e-NAMIG za mlade

1. december 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, natečaji, prostovoljstvo, zdravje, šport, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Ta veseli dan kulture 2016

Tudi letos bodo v soboto, 3. decembra, svoja vrata odprli številni nacionalni in občinski kulturni zavodi, kjer se bodo zvrstili brezplačne predstave, razstave, koncerti, predavanja, vodenja in delavnice.

 

 

 

 

Statistika dejavnosti muzejev, muzejskih zbirk, galerij in likovnih razstavišč v letu 2015

Statistični urad Republike Slovenije je objavil statistiko dejavnosti muzejev, muzejskih zbirk, galerij in likovnih razstavišč za leto 2015. Muzeji, muzejske zbirke, galerije in likovna razstavišča so v letu 2015 pripravili 3.502 razstavi, od tega 1.482 stalnih in 2.020 občasnih. Vse razstave skupaj si je ogledalo 2.653.820 obiskovalcev, od tega 23 % otrok in mladine. Posamezno razstavo si je ogledalo povprečno 758 obiskovalcev.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Pripravništva »Best of South East« za študijsko leto 2017/2018

Sparkasse v sodelovanju z Univerzo v Gradcu  razpisuje elitni program pripravištva za študijsko leto 2017/18, »Best of South East”, v katerega vključujejo študente zaključnih letnikov ekonomije in prava. Rok prijave je 12. 12. 2016.

 

 

 

 

danceWEB- Evropski program za sodobni ples

danceWEB-Evropski program za sodobni ples razpisuje 65 štipendij za mlade plesalce in koreografe. Rok prijave je 12. 12. 2016.

 

 

 

 

ŠUGLA delavnica z akrobatsko skupino Mimbre

Gledališče Ane Monro od 9. do 13. decembra vabi na akrobatsko in akrobalans delavnico, ki bo potekala v okviru neformalnega izobraževalnega programa v šoli uličnega gledališča.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Zavod Mladi podjetnik išče nove moči

Zavod Mladi podjetnik razpisuje prosto delovno mesto na področju odnosov z javnostmi. Rok prijave je 15. 12. 2016.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj “Delo startup studio”

V družbi Delo so zagnali projekt Delo startup studio, s katerim želijo dobiti nove in zanimive ideje, povezane z medijskimi vsebinami ali njihovo distribucijo. Natečaj za prijavo idej je že odprt.

 

 

 

 

Poslovni Hackathon Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije vas vabi na Poslovni hackathon, na katerem boste komunicirali s prihodnostjo in razvijali inovativne storitve na področju komunikacij. Najboljše 3 ekipe bodo dobile finančno nagrado. Rok prijave je 7. 12. 2016.

 

 

 

 

Odprt je natečaj Animafest 2017

Odprt je razpis Animafest 2017 za ustvarjalce s področja animiranega filma. Rok prijave je 1. 2. 2017.

 

 

 

 

Odprt je natečaj za kratki dokumentarni film 2017

Amnesty international Slovenija razpisuje natečaj za kratki dokumentarni film na temo “Bolje je prižgati svečo, kot preklinjati temo”. Rok za prijavo je 1. 3. 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Portal Mladiinfo išče pisce za mladinsko področje

Bi rad delil svojo zgodbo? Študiraš ali opravljaš prostovoljstvo v tujini? Si aktiven v lokalni skupnosti ali šoli? Poznaš ljudi, ki so ustanovili lastno mladinsko iniciativo/start-up/socialno podjetje? Bi rad delil svoje izkušnje, mnenja in predstavil primere uspešne prakse, ki bodo navdihnili mlade? Sodeluj s portalom Mladiinfo!

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Razpis za dodelitev štipendij športnikom iz socialno šibkih okolij

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez razpisuje štipendije za 75 mladih športnikov iz socialno šibkih okolij. Rok za prijavo je 2. 12. 2016.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Vabilo na filmski festival “Film proti korupciji”

Komisija za preprečevanje korupcije v sodelovanju s Kinoteko vabi na 3. filmski festival »Film proti korupciji«. Festival bo potekal od 12. do 17. decembra 2016.

 

 

 

 

Teden Univerze v Ljubljani 2016

V ponedeljek, 5. decembra 2016, bodo na rektoratu Univerze v Ljubljani odprli tradicionalni Teden Univerze. V tem tednu Univerza v Ljubljani slavi že zavidljivih 97 let delovanja. Vabljeni na številne dogodke!

 

 

 

 

Predavanje: Birokracija pred odhodom v tujino

Odhajate v tujino, pa ne veste, kaj vse morate še opraviti pred odhodom? Na predavanju se lahko na enem mestu seznanite z vsemi birokratskimi obveznostmi, na katere morate paziti pred odhodom (študij, delo) v tujino. Predavanje bo potekalo v sredo 7. 12. 2016 ob 16.00. Prijave sprejemajo do dneva pred predavanjem.

 

 

 

 

 

 

 

za mlade, 30. 11. 2016, št. 45

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino