e-NAMIG za mlade

26. januar 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

ADRA Slovenija na pomoč prezeblim beguncem

Humanitarno društvo ADRA Slovenija je zato pričelo z zbiranjem finančnih sredstev, s pomočjo katerih bosta prostovoljki ADRA Slovenija v Grčiji za premražene ljudi v begunskih taboriščih kupili potrebščine. Kako lahko donirate, si preberite na njihovi spletni strani.

 

 

 

 

Se vidimo na Informativi!

V petek in soboto se vidimo na Informativi!  Poišči našo stojnico, vprašaj nas, kar te zanima in sodeluj v nagradni igri! Kaj vse se bo na sejmu dogajalo pa lahko preveriš na njihovi spletni strani.

 

 

 

 

(O)rožna dolina kliče na špikersko in tonsko-tehniško avdicijo Radia Študent

Zavod Radio Študent razpisuje avdiciji: a napovedalke/napovedovalce oz. špikerice/špikerje ter tonske tehnice in tehnike. Prijave lahko oddate le do 29. 1. 2017!

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Razpis za mednarodno poletno šolo v Seulu, J. Koreja

Univerza v Ljubljani vabi svoje študente, da se v okviru meduniverzitetnega sodelovanja prijavijo na poletno šolo v Seulu, ki bo potekala od 27. junija do 28. julija 2017. Prijavo s prilogami je treba predložiti Službi za mednarodno sodelovanje do 1. 4. 2017.

 

 

 

 

Štipendije BIT za študij ali izmenjavo na Kitajskem

Beijing Institute of Technology, ki je eden od strateških partnerjev Univerze v Ljubljani v okviru mednarodnega sodelovanja z Azijo , razpisuje štiepndije za študij ali izmenjavo na Kitajskem. Prednost imajo študentje s področja kemije, strojništva, računalništva, elektrotehnike in prava. Prijave zbirajo do 10. 3. 2017.

 

 

 

 

Štipendije Ad futura za študij v tujini za leto 2017

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil javni razpis štipendij za šolnino in življenjske stroške za študij v tujini. Štipendija za šolnino se podeli v višini nepokritega deleža šolnine, vendar za posamezno študijsko leto največ 15.000 EUR. Štipendija za življenjske stroške se podeli največ v višini 6.000 EUR, 9.000 EUR ali 12.000 EUR za posamezno študijsko leto, odvisno od države ali kraja, kjer se študent izobražuje. Rok prijave je do vključno 19. 4. 2017.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Škisova tržnica z razpisom na lovu za mladimi glasbenimi skupinami

Izšel je razpis Škisolov, preko katerega se bodo lahko mlade glasbene skupine potegovale za nastop in predstavitev pred širšim občinstvom Škisove tržnice 2017. Škisova tržnica je prireditev, kjer se s pomočjo študentskih klubov, organizacij in študentov na enem mestu zberejo slovenska in mednarodna kultura, okusna kulinarika, odlična glasba in mladi ter mladi po srcu. Rok prijave je 16. 2. 2017!

 

 

 

 

Odprte so prijave na Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani!

K prijavi na Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani vabljeni vsi, ki že imate razvite tehnološke in netehnološke inovacije, pa tudi inovativne podjetniške ideje s tržnim potencialom. Avtorji treh najbolj perspektivnih inovacij bodo prejeli denarno nagrado iz Rektorjevega sklada, v višini 3.000, 2.000 in 1.000 EUR. Zbiranje prijav poteka do vključno petka, 17. 2. 2017, do 23.59.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Dolgoročni prostovoljski projekti v ZDA

Vsi tisti, ki vas mikajo priložnosti čez lužo, pozor! Tokrat vam Zavod Voluntariat ponuja 4 različne dolgoročne prostovoljske projekte v Združenih državah Amerike. Gre se za SCI-jeve dolgoročne prostovoljske priložnosti, kar pomeni, da se nanje lahko prijavite vsi, brez starostnih, geografskih ali kakršnih koli drugačnih omejitev.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Brezplačna likovna delavnica: Za Dobro vago umetnin

Igriv in razgiban vodeni ogled projektno-razstavnega prostora DobraVaga pod Plečnikovimi arkadami bo mladim obiskovalcem postregel z dobro vago umetnin različnih formatov, slogov in vsebin, ki so jih ustvarili umetnice in umetniki mlajše generacije. Sledila bo likovna delavnica, ki jo bo vodil slikar in risar Miha Perne, na njej pa bodo udeleženci ustvarili svoj art zin. Dogodek bo potekal v soboto, 28. 1. 2017, od 11.00 do 13.00. Obvezne prijave.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 25. 1. 2017, št. 4

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino