e-NAMIG za mlade

20. oktober 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, zdravje, šport, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Skozi oči begunca – Interaktivna izkustvena gledališka igra

Predstava “Skozi oči begunca” je izkustvena interaktivna gledališka igra, ki daje priložnost na lastni koži podoživeti občutke, stiske in kršitve pravic ljudi na begu. Predstave bodo potekale še med 18. in 27. 10. 2016. Vstopnice so na voljo po ceni 12 evrov.

 

 

 

 

Koncert ob dnevu boja proti trgovanju z ljudmi in 15. obletnici društva Ključ

Društvo Ključ – center za boj proti trgovini z ljudmi v okviru projekta Prava zveza, 21. 10. 2016 v Kinu Šiška organizira brezplačen koncert ob dnevu boja proti trgovanju z ljudmi in obeležitvi 15. obletnice delovanja Društva Ključ. Brezplačne vstopnice je potrebno rezervirati do 20. 10. 2016 na elektronski naslov info@drustvo-kljuc.si

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Poziv za udeležence mladinske izmenjave “Butterfly effect”

Zavod Voluntariat išče udeležence za mladinsko izmenjavo »The butterfly effect«, ki se bo odvijala v Krškem med 27. januarjem in 3. februarjem 2017. Če si star/-a med 18 in 26 let ter zainteresiran/-a za razvijanje idej na področju trajnostnih oblik bivanja, te vabijo k prijavi. Nastanitev in hrana bosta v celoti kriti, pa tudi potni stroški vam bodo povrnjeni v višini do 20 evrov. Rok prijave je do 6. 11. 2016!

 

 

 

 

Gledam širše, vidim več 2016

Delavnice so namenjene mladim fotografom, ki si želijo mentorstva s strani mednarodno priznanih slovenskih fotografov. Organizirali bodo 5 delavnic, na katerih bodo prisotni po en gost in vsaj en fotograf. Gostje na delavnicah bodo povedali, kakšno je bilo njihovo življenje pred prihodom v Slovenijo, zakaj so prišli sem, kako živijo zdaj, kakšne želje imajo za prihodnost in podobno. Sodelovanje je brezplačno.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Razpis za zunanjega svetovalca pri Amnesty International

Globalni program učenja človekovih pravic pri Amnesty International je objavil dva razpisa za zunanjega svetovalca_ko za pripravo učnih gradiv, in sicer za pripravo priročnika o pravicah beguncev in migrantov ter za prenovitev gradiv za šole, vključene v program človekovim pravicam prijaznih šol (Human Rights Friendly Schools Programme). Rok za prijavo pri obeh je 24. 10. 2016.

 

 

 

 

Radio Študent razglaša avdicije za vse redakcije in nove oddaje

Proglas Radia Študent vabi vse mlade, izobražene ali sposobne in navdušene, ki bi želeli prispevati k odpiranju horizontov sebi in drugim na sledečih področjih: politika – notranja ali zunanja, kultura in humanistične vede, glasba, izobraževanje ter znanost in tehnologija, da stopijo v njihove vrste in postanejo del ustvarjalcev programa Radia Študent. Rok prijave je petek, 28. 10. 2016.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Nagradni natečaj: 50 odtenkov sive ekonomije

Zavod Nefiks v okviru kampanje za ozaveščanje mladih o posledicah sive ekonomije razpisuje natečaj za najboljši slogan in grafike na temo sive ekonomije. Iščejo najboljšo priredbo starih slovenskih pregovorov in rekov na temo sive ekonomije. Mladi lahko svoje predloge pošljete do 24. oktobra 2016. Najboljši izdelki bodo nagrajeni.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Pridruži se športni ekipi svoje fakultete ali akademije!

Ali svoj prosti čas preživiš na parketu, ob igri odbojke, košarke ali dvoranskega nogometa? Če je tvoj odgovor pritrdilen, te vabijo da postaneš član ekipe svoje fakultete ali akademije. Do 24. oktobra 2016 oddaj prijavo pri športnem pedagogu ali izbranemu kapetanu ekipe in postani reprezentant/ka svoje fakultete in akademije.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Ustvarjalna delavnica recikliranja – Re:ciklarnica: Papirnati zviteži

V soboto, 22. oktobra, bo med 14. in 18. uro v Kinu Šiška potekala ustvarjalna delavnica recikliranja Re:ciklarnica: Papirnati zviteži. Raziskovali boste možnosti kreativne rabe odpadnega papirja; odslužene revije in časopise boste pregibali in zvijali v barvite sklede, podstavke in šatulje za vsako priložnost … Delavnica je brezplačna in je namenjena starejšim od 15 let. Obvezne so prijave!

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 19. 10. 2016, št. 39

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino