13. Prijave so obvezne.

 

 

 

 

Kavarniški večer: Tifla ima (anti)talent!

Vabljene_i vse_i, ki želite deliti svoj talent, imele_i boste možnost, da se predstavite, poskusite nekaj novega ali le uživate v šovu, ki se bo odvijal na odru kluba Tiffany. Dogodek bo 23. 2. 2017 od 20. 00 do 22. 30 v Klubu Tiffany.

 

 

 

 

Pogovor: Paradoks neplačanega dela

23. 2. 2017 ob 19. 00 bo v Atriju ZRC potekal pogovor z naslovom “Paradoks neplačanega dela: Možne poti in oblike povezovanja prekarnih delavcev?”.

 

 

 

 

Kvirspik: delavnica javnega nastopanja

Vabljeni na brezplačno delavnico javnega nastopanja. Dogodek je organiziran z namenom razvijanja veščin javnega nastopanja v LGBTQ+ skupnosti z uporabo MOOCov in kolaborativnega učenja. Delavnica bo potekala 1. 3. 2017 od 16. 00 do 18. 00 v prostorih Legebitre. Prijave so obvezne.

 

 

 

 

Potopis o štoparski pustolovščini

Potopis o štoparski pustolovščini, ki se je začela v Sloveniji ter zaključila v Maroku. Popotnika vam bosta predstavila kako malo je potrebno, da človek oprta nahrbtnik in naredi prvi korak, dvigne palec prvič, postavi šotor ali ogovori neznanca. Dogodek bo 2. 3. 2017 ob 20. 00 v Mladinskem centru ULCA.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Razlogi, zakaj najstniki pijejo alkohol

Najpogostejši razlogi zakaj mladi pijejo alkohol.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 22. 2. 2017, št. 8

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino