Napovednik dvorane Gustaf

21. november 2016|Novice

Prverite kaj se bo dogajalo v Mariboru


 
torek / november 22 / 21:00
SOLAR PULSE MUSIC: HEXENSCHUSS (NL) & KOČAN/JANČIČ (SI)
Sint in bobni duo Hexenschuss igrajo hitro tempirane, ostre in nagajive instrumentalne skladbe, ki se združujejo s klasično EBM senzibilnostjo s sodobnimi zvočnimi interesi. Glasba je ritmično usmerjena in malce umazana, niti eksperimentalna niti pop. Napada vse čute z neusmiljenimi zvočnimi teksturami, izpod navidezne preprostosti hipnotičnosti in repetativnosti ritmov, pa leži globoka, konstantna in rastoča muzikalnost.
www.hexxenschuss.com
https://hexxenschuss.bandcamp.com/album/hexenschuss
https://www.youtube.com/watch?v=LNNwOi0fbnU
Projekt MurvaBoben&Kolo je pesniško glasbeni projekt dveh slovenskih umetnikov - pesnice Kristine Kočan in bobnarja in multiinstrumentalista Denisa Jančiča. V projektu gre za sintezo poezije in glasbe na bobnih, pri čemer Kristina Kočan za koncertno predstavitev poezije uporablja glas kot tudi elektroniko. Naslov projekta pove, da gre pretežno za variacije poezije iz Kočanove zadnje zbirke Kolesa in murve. Bobni služijo kot kontrapunkt občasno nadvse liričnemu izrazu Kristine Kočan.

Prispevek: 5€

Inline image 1

---

petek / november 25 / 2016 / 22:00
PUNK ROCK KORIDOR: NOVEMBAR (NIŠ) & SNB (NOVI SAD)
Novembar so kultna punk/rock zasedba iz Niša, ki je to oznako kultnosti podedovala in nadgradila od prav tako legendarnega Zagrebškega benda Studeni Studeni (Mrzli november). Čeprav so nekateri člani že nastopali na odru Dvorane Gustaf s skupino Protektori, bomo Novembar gledali prvič.
https://www.facebook.com/Novembar-119492187034
https://novembar.bandcamp.com/
Koncert bodo otvorili SNB (Skupljeni na brzinu) osnovani leta 1995 v banatskem mestu Novi Kneževac. Leta 2000 so objavili svoj prvi album "Provincijalna urbanizacija", 2004 so se pojavili na kompilaciji "Ska Factor Positive", letos pa so izdali aktualni EP "Slep I gluv".
https://www.facebook.com/SnbSkupljeniNaBrzinu/
https://www.youtube.com/watch?v=rR4h5CP313s

Prispevek: 6€

Inline image 2

---

sobota / november 26 / 2016 / 22:00
DANGEROUS MEETING 2016 (METAL, PUNK & ROCK PRIVAT PARTY)

Tudi letos čaka mariborsko underground sceno zaključna zabava. DANGEROUS MEETING je pred vrati! In to že peti zapored! Ob hrani in pijači, se nam bosta letos predstavila dva benda! Za tiste, ki ne marate prevelikega"ruženja", prihajajo koperski rokerji PECHE GLAVA in to sploh prvič v našem mestu. Da pa ne bodo tisti, malo brutalnejši ostali praznih ušes,p a bodo poskrbeli zagrebški death metalci DYAD!
https://www.facebook.com/pecheglava/
https://www.facebook.com/dyadcro/
Prispevek: 10€

Inline image 3

---
 
Več programa in o njem na
in
-------
------
-----
----
---
--
-
Dejavnosti društva podpirajo Mestna občina Maribor, Ministrstvo za kulturo RS, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Zavod RS za zaposlovanje, MOVIT NA MLADINA, Evropska unija, Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo.