e-NAMIG za mlade

19. januar 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

(O)rožna dolina kliče na špikersko in tonsko-tehniško avdicijo Radia Študent

Radio Študent razpisuje avdiciji za napovedalke/napovedovalce oz. špikerice/špikerje ter tonske tehnice in tehnike. Rok za oddajo prijav je 29. januar 2017. Po tem datumu boste obveščeni o nadaljnem poteku avdicije.

 

 

 

 

Se vidimo na Informativi!

Sejem izobraževanja in poklicev Informativa bo 27. in 28. januarja 2017 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že deveto leto zapovrstjo na enem mestu predstavil celovito paleto izobraževanj – od srednješolskih vse do dodiplomskih in podiplomskih programov, številne poklice, informacije o štipendijah. Na Informativi bomo tudi članice Ljubljanske mreže info točk – L’MIT. Poišči nas!

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Poletna šola Toronto Business Academy 2017

Toronto Business Academy je namenjen ambicioznim študentom, ki si želijo pridobiti dodatne praktične izkušnje v tujini. Gre za tri tedenski intenzivni poslovni program z naprednimi metodami poučevanja, ki kombinirajo individualno in skupinsko delo. Program je akreditiran s 6 ECTS, kot študij v tujini. Možno je zaprositi tudi za štipendijo pri javnem skladu RS za razvoj kadrov in štipendije (pridobijo jo lahko vsi študenti, ki izpolnjujejo pogoje, v višini 710€). Letos bo potekal med 9. julijem in 29. avgustom in drugi med 23. julijem in 12. avgustom. 

 

 

 

 

Uvodno usposabljanje za mladinske karierne svetovalce

Usposabljanje je namenjeno mladim, mladinskim delavcem in vsem, ki na tak ali drugačen način pomagate mladim pri njihovi karierni orientaciji, predvsem pa ste na usposabljanje vabljeni vsi, ki boste sodelovali pri izvedbi Nefiks kariernega dneva. Prijave sprejemajo do 20. januarja 2017!

 

 

 

 

Javni razpis v okviru izbora operacij “Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD”

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je v okviru Javnega razpisa za izbor operacije »Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD” objavil nove prijavne roke za leto 2017. Rok za vključitev v izobraževalne module za delo v kulturi je 17. 2. 2017, rok za prijavo za pridobitev subvencije za samozaposlitev pa je 17. 3. 2017.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Layerjeva hiša razpisuje delovno mesto

Layerjeva hiša razpisuje delovno mesto za čas 1 leta. Naziv delovnega mesta: asistent/asistentka vodje galerijskega programa. Delo bo potekalo v Kranju. Rok prijave je do 20. 1. 2017 do 8. ure.

 

 

 

 

Mednarodni filmski festival za mlade FILM NA OKO išče vodjo odnosov z javnostmi in promocije

Mednarodni filmski festival za mlade FILM NA OKO išče vodjo odnosov z javnostmi in promocije (producent festivala je Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo). Delalo se bo predvsem skoncentrirano in intenzivno od marca do konca maja 2017 (in zgolj občasno še med poletjem) v Ljubljani in z možnostjo tudi od doma. Rok prijave je 28. 1. 2017.

 

 

 

 

Plačana pripravništva v Evropski komisiji

Evropska komisija razpisuje plačna pripravništva za obdobje od oktobra 2017- februarja 2018. Iščejo kandidate, ki so dokončali najmanj dodiplomski študij (3-letni program) ter poleg angleškega, francoskega ali nemškega jezika, tekoče govorijo še enega od uradnih jezikov Evropske unije. Izbrani kandidati bodo prejeli mesečno plačilo v višini 1,159.40 €. Rok za prijavo je 31. 1. 2017 do 12.00.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Odprti poziv za Projektni prostor MAO

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) vabi posameznike in ustanove k prijavi projektov v nastajanju, eksperimentov in tekočih raziskav na področju arhitekture, oblikovanja in fotografije. V letu 2017 bodo izbrani 4 projekti, ki jim bo MAO nudil produkcijska sredstva, osnovno tehnično opremo in podporo ter prostor za izvedbo. Rok za oddajo prijav je do 26. 2. 2017!

 

 

 

 

Fotografski natečaj #ThisIsMy5

Parlamentarium, center za obiskovalce Evropskega parlamenta je v oktobru 2016 praznoval 5. rojstni dan. Za obeležitev svoje pete obletnice so na strani EP na Instagramu odprli fotografski natečaj #ThisIsMy5. Vabijo vas, da predstavite svojih 5 – na primer kako ste se spremenili v zadnjih petih letih, katerih pet stvari vam je najpomembnejših, pet prijateljev, ... Najboljše fotografije bodo razstavljene na steni s fotografijami v Parlamentariumu. Zmagovalce bodo povabili, da jih obiščejo na noč odprtih muzejev (Museum Night Fever) v Bruslju, 11. marca 2017!Rok za prijavo je 31. januar 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Objavljen je razpis za prostovoljski program GLEN 2017

Zavod Voluntariat tudi letos vabi mlade med 21. in 30. letom k sodelovanju v aktivnostih globalnega učenja. Tokrat se lahko na 3-mesečno prostovoljsko prakso odpravite v kar tri različne države – v Mjanmar, Kenijo in Južnoafriško republiko. Rok za prijavo je 5. 2. 2017.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Dan podjetništva z družbenim učinkom

Dplac vas 25. 1. 2017 od 10.00 do 14.00 vabi na “Dan podjetništva z družbenim učinkom”. V prvem delu dogodka bodo potekale aktivnosti DPlac podjetniških ekip, ki so sodelovale v podjetniški šoli, v drugi delu pa bo gostja Nastja Kramer iz Malince d.o.o. izvedla delavnico na temo spletnega marketinga. Prijavite se lahko tukaj.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 18. 1. 2017, št. 3

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino