e-NAMIG za mlade

10. februar 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Povabilo k sodelovanju v projektu o spolnem nasilju v športu

Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani sodeluje v mednarodnem projektu VOICE (GLAS) v okviru katerega želijo opozoriti na spolno nasilje v športu in najti rešitve za tiste, ki so nasilje že doživeli. K sodelovanju vabijo vse, ki ste oziroma ste bili žrtve spolnega nasilja, nadlegovanja in zlorab v športu. Zagotavljajo vam, da je sodelovanje v raziskavi za vse, ki se boste odločili o svojih izkušnjah spregovoriti, anonimno!

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Brezplačen seminar: Vsa vprašanja v zvezi z vpisom na fakulteto, postopkom prepisa in prehoda ter vpisom na vzporedni študij in študij diplomantov

Na seminarju vam bodo pravni svetovalci razložili, kakšne vrste vpisa na fakulteto poznamo, kakšen je potek vpisa, prepisa in prehoda, kakšne možnosti ima študent v primeru, ko mu sedanji študijski program ni všeč, prav tako pa bodo odgovorili na vsa druga vprašanja, ki so povezana s študijem. Seminar bo potekal v sredo, 15. februarja 2017, ob 17. uri na Kersnikovi 4 (1. nadstropje). Zaradi lažje organizacije dogodka vse zainteresirane prosijo za predhodno prijavo.

 

 

 

 

Usposabljanje: Moj korak naprej

Socialna akademija v okviru projekta Inkubator 4.0 te vabi na 16-urno usposabljanje z naslovom "Moj korak naprej". Za koga? Zate, če si star med 15 in 29 in aktivno iščeš zaposlitev – tudi če si proti koncu faksa ali šole.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Združenje DrogArt objavlja prosto delovno mesto – terenski delavec/ka

Na delovno mesto se lahko prijavi, kdor ima VI a/b ali VII stopnjo izobrazbe (socialni delavec, socialni pedagog, psiholog oziroma ustrezna izobrazba za strokovnega delavca/ko po 69. členu ZSV). Zaželen je strokovni izpit na področju socialnega varstva, delovne izkušnje in vozniški izpit B kategorije. Rok za prijavo je 19. 2. 2017.

 

 

 

 

Zavod Bob s projektom Marš na(d) trg dela te vabi v Karierni zaganjalnik!

Zavod Bob s projektom Marš na(d) trg dela te vabi v Karierni zaganjalnik! Pričenja se v drugi polovici marca, uvodni razgovori že potekajo. Marš na(d) trg dela je podpora posameziku in ustvarjanje platforme pozitivnih potrditev. Namenjen je kariernemu opolnomočenju mladih za suveren vstop na trg dela.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaji Festivala Tresk#8

Radio Študent že osmo leto zapored predstavlja Festival Tresk in z njim odpira natečaje za najbolj kreativna in inovativna dela na področju grafičnega oblikovanja (najboljša podoba albuma in glasbenega dogodka) ter fotografije s koncertnih prizorišč, klubskih odrov in zaodrja. Rok za oddajo del je 24. 2. 2017!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

IZMENJEVALNICA v Mostah!

V soboto, 11. februarja od 10.00 do 16.00 bo v Mostah (Mladinska postaja Moste – Tržnica Moste, 1. nadstropje) potekala Izmenjevalnica – dogodek menjave, na katerem lahko hrano, izdelke za osebno higieno in čistila zamenjate za rabljena, vintage oblačila in predmete.

 

 

 

 

V filmski družbi s Črno karavano: projekcija in pogovor v Slovenski kinoteki

V kontekstu obeležitve meseca črnske zgodovine, t. i. Black History Month, ki v ZDA in Kanadi zaznamuje februarske dni, bo v sodelovanju med Škratovo čitalnico (KUD Anarhiv) in Slovensko kinoteko v petek, 10. februarja, ob 20.00 temu posvečen filmski večer. Ogledali si boste film Črna karavana (Sidney Poitier, 1972).

 

 

 

 

B-Movie: Lust and Sound in West Berlin 1979-1989

Mladinska postaja Moste vabi na ogled filma "B-Movie: Lust and Sound in West Berlin 1979-1989". B-movie je kolaž kratkih neobjavljenih posnetkov dokumentarnih TV posnetkov iz norega, a kreativnega desetletja v Zahodnem Berlinu, ki se se prične s punkom in zaključi z Love Parade. Dogodek bo 14. 2. 2017 ob 18.30 v Mladinski postaji Moste.

 

 

 

 

Delavnica z glino

V torek, 14. 2. 2017, ob 18.00 vabljene_i na Legebitri, kjer boste tokrat razgibale_i svojo domišljijo, ustvarjalnost in seveda roke – ustvarjale_i bomo namreč z glino. Število udeleženk_cev delavnice je omejeno na 10 oseb, zato vas prosijo, da se prijavite najkasneje do ponedeljka 13. 2. 2017!

 

 

 

 

PUB kviz

Po naraščajočem trendu v tujini je zdaj čas, da se PUB kviz zgodi tudi v Ljubljani. Tokratni pub kviz (15. 2. 2017 ob 19.00) organizira Društvo DIH v sklopu meseca LGBTIQ+ zgodovine, zato bodo vprašanja povezana z LGBTIQ zgodovino in pop kulturo, aktivizmom in človekovimi pravicami. Zberi ekipo in preživite zabaven večer na PUB KVIZU! Nagrade bodo!

 

 

 

 

2. Študentski Valentinov ples

Po odzivu iz 1. Študentski ples in na željo udeležencev Center za obštudijsko dejavnost in Študentski dom Ljubljana prirejata 2. Študentski Valentinov ples. Dogodek bo potekal 14. 2. 2017 od 20.00 do 23.00 v menzi "Rožna Kuh’na". Pridruži se!

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 9. 2. 2017, št. 6

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino