e-NAMIG za mlade

16. februar 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Spletno orodje za standarde kakovosti v mladinski politiki

Evropski mladinski forum je izdal spletno orodje, ki mladinskim organizacijam in mladim omogoča, da lahko ocenijo stanje mladinske politike na lokalnem, nacionalnem, regionalnem ali evropskem nivoju.

 

 

 

 

Mladinski informator prvič v etru!

Vsak 2. in 4. ponedeljek v mesecu bo na Radiu Študent oddaja Mladinski informator. Oddaja je namenjena aktualnim temam s področja mladinske problematike in zbira informacije za vse tiste, ki vas zanima – delo, štipendije, natečaji, prostovoljstvo, zabava.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Projekt Karierni kavč vabi k udeležbi na brezplačnih webminarjih

Projekt Karierni kavč ti ponuja edinstveno priložnost, da kar iz domačega kavča dostopaš do praktičnih informacij o gradnji kariere. Do njih lahko dostopaš preko webinarja- dvajset minutnega spletnega seminarja, v okviru katerega ti bodo med 7. in 9. 3. 2017 strokovnjaki headhunting agencije Competo podali ključne informacije o spremembah na trgu dela, o tem, kako delujejo headhunterji in o pomenu psihometričnih testiranj.

 

 

 

 

YouthActionNet razpisuje Laureate Global Fellowship Programme 2017

YouthActionNet razpisuje Laureate Global Fellowship Programme 2017, ki bo podprl projekte 20 mladih socialnih podjetnikov, ki spodbujajo pozitivne družbene spremembe in povezujejo mlade z lokalnimi skupnostmi. Rok za prijavo je 6. 3. 2017, do 23.59.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Razpis za medijsko nagrado Lorenza Natalija 2017

Razpis za medijsko nagrado Lorenza Natalija za leto 2017. Za nagrado se lahko potegujejo amaterski ali profesionalni novinarji. Prispevki na temo izkoreninjanja revščine, svobodne izbire religije ter iz področja razvoja. Rok za prijavo: 10. 3. 2017

 

 

 

 

JM Jazz World Orchestra išče talentirane glasbenike

JM Jazz World Orchestra 2017 vabi mlade talentirane glasbenike k prijavam v mednarodno jazz skupino. Rok za prijavo je 14. 3. 2017.

 

 

 

 

Natečaj Ferfl za podjetniške ideje z družbenim učinkom

Imate podjetniške ideje, s katerimi želite izboljšati delovanje družbe, v kateri živimo? Do 19. marca jih lahko prijavite na vseslovenski Natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom.

 

 

 

 

Mednarodna nagrada Children’s Peace prize 2017

Organizacija KidsRights podeljuje mednarodno nagrado Children’s peace za izjemno delovanje otrok. Posamezniki in organizacije lahko nominirajo otrok stare od 12 do 18 let. Rok prijave je 17. 3. 2017

 

 

 

 

FEST Forward Women in Film co-production market

Razpis za filmske ustvarjalce na mednarodni Pitching v okviru Fest Forwarda. Prijavite lahko igrani ali dokumentarni film s področja ženske tematike. Rok za prijavo je 18. 2. 2017.

 

 

 

 

INVISIBLE CITIES 2017: Razpis za rezidenčne evropske umetnice/-ke

Razpis za rezidenčne evropske umetnike v okviru projekta InVisibleCities. Razpis na temo Migracije: zgodbe, zaznave, izkušnje je namenjen posameznim ustvarjalkam/-cem, umetniškim skupinam, kolektivom, produkcijskim studiem, ki bi na festivalu radi sodelovali v obliki nastopov, performansov, instalacij, ipd. Rok za prijavo: 27. 2. 2017.

 

 

 

 

World Nomads razpisuje štipendije Travel writing scholarship 2017

World Nomads razpisuje štipendijo za mlade, ki radi potujejo in pišejo. Za prijavo je potrebno napisati zgodbo z 2500 znaki o izkušnji iz potovanja. Prijavite se lahko do 21. 3. 2017.

 

 

 

 

Javno povabilo podjetjem za izbor izdelkov na promocijski razstavi sodobnega slovenskega industrijskega oblikovanja in arhitekture v lesu ter lesarskih inovativnih izdelkov Slovenia Design Showroom Milano 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila javno povabilo podjetjem za izbor izdelkov na promocijski razstavi sodobnega slovenskega industrijskega oblikovanja in arhitekture v lesu ter lesarskih inovativnih izdelkov Slovenia Design Showroom Milano 2017, z nazivom »Oblikovanje kot (z) možnost spremembe: Vrhunci slovenskega oblikovanja v lesu«. Rok za prijavo je 16. 2. 2017 do 12.00. Razstava bo potekala od 3. do 9. 4. 2017.

 

 

 

 

Mednarodni natečaj za najboljši esej 2017

UNESCO in fundacija Goi Peace razpisujeta mednarodni natečaj za najboljši esej 2017. Tema natečaja je “Learning from nature”. Rok prijave je 15. 6. 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Pridruži se ekipi 13. Kino Otoka!

Od 31. maja do 4. junija bo mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema v Izolo pripeljal svež izbor neodvisnega avtorskega filma, filmskih pogovorov in prepoznavnih gostov z vsega sveta. V festivalsko ekipo vabijo prostovoljce, ki se želite neformalno praktično usposobiti na področju organizacije filmskih in kulturnih dogodkov. Prijavite se lahko do 30. 3. 2017.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Dialog z državljani: mladi in prihodnost EU

Pogovor o aktualnih temah EU bo potekal med predsednikom vlade Republike Slovenije dr. Mirom Cerarjem in predsednikom Evropske komisije Jean – Claude Junckerjem ter mladimi. Pogovor bo 2. 3. 2017 ob 17. 00 v Festivalni dvorani. Vstop je prost!

 

 

 

 

Sindikat Mladi plus vabi na delavnico in druženje “Sindi časti!”

Sindikat Mladi plus vabi na neformalno srečanje 16. 2. 2017, ob 16. oo. Tema srečanja bo “Vsakodnevni projekti”.

 

 

 

 

Vabljeni na študentsko pustovanje!

Študentje in mladi po srcu se boste lahko po stresnem izpitnem obdobju razbremenili in poveselili na norem Študentskem pustovanju v Rožni dolini. Letos bodo na pustovanju nastopile zasedbe Radio Jam, Haris Pilton, Rock Partyzani in Tabu, za konec pa še Odprava zelenega zmaja. Pustni karneval se bo odvijal na pustni torek, 28. februarja, s pričetkom ob 18. uri v ogrevanem šotoru, od 1.00 zjutraj dalje, pa bo sledil uradni “after party” v Emonski kleti.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 15. 2. 2017, št. 7

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino