e-NAMIG za mlade

27. oktober 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, natečaji, prireditve,


 

   A veš?

 

 

 

Ypsilon+ nagrada za leto 2016

Zavod Ypsilon že šesto leto zapored razpisuje nominacije za Ypsilon+ nagrade, s katerimi nagradi najbolj drzne posameznike in organizacije, ki s svojimi uresničenimi idejami, dejanji in projekti delujejo družbeno odgovorno, premikajo meje in nasploh soustvarjajo svetlejšo prihodnost vseh nas. Svojega favorita lahko nominirate do 30. oktobra, prek obrazca za nominacijo: http://bit.ly/2e6UHKR.

 

 

 

 

Več kot 1 % odraslih med 24. in 65. letom v letu 2016 diplomiralo po starih študijskih programih

Po prvih podatkih je v letu 2016 med 1. 1. 2016 in 30. 9. 2016 študij po študijskih programih, akreditiranih po 1. 1. 1994 in pred 11. 6. 2004, zaključilo 14. 289 diplomantov, od tega 54% septembra. Podrobnejše statistične informacije najdete tukaj

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

noVEMber – mesec mehkih veščin

Želiš izboljšati svoje javno nastopanje, kreativno razmišljanje, delo v skupini, vodstvene sposobnosti in druge veščine, ki so pomembne tako za karierno kot tudi za osebno rast? V novembru se bo zvrstilo 24 brezplačnih treningov mehkih veščin, združenih v projekt noVEMber. Za več informacij in prijave spremljaj www.noVEMber.si.

 

 

 

 

Vabilo v program Projektnega učenja mlajših odraslih – PUMO

Se ti je zaštrikalo v šoli? Si na točki življenja, ko ne veš točno kam in kako naprej? Si pristal_a na zavodu za zaposlovanje, pa se ti zdi, da ni prave zaposlitve zate ali pa pri iskanju le-te potrebuješ večjo podporo? Če si vsaj na eno izmed zgornjih vprašanj odgovoril_a z DA ter si star_a med 15 in 26 let, potem te Zavod Bob vabi, da se pridružiš programu Projektnega učenja mlajših odraslih – PUMO. Program je brezplačen, status dijaka ali študenta pa ni ovira za vključitev.

 

 

 

 

Nacionalna konferenca strukturiranega dialoga: Dialog za družbene spremembe

Mreža MaMa skupaj z Mladinskim svetom Slovenije vsako leto organizira dialoge med odločevalci in mladimi. Tokrat pripravljajo nacionalno konferenco strukturiranega dialoga pod naslovom Dialog za družbene spremembe. Dogodek bo potekal 16. 11. 2016 s pričetkom ob 10. uri v ABC HUB, BTC City Ljubljana. Udeležba na konferenci je brezplačna, prijave sprejemajo do 4. 11. 2016.

 

 

 

 

Jesenska televizijska šola

Želiš izvedeti kako nastane televizijska oddaja? Imaš svojo zgodbo in je tvoja glava polna norih idej? V času jesenskih počitnic, med 2. in 4. novembrom, obišči delavnice nastajanja televizijske oddaje, pisanja scenarija, nastopanja pred kamero, snemanja intervjujev ter skupinskega ustvarjanja televizijske oddaje. Delavnice so plačljive.

 

 

 

 

Tečaji iskanja po elektronskih informacijskih virih v NUK

NUK vabi na brezplačne tečaje iskanja po elektronskih informacijskih virih. Potekali bodo od 3. do 22. novembra 2016 v računalniški učilnici NUK, s pričetkom ob 10. uri. Tečaji so brezplačni, potrebna pa je predhodna prijava.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj za oblikovanje uporabnih/umetniških kosov notranje ali zunanje opreme

Cinkarna Celje, d.d., razpisuje nagradni natečaj za oblikovanje uporabnih/umetniških kosov notranje ali zunanje opreme na katerem lahko sodelujejo dijaki in študenti katerekoli smeri, šole in fakultete s sedežem v Sloveniji. Rok prijave je 23. 12. 2016 do 24.00.

 

 

 

 

Želiš tudi ti imeti svoj profi predstavitveni CV?

Želiš tudi ti imeti svoj profi predstavitveni video? Sodeluj v razburljivem natečaju e-Študentskega Servisa in izkoristi priložnost, saj ga lahko dobiš brezplačno!

 

 

 

 

Grossmanova nagrada in priznanje 2016

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani in DSR SCENARISTI razpisujeta scenaristični natečaj za Grossmannovo nagrado 2016, namenjen študentom in študentkam slovenskih univerz z izvirnimi scenariji za kratki igrani film ali kratko televizijsko dramo. Obenem Akademija objavlja tudi razpis za srednješolsko Grossmannovo priznanje 2016. Na natečaju lahko sodelujejo dijaki slovenskih srednjih šol z izvirnimi sinopsisi oziroma zgodbami za kratki igrani film ali kratko televizijsko dramo. Rok prijave je 12. 12. 2016.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Re:ciklarnica v Kinu Šiška

Kino Šiška mlade vabi na ustvarjalno delavnico recikliranja z naslovom Stenske beležke in obešalniki, ki bo potekala 12. 11. med 14. in 18. uro v Komuni ter na razstavo Prva petletka, ki bo odprta od 15. 11. do 5. 12. 2016. Vstop je prost na oba dogodka.

 

 

 

 

Dvodnevna konferenca z mladimi in odločevalci – Iščemo dobre delodajalce

Na Sindikatu Mladi plus pripravljajo posebno konferenco o položaju mladih v Sloveniji in njihovih izkušnjah na trgu dela. Dogodek je namenjen prav mladim, zato vas vabijo, da se prijavite in sodelujete v oblikovanju predlogov politik, ki neposredno vplivajo na življenja nas vseh. Konferenca bo potekala 3. in 4. 11. 2016 v City Hotelu v Ljubljani. Rok prijave pa je 28. 10.!

 

 

 

 

Dogodek: “Zakaj niste zaposleni pri nas?”

Zavod Nefiks te vabi na osrednji nacionalni dogodek projekta Nefiks zaposlitvene rešitve “Zakaj niste zaposleni pri nas?”, kjer bodo 3 vrhunski slovenski kadroviki ponujali praktične napotke za tvoj izboljšan angažma na zaposlitvenem razgovoru in pripravi življenjepisa za pridobitev zaposlitve. Dogodek bo potekal v petek, 28. oktobra, s pričetkom ob 10. uri v Kristalni palači v BTC. Prijave so podaljšane do jutri, 27. 10.!

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 26. 10. 2016, št. 40

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino