Nov program: Združimo se!

16. januar 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Si nezaposlen_a in star_a do 29 let? Bi rad_a zvedel_a več o svojih pravicah iz delovnega prava? ... Udeleži se brezplačnih izobraževanjih v okviru projekta "Združimo se!", ki bodo potekala v Mariboru, Gornji Radgoni, Murski Soboti in Postojni!


Pridruži se!


Si nezaposlen_a in star_a do 29 let?
Bi rad_a zvedel_a več o svojih pravicah iz delovnega prava?
Te zanima pomen boja za delavske pravice?
Si želiš delovati v enakopravni skupnosti?
Si želiš svoje dejavno in samostojno mesto v družbi?
Si želiš delovne izušnje, ki bo preplet sodelovanja, družinskega občutka, močnega poistovetenja z lastnim podjetjem in občutkom ponosa?
Si želiš trajnostne oblike zaposlitve?
 
Ne meči se v svet samostojnega podjetništva, start upov in nedostojnega dela, pač pa oblikuj svoje demokratično podjetje, ki bo hkrati združenje oseb, ki bo temeljilo na odgovornosti, zaupanju, pravičnosti, solidarnosti, odprtosti, skrbi za druge in poštenosti!
 
Vsi za druge, zadruge za vse!
 
Vso potrebno znanje pridobiš na brezplačnih izobraževanjih v okviru projekta "Združimo se!", ki bodo potekala v Mariboru, Gornji Radgoni, Murski Soboti in Postojni!
 
Več informacij o poteku brezplačnega programa, termini usposabljanj in načini, kako se lahko priključiš, prejmeš v svoj elektronski nabiralnik.
 
---
 
Skozi cikel teoretičnih in praktičnih usposabljanj za nezaposlene mlade, ki ga pripravljamo v Pekarni Magdalenske mreže v sodelovanju z Organizacijo za participatorno družbo, Centrom za alternativno in avtonomno produkcijo in Sindikatom Mladi +, želimo posredovati relevantne vsebine na področju zaposlovanja in aktivnega državljanstva. Z usposabljanju in vsebinami želimo reševati probleme brezposelnosti in socialne izključenosti s spodbujanjem pravičnih in dostojanstvenih načinov delovnih razmerji, ustvarjanjem in porazdelitvi bogastva ter demokratizacijo lastništva in gospodarstva. Zadruge namreč lahko mladim zagotovijo dostojno delo, prav zaradi skupnega demokratičnega lastniškega sistema, delavsko lastništvo pa je še posebej primerno za zagotavljanje bolj dejavnega in samostojnega mesta v družbi.
 
Usposabljanja za nezaposlene mlade bodo sestavljena iz predstavitve programov za spodbujanje aktivnega državljanstva in/ali večjo zaposljivost mladih; delavnic kritične pismenosti na temo delavskih pravic, pomena prekarnega dela; izobraževanja o delovnem pravu in obstoječih pogodbah ter pravic iz dela; vsebin o participatorni ekonomiji; usposabljana o zadružništvu in zadrugah; simulacije razvoja zadruge in usposabljanja s področja digitalnega fabriciranja. V Mariboru bosta dva 108-urna izobraževalna cikla za udeležence razširjena tudi s prakso v obstoječih zadrugah v Mariboru.