e-NAMIG za mlade

4. november 2016|Novice

Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   Izobraževanje

 

 

 

Mladinska izmenjava: Call for tolerence by Yunus Emre v Turčiji

Mladinski center BIT išče udeležence mladinsko izmenjavo Call for Tolerance by Yunus Emre. Glavna tema projekta je spoznavanje različnih kultur, vere in načinov življenja. Rok prijave je 10. 11. 2016.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Razpis za strokovnega sodelavca MSS

Mladinski svet Slovenije objavlja razpis za strokovnega sodelavca – odnosi z javnostmi. Rok prijave je 9. 11. 2016.

 

 

 

 

DrogArt išče novo koordinatorko_ja programov

Združenje DrogArt objavlja razpis za prosto delovno mesto koordinatorja/koordinatorke programov. Rok prijave je 20. 11. 2016.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Sedmi natečaj Plakativat na temo alternative potrošništvu

TAM-TAM v sodelovanju z Umanotero, Slovensko fundacijo za trajnostni razvoj, objavlja sedmi natečaj Plakativat za oblikovanje mestnega plakata na temo alternative potrošništvu. Rok za prijavo plakatov je 24. november.

 

 

 

 

Mladinska nagrada Karla Velikega: prijave so odprte!

Evropski parlament in Mednarodna fundacija Karla Velikega bosta naslednje leto že desetič podelila mladinsko nagrado Karla Velikega, in sicer projektom mladih med 16. in 30. letom, ki prispevajo k razumevanju med Evropejci in spodbujajo evropsko združevanje. Rok prijave je 30. 1. 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

EVS projekt v International Sport and Culture Association na Danskem

International Sport and Culture Association v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo razpisuje EVS projekt v Kopenhagnu na Danskem. Trenutno imajo odprt razpis za 3 slovenske prostovoljce za obdobje enega leta (od marca 2017 do marca 2018).

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Finale Klubskega maratona Radia Študent

Klubski maraton – najdaljša in najglasnejša glasbena odprava na domačih tleh, bo tudi letošnjo klubsko turnejo zaključil s tradicionalnim velikim finalom v Menzi pri koritu na ljubljanski Metelkovi. Letošnji izbranci so: Blue Town’s Radio, Gašper Torkar, Memowu, Miha Peterlič, NeoPogo in Noč.

 

 

 

 

Brezplačne projekcije finalistov za filmsko nagrado LUX, v sklopu festivala Liffe

Evropski parlament, Informacijska pisarna v Sloveniji, vas v sodelovanju s 27. LIFFE vabi na Filmske dneve LUX, v Cankarjev dom v Ljubljani. Na brezplačnih projekcijah 15. 11., 18. 11. in 20. 11. 2016, si boste lahko ogledali filme, ki so se uvrstili v finalni izbor za nagrado LUX, ki jo podeljuje Evropski parlament.

 

 

 

 

32. festival LGBT filma in filmska delavnica

Društvo ŠKUC vas vabi na 32. festival LGBT filma, ki velja za najstarejši festival gejevskega in lezbičnega filma v Evropi. Festival bo potekal od 26. 11. do 4. 12. 2016. Program je dostopen tukaj.

 

 

 

 

Pr’Hostar pr’ŠSDMS

Najbrž ni Slovenca, ki se ni vsaj enkrat iz srca nasmejal gorenjskim gaunarjem iz Youtube serije Pr’Hostar. Letošnjo jesen so se v svojem slogu vrnili še v večjem obsegu in na še večja platna v obliki celovečernega filma. Študentska sekcija društva za marketing vas 10. 11. 2016, ob 18.00 vabi na druženje, ki bo potekalo na Fakulteti za družbene vede, v predavalnici 1.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 3. 11. 2016, št. 41

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino