e-NAMIG za mlade

22. december 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Javni razpis – Bienale mladih umetnikov Mediterranea 18

Razpis je namenjen oblikovalcem, arhitektom, vizualnim umetnikom, fotografom, zvočnim umetnikom, kuratorjem, pisateljem, pesnikom, pedagoge, filozofom, in uprizoritvenem umetnikom starim med 18 in 34 let. Udeležba na razpisu je brezplačna. Rok za oddajo prijavnic je 15. 1. 2017 do polnoči.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Likarjev sklad razpisuje štipendije za študij na Tehniški univerzi München

Likarjev sklad dodeljuje letne štipendije za študijsko leto 2017/2018 z možnostjo podaljšanja v naslednjem študijskem letu. Štipendije so namenjene vsem študentom Univerze v Ljubljani za celotno področje inženirskih znanosti na TUM. Rok za prijavo je 10. 3. 2017.

 

 

 

 

Financiranje študijskega oziroma znanstvenega obiska študentov v tujini

Predmet razpisa je štipendiranje študijskih oziroma znanstvenih obiskov dodiplomskih, magistrskih ali doktorskih študentov, vpisanih na visokošolskih zavode v Republiki Sloveniji, pri slovenskih profesorjih, ki delujejo na akreditiranih ustanovah v tujini. Rok prijave: do porabe sredstev oz. najdlje do vključno 30. 8. 2017.

 

 

 

 

Razpis za udeležbo na 32. in 33. Kongresu lokalnih in regionalnih oblasti

Kongres lokalnih in regionalnih oblasti Sveta Evrope vabi mlade, da sodelujejo na 32. in 32. zasedanju Kongresa, ki bosta potekali od 26. do 30. marca ter od 16. do 20. oktobra 2017 v Strasbourgu. Namen poziva je, da se vzpostavi dialog med mladimi in lokalnimi izvoljenimi predstavniki in da se omogoči mladim, da izrazijo svoja stališča in poglede na težave o katerih se razpravlja na sejah. Zainteresirani naj izpolnijo prijavni obrazec do 10. 1. 2017.

 

 

 

 

Vabilo v program Projektnega učenja mlajših odraslih – PUMO

Se ti je zaštrikalo v šoli? Si na točki življenja, ko ne veš točno kam in kako naprej? Si pristal_a na zavodu za zaposlovanje, pa se ti zdi, da ni prave zaposlitve zate ali pa pri iskanju le-te potrebuješ večjo podporo? Če si vsaj na eno izmed zgornjih vprašanj odgovoril_a z DA ter si star_a med 15 in 26 let, potem te Zavod Bob vabi, da se pridružiš programu Projektnega učenja mlajših odraslih – PUMO. Program je brezplačen, status dijaka ali študenta pa ni ovira za vključitev.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Javno povabilo mladim za vključitev v projekt Kul služba!

Urad za mladino Mestne občina Ljubljana objavlja Javno povabilo mladim za vključitev v projekt Kul služba!. Mladi se bodo potegovali za dvo ali tromesečno usposabljanje na enaindvajsetih delovnih mestih v petnajstih javnih zavodih in podjetjih, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana. Rok za prijavo je 31. 12. 2016.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj na omrežju Instagram za dijake/-inje in študente/-tke

Sodeluj na natečaju #svetnicrnobel na omrežju Instagram in prispevaj svoj kritičen pogled na družbo. V objektiv ujemi podobo sveta, ki bi po tvojem mnenju lahko bila drugačna. Svojo fotografijo do 28. februarja 2017 na omrežju Instagram objavi pod oznako #svetnicrnobel. Morda bo prav tvoja fotografija med tistimi najboljšimi, ki bodo junija 2017 razstavljene v Galeriji FDV.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Desetmesečni EVS prostovoljski projekt v Španiji

Na Zavodu Bob iščejo udeležence za desetmesečni EVS projekt v Španiji, ki se bo odvijal med septembrom 2017 in junijem 2018. Projekt se bo ukvarjal z ljudmi z motnjami v duševnem razvoju. Znanje španščine ni pogoj za udeležbo na projektu, pričakovano pa je vsaj pogovorno znanje angleščine.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Odprtje razstave “Gledam širše, vidim več”

Jutri, 22. 12. 2016, ob 18. uri vabljeni v Mesto hišo na odprtje razstave Gledam širše, vidim več! Mladi fotografi so pod mentorstvom Matjaža Tančina, Matica Zormana in Mateja Povšeta ustvarili fotografije na podlagi slišanih zgodb beguncev, ki živijo med nami. Vas zanima, kaj je nastalo izpod njihovih prstov?

 

 

 

 

Noč kratkih filmov

Danes, 21. decembra, je sonce vzšlo ob 7.41, zašlo pa ob 16.19. Na najdaljšo noč v letu bodo na pobudo Slovenskega filmskega centra že tretjič zapored izbrane kinodvorane po vsej Sloveniji preplavili kratki filmi. Ogled filmov je brezplačen. Podrobnejši program najdete tukaj.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 21. 12. 2016, št. 48

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino