e-NAMIG za mlade

12. januar 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Projekt Kolegice vabi študentke in iskalke prve zaposlitve

Raziskave kažejo, da se mlade ženske po zaključku formalnega izobraževanja srečujejo s še večjimi težavami kot moški. Projekt Kolegice si preko mentorstva in sodelovanja z uspešnimi zaposlenimi ženskami prizadeva za podporo študentkam in iskalkam prve zaposlitve. Vse zainteresirane vabijo, da se do 15. januarja 2017 prijavijo v klub Kolegice v svojem lokalnem okolju.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Nefiks podjetne 5ke: Z nule do biznisa

Zavod Nefiks vabi na delavnice v sklopu informativnih dnevov za mlade, bodoče podjetnike. Delavnice bodo potekale 17., 24. in 31. 1. 2017. Rok prijave je 16. 1. 2017.

 

 

 

 

Delavnica: Metode spodbujanja dialoga med različnimi družbenimi skupinami in posamezniki

Fakulteta za družbene vede vabi na delavnico “Metode spodbujanja dialoga med različnimi družbenimi skupinami in posamezniki” za mladinske in študentske voditelje ter trenerje. Rok za prijavo je 12. 1. 2017..

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

ŠKUC vabi k sodelovanju

Društvo ŠKUC vabi ustvarjalke in ustvarjalce, da se odzovejo na javno povabilo za sodelovanje pri projektih Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji in pri ustvarjalnih delavnicah za otroke in mlade. Rok za oddajo prijav je 31. 3. 2017.

 

 

 

 

Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene v kulturi, ki jih bo v letu 2017 sofinancirala Republika Slovenija

Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene v kulturi za leto 2017. Rok prijave je 6. 2. 2017.

 

 

 

 

Projekt MARŠ NA(D) TRG DELA išče nove udeležence!

Si star/a med 15 in 29 let, nisi v delovnem razmerju in iščeš zaposlitev? Bi rad/a k iskanju zaposlitve pristopil/a drugače?. Zavod Bob v januarju začenja novi Karierni zaganjalnik, program, ki nudi podporo za trajnostno vključevanje in suveren vstop mladih na trg dela.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Javni poziv za produkcijo novih skladb: Imamo novo glasbo

Ministrstvo za kulturo bo v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija v okviru javnega poziva Imamo novo glasbo sofinanciralo produkcijo novih skladb. Rok za prijavo je najkasneje do 15. 9. 2017, oziroma do porabe sredstev.

 

 

 

 

MSS nagrada za najboljšo diplomsko oz. magistrsko nalogo s področja mladih v letu 2016

Mladinski svet slovenije (MSS) je objavil razpis za najboljšo diplomsko oz. magistrsko nalogo s področja mladih v letu 2016. Prijavite se preko spletne prijavnice najkasneje do petka, 17. februarja 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Mednarodno skupinsko prostovoljstvo POTA 2017

Te zanima mednarodno prostovoljstvo? Program POTA širi zavest o globalni soodgovornosti in povezuje raznolike ljudi po svetu. 15. 1. 2017 te vabijo na informativno srečanje.

 

 

 

 

Objavljen je razpis za prostovoljski program GLEN 2017

Zavod Voluntariat tudi letos vabi mlade med 21. in 30. letom k sodelovanju v aktivnostih globalnega učenja. Tokrat se lahko na 3-mesečno prostovoljsko prakso odpravite v kar tri različne države – v Mjanmar, Kenijo in Južnoafriško republiko.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Razstava: Botanične ilustracije ljubljanskih tropov

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje vabi na razstavo del študentov smeri Ilustracija. Odprtje razstave bo v četrtek 12. 1. 2017 ob 17.00 v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani. Razstava bo odprta do konca marca 2017, ogled je možen vsak dan od 10.00 do 16.45.

 

 

 

 

Javni poziv in povabilo umetnikom k prijavi razstavnih projektov v Layerjevi hiši

Layerjeva hiša v Kranju poziva ustvarjalce k razstavljanju umetniških del. Rok za prijavo je 26. 1. 2017.

 

 

 

 

Dobrodelni koncert: Človek za druge

Program prostovoljnega dela Človek za druge vabi na 2. dobrodelni koncert, ki bo v torek, 24. januarja 2017, ob 19.30 v Antonovem domu na Viču v Ljubljani. Nastopajoči: Gal Gjurin, Čedahuči in Orkester Mandolina Ljubljana.

 

 

 

 

Dan podjetništva z družbenim učinkom

Dplac vas 25. 1. 2017 od 10.00 do 14.00 vabi na “Dan podjetništva z družbenim učinkom”, s številnimi zanimivimi gosti.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 11. 1. 2017, št. 2

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino