Prosto-vezje at ALL WE ARE // Paper-Bits with Wolfgang Spahn

2. november 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

Dvodnevna delavnica izdelovanja miniaturnih modularnih sintisajzerjev iz papirja v sklopu Druge mednarodne konference o kulturi elektronske glasbe.


TERMIN: 7.–8. november | 17.00–21.00
MENTOR: Wolfgang Spahn
PRIJAVE: delavnica@ljudmila.org
JEZIK: English

——————————————————————————————
SI //
WOLFGANG SPAHN: PAPER BITS

Paper Bits je serija miniaturnih „voltage controlled“ modularnih sintetizatorjev. S svojo preprosto obliko, enostavnim vmesnikom in cenovno dostopnostjo je modulatni sistem Paper Bits praktično in zmogljivo orodje za učenje, ekspretimentrarnje in produkcijo zvoka. Trenutno je na voljo 6 različnih modulov, ki jih, v sodelovanju z Ionano Vreme Moser, razvija Wolfgang Spahn.

Udelženci bodo na delavnici izdelali dva izmed naslednjih modulov, ki jih je moč med seboj povezati:
• PB101 Sync VCO
• PB102 Sinus VCO
• PB201 Step Sequencer
• PB401 Echo

Kot smo pri Wolfgangu Spahnu že vajeni, bodo moduli izdelani s posebno papirnato tehniko – na papir natiskano shemo vezja položimo na perfboard ter vanj vstavljamo komponente.

WOLFGANG SPAHN
Wolfgang Spahn je vizualni umetnik, ki deluje v Berlinu. Njegovo delo vključuje interaktivne instalacije, video umetnost, projekcije in miniaturne drsne slike. Po študiju matematike in sociologije v Regensburgu in Berlinu je osnoval sitotiskarski studio v berlinskem Tachelesu. Vodil je tudi številne umetniške projekte, primer katerih je Schokoladen Mitte, in bil eden od umetnikov v berlinski umetnostni galeriji Meinblau. Trenutno poučuje v Medienwerkstattu v BBK-Berlin ter je izredni predavatelj na oddelku za umetnost Univerze v Paderbornu.

Več o Wolfgangu Spahnu si lahko preberete na njegovem spletnem mestu:
http://wolfgang-spahn.de/

PRIJAVA IN OBVEZNA OPREMA
Prispevek za dvodnevno delavnico znaša 25€, ki ga udeleženci poravnajo pred začetkom delavnice. Cena predstavlja zključno stroške materiala (2 modula in konektor za USB napajanje), izdelki ostanejo v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, predhodno znanje ni potrebno. Prijave zbiramo na delavnica@ljudmila.org do zapolnitve mest! Število prijavnih mest je omejeno na 12 udeležencev. Udeleženci naj s seboj prinesejo svoj USB napajalnik.

——————————————————————————————Delavnica poteka v sodelovanju med Združenjem za razvoj kulture elektronske glasbe Phonotouch, Ljudmilo, laboratorijem za znanost in umetnost, Zavodom Projekt Atol, Poligonom. Izvedbo delavnice je podprlo Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.
——
Workshop is a collaboration between Association for Electronic Music Culture Development Phonotouch and Ljudmila Lab, Zavod Projekt Atol and Poligon, with financial support from the Ministry for Culture and the Municipality of Ljubljana – Department for Culture.

ALL WE ARE LINKS
Website: http://allweare.de/
Facebook: http://fb.me/allwearefestival