e-NAMIG za mlade

10. november 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Izzivi v tujini

Karierni centri Univerze v Ljubljani 16. novembra 2016 vabijo na tradicionalni dogodek “Izzivi v tujini”, ki je namenjen celostni predstavitvi priložnosti za mednarodno mobilnost.

 

 

 

 

Kviz in peticija o brezdržavljanskosti

Evropska mreža za brezdržavljanskost vas vabi k reševanju kviza in podpisu peticije na temo brezdržavljanskosti. Sodelovanje je možno do 20. 11. 2016.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Konferenca A.L.I.C.E.: Sustainable design paradigms

Fakulteta za dizajn organizira 4. mednarodno znanstveno konferenco A.L.I.C.E »Sustainable design paradigms«, ki bo potekala 17. novembra 2016, v Ljubljani.

 

 

 

 

Pedagoško andragoški dnevi 2017

Filozofska fakulteta vabi na Pedagoško andragoške dneve 2017, katerih tema bo vključevanje prosilcev za mednarodno zaščito in beguncev v našo družbo in vzgojno-izobraževalni sistem.

 

 

 

 

Razpis za štipendijo sklada Kerže za podiplomski študij na UCLA

Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije posreduje razpis za štipendijo na podiplomskem študiju na UCLA, ZDA. Rok prijave na UCLA je 30. 11. 2016. Kandidati morajo o nameravani prijavi obvestiti Veleposlaništvo RS v Washingtonu po e-pošti najkasneje do 10. 11. 2016.

 

 

 

 

Slovenski podjetniki na enomesečno izmenjavo v Chicago

Maja 2017 bo v Chicagu potekala že 5. izmenjava za slovenske tehnološke podjetnike (in predstavnike podjetniškega podpornega okolja) v okviru programa Tech Innovation, Entrepreneurship, and Education Professional Fellows Program, ki je namenjen vsem, ki se želijo širiti v ZDA ali spoznati ameriško poslovno in podjetniško okolje, ter je odličen za vpogled v najnovejše trende, produkte in poslovne modele. Rok za prijavo je 15. 11. 2016.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Razpis za raziskovalca na področju azila in migracij

Robert Schuman Centre for Advanced Studies je objavil razpis za raziskovalca na področju azila in migracij. Rok prijave je 30. 11. 2016.

 

 

 

 

Projekt Stičišče NVO osrednje Slovenije išče sodelavca na projektu

Projekt Stičišče NVO osrednje Slovenije išče sodelavko/sodelavca v projektni pisarni društva. Ekipo želijo okrepiti z izkušenim sodelavcem, ki bi mu lahko zaupali samostojno delo pri izvajanju projektnih aktivnostih. Rok za prijavo je 22. 11. 2016.

 

 

 

 

Javno povabilo za izbor programov javnih del za leto 2017

Zavod RS za zaposlovanje je objavil Javno povabilo za izbor programov javnih del za leto 2017. Povabilo je odprto od 11. 11. 2016 do porabe sredstev, najdlje do 30. 4. 2017.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Sodeluj na Nikonovem fotografskem natečaju

Nikonov fotografski natečaj že od leta 1969 ponuja priložnost za mednarodno prepoznavnost tako profesionalnim kot tudi amaterskim fotografom. S svojimi fotografijami lahko sodeluješ vse do 17. 1. 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Priložnost za EVS v Skopju

Organizacija Association for Defense of the Rights of the Child iz Makedonije išče prostovoljca/-ko za obdobje 6 mesecev do enega leta, ki bi se pridružil/-a njihovemu timu pri delu z otroki iz ranljivih skupin. Rok prijave je 18.11.2016.

 

 

 

 

Postani prostovoljec v mladinski ekipi Izberi sam

Ekipa DrogArta vabi srednješolce, starejše od 16 let, da postanejo prostovoljci pri projektu “Izberi sam”, ki si prizadeva za zmanjševanje škodljivih posledic uporabe alkohola med mladimi. Rok prijave je 17. 11. 2016.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Ustvarjalna delavnica: filcane broške

Na novemberski delavnici se bomo spoznali s tehniko suhega polstenja ali “filcanja”. Izdelali bomo broške, ki bodo popestrile jesensko garderobo. Rok prijave je 20. 11. 2016.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 9. 11. 2016, št. 42

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino