e-NAMIG za mlade

23. november 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, natečaji, prostovoljstvo, zdravje, šport...


 

   A veš?

 

 

 

Mladi in prihodnost Evrope

Mladinski svet Slovenije in Študentska organizacija Slovenije vabita na dogodek Mladi in prihodnost Evrope, ki bo potekal v četrtek, 24. novembra 2016, ob 16. uri v Hotelu Central v Ljubljani. Namen dogodka je spregovoriti o učinkih ukrepov in politik Evropske unije z vidika mladih.

 

 

 

        Izobraževanje

 

 

Štipendije Google Evrope za študente z invalidnostjo

Google razpisuje Google Europe štipendije za šolsko leto 2017/18, za študente z invalidnostjo. Razpis je namenjen študentom, ki so vpisani na dodiplomski, podiplomski ali doktorski program ene izmed evropskih ali izraelskih univerz. Rok prijave je 1. 12. 2016.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj za mlade neuveljavljene glasbene skupine YO!fest 2017

Evropski mladinski forum ponovno vabi mlade neuveljavljene skupine, ki želijo 7. 2. 2017 nastopiti na mladinske dogodku YO!Fest 2017 v Maastrichtu na Nizozemskem! Zmagovalne skupine bodo bodo prejele potne stroške do in iz Maastrichta, brezplačen lokalni transport, nastanitev in prehrano ter 50 evrov na člana skupine. Rok prijave je 4. 1. 2017.

 

 

 

 

Literarni natečaj za družbeno angažirane pisce

Mladinski informacijsko-svetovalni center Infopeka vabi mlade, ki jih zanima družbeno angažirana literatura, k sodelovanju v literarnem natečaju. Namen literarnega natečaja je spodbuditi mlade k branju in pisanju družbeno angažirane literature, razvijati občutek za pravičnost, sposobnost vživljanja v drugega in kritičnost. Rok prijave je 15. 12. 2016.

 

 

 

 

Poziv za sodelovanje pri programu “BIO 25: spremljevalni projekti”

Muzej za arhitekturo in oblikovanje, organizator 25. bienala oblikovanja (BIO 25) v Ljubljani, objavlja odprti poziv za sodelovanje pri programu BIO 25: spremljevalni projekti, programu vzporednih dogodkov, katerega namen je podati širši pogled na vprašanja, ki jih obravnava osrednja razstava bienala “Daleč, tako blizu”. K sodelovanju vabijo lokalne in mednarodne oblikovalce, kustose, izobraževalne ustanove in kulturne organizacije.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

PiNA išče kandidate/-ke za 10 različnih 12-mesečnih Evropskih prostovoljnih služb (EVS) na Češkem

PiNA Terminal, v sodelovanju s partnerji iz Brna, išče kandidate/-ke za 10 različnih 12-mesečnih Evropskih prostovoljnih služb (EVS) na Češkem. Rok prijave je 4. 12. 2016!

 

 

 

 

Evropski parlament poziva k odstranjevanju ovir za prostovoljstvo v Evropi

V Resoluciji, sprejeti 27. oktobra 2016, so evropski poslanci glasovali za boljšo koordinacijsko politiko EU na področju prostovoljstva, s katero bi prostovoljcem zagotovili pravni status ter jim pomagali pri vključitvi v programe prostovoljstva.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

SOS telefon: podporna skupina za žrtve nasilja

Pri Društvu SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja deluje podporna skupina za žrtve nasilja. Skupina je namenjena ženskam, ki doživljajo ali so v preteklosti doživljale psihično, spolno ali ekonomsko nasilje v družinskih, partnerskih, sorodstvenih in drugih medosebnih odnosih. Za vključitev v podporno skupino za žrtve nasilja pokličite na SOS telefon – 080 11 55.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 16. 11. 2016, št. 43

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino