Na Zavodu Bob iščejo udeležnce pri projektu Kopiloti

5. oktober 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

Iščemo posameznike, ki so zaključili šolanje in so v prehodu med šolanjem in trgom dela, ter si želijo neke konkretne spremembe v svojem življenju.


Kdo ali kaj smo?

Smo izkušena ekipa izvajalcev, ki ji je mar. Ustvarjamo kreativno projektno okolje, v katerem mladi iščejo in preizkušajo načine, s katerimi razvijajo kompetence za konkretno življenjsko spremembo ter krepijo sposobnosti za strukturirani dialog.

Kako kopilotiramo?

Smo tu, da mladim nudimo podporo in pomoč pri pilotiranju svojih odločitev do zastavljenih ciljev. Tu smo tudi zato, ker vemo, da včasih te cilje posameznik težko sam najde in potrebuje nekoga, s katerim jih bo raziskoval in odkrival. Delo poteka tako na individualni, kot skupinski ravni v katero je vključenih do 12 udeležencev.

S kom kopilotiramo?

Z vsemi mladimi, ki zaradi različnih razlogov in osebnih ali pa družbenih okoliščin ne zmorejo priti do želenih sprememb, pa bi radi.

Kaj kopilotiramo?

Izvajamo Trening Aktivnega Življenja (TAŽ) in trening za dialog med mladimi z manj priložnostmi in oblikovalci politik. Skozi projekt SfuriNeZafuri pa razvijamo metodologijo Annoying Softness.

 

 

VABILO

Zakaj se ne premakneš, če želiš nekaj spremeniti?

Ker je težko.

Pa je res?

S Kopiloti je lažje!

Zakaj z nami?

Ker ti nudimo prostor, zaupanje in podporo.

Ker smo mlada ekipa izvajalcev z raznolikim naborom izkušenj in strokovnih znanj.

Ker ti omogočimo udeležbo v brezplačnem programu, s katerim boš pridobil orodja in razvil spretnosti za spopadanje z negotovimi življenjskimi situacijami.

Ker se boš družil in povezoval z istomislečimi ljudmi, ki si prav tako želijo sprememb.

Ker ti bomo omogočili opolnomočenje za dialog z vplivnimi drugimi, ki posredno ali pa neposredno vplivajo nate, na tvoj položaj in na tvojo prihodnost.

Ker smo brezplačni, nismo pa zastonj!

Se ti zdi, da ti okolje (mladinske organizacije, kolegi, družina, šola) ne omogoča razvoja lastnih potencialov?

Imaš šolo? Nima veze!

Želiš prispevati k temu, da bo nekaj drugače?

Bi z veseljem pogrešal izključenost iz družbe?

Imaš komu kaj za povedati pa sedi predaleč od tebe in te ne sliši?

Si star med 15 in 29 let in veš kaj bi spremenil, a ne veš kako?

Kaj bomo počeli?

 

INFO DAN: 5. 10. 2016, 14:00 - 15:30, Mladinski center ULCA (Trg OF 10, v podhodu železniške postaje)

 

Nadaljni proces bo potekal v štirih fazah:

  1. UVODNA SREČANJA

Uvodni del bo trajal 4 srečanja po dve uri (11.10., 13.10., 18.10., 20.10.). Predvidena vsebina uvodnih srečanj zajema: predstavitev programa, spoznavanje udeležencev in izvajalcev projekta, krepitev motivacije za delo ter definiranje, konkretizacijo in opredelitev želenih sprememb.

  1. INTENZIVNI DEL

V tednu od 24.10. do 29.10. bomo izstopili iz dnevne rutine, se oddaljili od vsakdanjega okolja in preko najrazličnejših  aktivnosti osvajali orodja za doseganje želenih sprememb v zunanjem okolju (delo na sebi, delo v skupini). Tako se bomo pripravljali na dialog z ljudmi, ki imajo moč in lahko pomembno vplivajo na tvojo trenutno situacijo.

  1. DIALOG

Na dogodku,  ki se bo zgodil v tednu od 14.11. do 18.11., bomo mladi dobili možnost, da glasno izrazimo svoja stališča, potrebe, želje, interese itd. ter da nas tisti, ki imajo vpliv in moč, ne preslišijo!

  1. SPREMLJANJE (PO POTREBI)

Vsem udeležencem bomo omogočili podporo pri pilotiranju v smeri sprememb na osebnem in družbenem področju.

Če želiš biti slišan in vključen pri odločitvah, ki se tičejo mladih, se nam pridruži! Najdeš nas na Zavodu Bob, na Robbovi 15 v Ljubljani. Svoj ’let’ lahko rezerviraš na kopiloti.bob@gmail.com in katja@zavod-bob.si