e-NAMIG za mlade

19. december 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, zdravje, šport, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Nefiks priznanje 2015/2016

Nefiks, vodilni sistem beleženja neformalno pridobljenega znanja v Sloveniji, ki mladim omogoča, da na enem mestu sistematično zberejo vse neformalno pridobljene in s strani organizacij potrjene kompetence, ponovno razpisuje priznanja za posameznike in organizacije, ki pridno zapisujejo svoje izkušnje. S svojimi vpisi se lahko prijaviš do 31. 12. 2016.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Štipendije Madžarske za študijsko leto 2017/18

Madžarska na osnovi bilateralnega programa sodelovanja ponuja štipendije za študijsko leto 2017/18, za semestrski študij ali raziskovalno gostovanje. Rok prijave je 30. 1. 2017.

 

 

 

 

ENCC: poziv mladim kulturnim menedžerjem

European Network of Cultural Centres (ENCC) je objavil poziv Bridge between European Cultural Centres za mlade kulturne menedžerje do 35 let, ki delajo v kulturnih centrih in so tudi iz držav vzhodne, južne, jugovzhodne Evrope. Rok za prijavo je 31. december 2016.

 

 

 

 

Vpis v šolo za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti

SCCA-Ljubljana obvešča, da do 2. januarja 2017 poteka vpis v 16. leto šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti.

 

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Javno povabilo mladim za vključitev v projekt Kul služba!

Urad za mladino Mestne občina Ljubljana objavlja Javno povabilo mladim za vključitev v projekt Kul služba!. Mladi se bodo potegovali za dvo ali tromesečno usposabljanje na enaindvajsetih delovnih mestih v petnajstih javnih zavodih in podjetjih, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana. Rok za prijavo je 31. 12. 2016.

 

 

 

 

PiNA razpisuje prosto delovno mesto v sklopu programa javnih del 2017

Kulturno izobraževalno društvo PiNA razpisuje prosto delovno mesto v sklopu programa javnih del za leto 2017, za obdobje od 1.1.2017 do 31.12.2017. Kandidati morajo ustrezati pogojem programa javnih del, ki so objavljeni v Javnem povabilu za izbor programov javnih del za leto 2017.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

8. fotografski natečaj “LensCulture Exposure Awards”

Fotografski natečaj “LensCulture Exposure Awards” ponovno išče najboljše sodobne fotografe na svetu. Rok prijave je 20. 12. 2016.

 

 

 

 

Javni razpis za projekt mladega umetnika na področju intermedijskih umetnosti

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. objavlja javni razpis za projekt mladega umetnika (do 30. leta starosti) na področju intermedijskih umetnosti. Rok za prijavo: 20. 12. 2016.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Bodi ‘mobilen’ tudi na žuru

DrogArt priporoča: Preden se odpraviš na žur s prijatelji, med zadnjim čekiranjem novih sporočil na Snapchatu preveri še stanje svoje baterije na mobilcu.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Vabilo na 1. Študentski ples

Center za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani in Študentski dom Ljubljana vabita na 1. Študentski ples, ki bo potekal v torek, 20. 12. 2016, od 20.00 do 23.00 ure.

 

 

 

 

Odprtje razstave “Gledam širše, vidim več”

22. 12. 2016 ob 18. uri vabljeni v Mesto hišo na odprtje razstave Gledam širše, vidim več! Mladi fotografi so pod mentorstvom Matjaža Tančina, Matica Zormana in Mateja Povšeta ustvarili fotografije na podlagi slišanih zgodb beguncev, ki živijo med nami.

 

 

 

 

Vabilo na projekcijo kratkih filmov v okviru Svetovnega migrantskega filmskega festivala

Mednarodna organizacija za migracije (IOM) v letu 2016 obeležuje 65-letnico ustanovitve. Ob tej priložnosti vas v sodelovanju z Društvom ODNOS vabijo na projekcijo kratkih filmov v okviru Svetovnega migrantskega filmskega festivala.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 14. 12. 2016, št. 47

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino