e-NAMIG za mlade

8. december 2016|Novice

A veš? Izobraževanje, delo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Namenite 0,5% dohodnine nevladnim organizacijam!

Ste vedeli, da lahko vsako leto 0,5 % svoje dohodnine podarite nevladnim organizacijam? Takšna donacija vas nič ne stane, saj bo pol odstotka vaše dohodnine sicer pristalo v proračunu.

 

 

 

 

Evropska solidarnostna enota

Bi radi pomagali doma ali po Evropi in si nabrali dragocene izkušnje? Danes začne delovati nova pobuda Evropska solidarnostna enota. Mladim bo omogočila prostovoljno delo ali prakso tam, kjer jo nevladne organizacije in lokalne skupnosti najbolj potrebujejo.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Cikel brezplačnih delavnic “Nabildaj se…s kompetencami!”

Vas zanima, kako se motivirati in učinkovito učiti? Se zavedate, da sta računalniška pismenost in sposobnost javnega nastopanja kompetenci, ki vam bosta prišli zelo prav pri študiju in vas naredili bolj konkurenčne na trgu dela? Cikel brezplačnih delavnic, ki ga za študente vseh fakultet in akademij Univerze v Ljubljani na različnih lokacijah organizirajo Karierni centri UL med 5. in 14. decembrom, vam bo ponudil prav ta znanja.

 

 

 

 

Štipendija za Slovence na DePauw University v ZDA

DePauw University v Indijani, ZDA, nudi posebno štipendijo, pri kateri imajo prednost tudi Slovenci. Štipendija je obnovljiva za vsa 4 leta študija. Rok prijave za vpis je 1. 2. 2017.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Zveza ŠKIS objavlja prosto mesto za PR

Zveza ŠKIS razpisuje prosto mesto za predstavnika/-ico za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS. Delo obsega delovanje na področju odnosov z javnostmi in protokola, pisanje člankov, lektoriranje krajših tekstov, objavljanje novic na spletno stran Zveze ŠKIS, komunikacijo z mediji in redno komunikacijo z aktivisti Zveze ŠKIS in študentskih klubov. Rok za prijavo je 9. december 2016.

 

 

 

 

Pripravništvo pri Evropski agenciji za železniški promet

Evropska agencija za železniški promet v letu 2017 razpisuje pripravništva za diplomante. Pripravništva ponujajo dvakrat letno za obdobje od treh do petih mesecev z začetkom v marcu (1. 3. – 21. 7. 2017) in oktobru (1. 10. 2017 – 28. 2. 2018).

 

 

 

 

Pripravništvo pri Evropski agenciji za pomorsko varnost

Evropska komisija za pomorsko varnost razpisuje pripravništva za obdobje najmanj 3 in največ 6 mesecev. Rok za prijavo je 23. 12. 2016.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Noč kratkih filmov

Na zimski solsticij, 21. decembra, bo sonce vzšlo ob 7.41 uri, zašlo pa ob 16.19 uri. Na najdaljšo noč v letu pa bodo na pobudo Slovenskega filmskega centra že tretjič zapored izbrane kinodvorane po vsej Sloveniji preplavili kratki filmi. Ogled filmov je brezplačen.

 

 

 

 

Brezplačen seminar: Socialna varnost študentov

Ali študent lahko pridobi denarno socialno pomoč in kakšni so pogoji za pridobitev le-te? Katero premoženje in dohodki se upoštevajo pri izračunu materialnega cenzusa? Do kdaj so starši dolžni preživljati študenta? Kako je z urejanjem zdravstvenega zavarovanja študentov po dopolnjenem 26 letu? Kakšni so pogoji za prejemanje družinske pokojnine in do kdaj jo študent lahko prejema? Vse odgovore lahko izveste 8. 12. 2016.

 

 

 

 

Festival Strictly Analog Ljubljana #4

Ne zamudite četrte edicije festivala Strictly Analog Ljubljana, ki bo to soboto, 10. decembra, potekala v Kreativnem centru Poligon. Pester program bodo zapolnili edinstveni AV nastopi domačih in tujih umetnikov, analogna instalacija, okrogla miza in delavnica 16 mm filma.

 

 

 

 

Debata za december: Masovno nakupovanje

Sedem študentk Socialne pedagogike se je lani v božičnem času z akcijo “Šoping? Ne, hvala.” odločilo, da bodo mimoidoče opozarjale na neracionalno potrošnjo v današnjem času, kar bodo predstavile na srečanju, ki bo potekalo jutri, 8. decembra, v prostorih Mladinske postaje Moste.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 7. 12. 2016, št. 46

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino