e-NAMIG za mlade

17. oktober 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, prostovoljstvo, natečaji, prireditve,


 

   A veš?

 

 

 

Mladinska postaja Moste: Otvoritev

Delavnica konceptov in Združenje mladih staršev in otrok SEZAM vabita na otvoritveni dogodek Mladinske Postaje Moste, ki bo 20. 10. 2016 z uradnim začetkom ob 14. uri v prvem nadstropju Tržnice Moste.

 

 

 

 

Dogaja se vpis v K/U/L abonma

Nova sezona K/U/L abonmaja mladim od 15. do 25. leta prinaša 12 raznolikih dogodkov – koncerti, film, predstave, razstave, delavnice – na različnih prizoriščih v Ljubljani. Prodaja abonmajev poteka le še do 20. oktobra pri blagajnah Kinodvora in Lutkovnega gledališča!

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Odprt je razpis za štipendije “Za ženske v znanosti” 2017

Partnerja nacionalnega programa »Za ženske v znanosti«, L’OREAL Slovenija in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO, sta objavila že 11. razpis za štipendije »Za ženske v znanosti«. Nanj se lahko prijavijo raziskovalke, ki niso starejše od 35 let in so v zadnjem letu doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine. Prijave bodo odprte od 10. oktobra do vključno 11. novembra 2016. Tri najbolj perspektivne raziskovalke po izboru uglednih slovenskih znanstvenikov bodo prejele štipendijo v višini 5.000 evrov.

 

 

 

 

Luksuz filmska šola Blizu vas

DZMP Luksuz produkcija v sodelovanju s Terra Vera vabi k vpisu v Luksuz filmsko šolo Blizu vas. Usposabljanje je brezplačno in bo potekalo v obliki vikend delavnic v Ljubljani in praktičnih vaj na terenu od novembra 2016 do aprila 2017. Izvaja se v okviru projekta “Blizu vas” in je namenjeno pripadnikom različnih manjšinskih etničnih skupin, priseljencem, prosilcem za azil, beguncem … Prijave sprejemajo do 25. 10. 2016.

 

 

 

 

Delavnica CodeCatz

CodeCatz vas v soboto, 22. oktobra 2016 vabijo na brezplačno delavnico izdelave vaše prve spletne strani. Delavnica je namenjena ženskam, prednost pri prijavi pa imajo začetnice. Za udeležbo potrebujete lasten prenosni računalnik, pripravljene pa morate biti tudi na sledenje navodilom. Prijave zbirajo do 14. oktobra na: http://codecatz.org.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Delo: Programer aplikacj VII/2-II

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino je objavil razpis za prosto delovno mesto Programer aplikacij VII/2-II, za izvajanje nalog financiranih iz mednarodnih namenskih sredstev (WIPO in EUIPO). Delo se sklene za nedoločen čas, s polnim delovnim časom, s šestmesečnim poskusnim delom. Razpis je bil objavljen 6. 10., rok za prijavo pa je 15 dni po objavi.

 

 

 

 

Razpis za strokovnega sodelavca Sindikata Mladi plus

Na Sindikatu Mladi plus zaposlujejo! V okviru projekta Kažipot do dostojnega dela iščejo kandidata/ko za Strokovnega sodelavca. Zaposlitev bo za polni delovni čas (40 ur/teden), in sicer za določen čas – 2 leti. Prijave pošljite najkasneje do četrtka, 20. 10. 2016, s priporočeno pošto na naslov Sindikat Mladi plus. Razgovori in testi bodo potekali med 25. 10 in 27. 10. 2016.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Program prostovoljnega dela Človek za druge

Vsi, ki ste pripravljeni dve uri na teden prostovoljno pomagati, vabljeni v program prostovoljnega dela Človek za druge. Prostovoljno delo lahko opravljate na različnih področjih v Ljubljani in Postojni. Uvodno srečanje za prostovoljce bo v torek, 18. oktobra 2016 v Ljubljani.

 

 

 

 

SOustvarjaj utrip mesta – Postani prostovoljec_ka pri Mladih zmajih!

Postani prostovoljec_ka v četrtnih mladinskih centrih: Bežigrad, Črnuče, Šiška ali Zalog.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Fotografski natečaj Erasmus+

Evropska komisija organizira natečaj, na katerega vabi mlade udeležence programa Erasmus+. Slednji lahko sodelujejo tako, da oddajo največ tri originalne fotografije, ki opisujejo eno stvar (#OneThing), brez katere ne bi odšli na projekt v okviru programa Erasmus+ in eno stvar (#OneThing), ki je nihče ne bi smel pozabiti prinesti nazaj iz projekta. Rok za oddajo fotografij je 17. oktober 2016! Sodelujoči si lahko prisvojijo lepo nagrado.

 

 

 

 

Razpis za oblikovanje grafične podobe mladinskega projekta

Mladinski center Brežice je s projektom PiMP – Priložnosti in izzivi mladih v Posavju uspešno kandidiral na javnem razpisu za »Spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposljivost 2016-2018«. Ena izmed aktivnosti projekta je tudi oblikovanje celostne grafične podobe, zato vabijo mlade k prijavi na razpis za oblikovanje grafične podobe mladinskega projekta. Izbrani prijavitelj bo prejel 1000 evrov bruto. Rok za oddajo ponudb je 17. 10. 2016.

 

 

 

 

Fotografski natečaj: “Pogled 2016”

Center za mlade Domžale razpisuje vseslovenski mladinski fotografski natečaj za razstavo digitalnih fotografij »Pogled 2016«. Na razpisu lahko sodelujejo mladi in njihovi mentorji ter ostali profesionalni in amaterski fotografi. Za najboljša dela bodo ob odprtju razstave podeljene nagrade in diplome. Rok za oddajo fotografij je 25. 10. 2016.

 

 

 

 

Kaj je dobro in je lahko še boljše? Soustvarjaj zeleno Ljubljano!

Če šteješ med 18 in 30 let, posnemi fotografijo ali video ter dodaj kratek opis ideje, kako si predstavljaš izboljšavo v svojem okolju. Izbranih bo 20 pobud, ki bodo imele priložnost, da si s sodelovanjem v 20-urnem izpopolnjevanju pridobijo eno izmed štirih štipendij v enkratnem znesku 500 evrov. Sodeluješ lahko do 25. 10. 2016!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Ustvarjalna delavnica recikliranja – Re:ciklarnica: Papirnati zviteži

V soboto, 22. oktobra, bo med 14. in 18. uro v Kinu Šiška potekala ustvarjalna delavnica recikliranja Re:ciklarnica: Papirnati zviteži. Raziskovali boste možnosti kreativne rabe odpadnega papirja; odslužene revije in časopise boste pregibali in zvijali v barvite sklede, podstavke in šatulje za vsako priložnost … Delavnica je brezplačna in je namenjena starejšim od 15 let. Obvezne so prijave!

 

 

 

 

Vabilo k sodelovanju pri projektu Kolegice

Na Zavodu Nefiks začenjajo z novim krogom projekta Kolegice v Ljubljani. Gre za projekt, s katerim v okviru mentorskega sodelovanja z uspešnimi ženskami in mladimi iskalkami prve zaposlitve oz. študentkami višjih letnikov omogočajo lažji in bolj suveren prehod na trg dela. Vse motivirane in samoiniciativne mlade posameznice iz Ljubljane in okolice vabijo k prijavi. Rok za prijavo je 16. 10. 2016.

 

 

 

 

Alternativno brucovanje – Et tu, Brucus?

Različne organizacije, kolektivi in posamezniki/ce, ki delujejo izven okvirov, ki nam jih postavlja trenutna družbena ureditev, vabijo sveže bruce in brucke na alternativno brucovanje – Et tu, Brucus? Potekal bo v četrtek, 13. 10. 2016, od 16. ure dalje v Tovarni ROG. V popoldanskem času bodo organizirali oglede in diskusije, predstavili pa se bodo tudi sodelujoči kolektivi. Dan pa bodo zaključili s koncertnim programom (zbirali bodo prostovoljni prispevek v višini 3 oz. 5 EUR).

 

 

 

 

Delavnice Psihopolonice v oktobru

Psihopolonica – psihoterapija za mladostnike pod okriljem zavoda Zavod Z lahkoto!, Ljubljana v oktobru pripravlja dve delavnici. Delavnica Igra in osebnostna rast bo potekala 17. 10. 2016, med 17. in 20. uro v centru Ljubljane. Delavnica Ustvarjanje in osebnostna rast pa bo potekala 24. 10. 2016, med 17. in 20. uro v centru Ljubljane. Obvezne so predhodne prijave do 14. 10. oz. do 20. 10. do polnoči.

 

 

 

 

Y.business Success Story z gostom Scottom Gerberjem CEO CommunityCo (ZDA)

Zavod Ypsilon vabi na oktobrski Y.business Success Story z izjemnim gostom iz Združenih držav Amerike, Scottom Gerberjem. Glavna tema dogodka bo »Start-up for Youths«, zato vabljeni vsi mladi, ki imate dobre ideje, razmišljate podjetno ali se želite podati na podjetniško pot. Pridružite se jim v četrtek, 13. oktobra 2016, ob 19. uri v poslovni stavbi Rotonda, ob Dunajski cesti.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 12. 10. 2016, št. 38

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino