e-NAMIG za mlade

1. september 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

Izobraževanja, prosta delovna mesta, natečaji, prireditve in še več!


http://www.lmit.org/newsletter/e-namig-za-mlade-35

A veš?
 
Berite Delo in Dnevnik brezplačno!
Časopisni hiši Delo in Dnevnik vsem študentom Univerze v Ljubljani, ki se boste vpisali na redni študij v študijskem letu 2016/2017 ponujata brezplačno uporabo njihovih, sicer v celoti plačljivih, medijev. Obe ponudbi se nanašata na čas od 3. oktobra 2016 do 30. septembra 2017. Ponudbi si lahko ogledate na sledečih povezavah: Delo in Dnevnik.
 
 
Poziv: »Ecapital Culture for Adriatic – Ionian Macro Region Countries 2016«
Ecapital Culture – Adriatic Start Up School je mednarodni projekt, ki je bil vzpostavljen leta 2015. Namen razpisa je spodbujanje mladih bodočih podjetnikov in podjetnic, ki razmišljajo o svoji samostojni poslovni poti, in sicer na področju kulturnega turizma, promocije kulturne dediščine ter drugih oblik in zvrsti razvoja lokalne kulture. Rok prijave je 15. 9. 2016. Obvezna prijave preko spletnega obrazca.
 
 
Izobraževanje
 
Celjski mladinski center išče udeležence mladinske izmenjave Active for future
Celjski mladinski center išče udeležence mladinske izmenjave Active for future, ki se bo septembra odvijala v Celju. Če te zanimajo teme, kot so razvijanje lastnih idej, mreženje in iskanje možnosti za zaposlitev, je mladinska izmenjava odlična priložnost zate! Rok prijave je 11. 9. 2016!
 
Poslovni Hackathon!
ABC pospeševalnik bo v sodelovanju z Lidlom Slovenija 17. in 18. septembra 2016 izvedel Lidlov inovativni vikend, poslovni hackathon, na katerem bodo lahko udeleženci reševali različne Lidlove izzive. Zmagovalna ekipa bo prejela 1000 evrov v obliki Lidlovih nakupovalnih bonov, najbolj prodorni posamezniki pa bodo dobili tudi možnost, da sodelujejo v 3-mesečnem ABC podjetniškem startup programu. Prijave so odprte do 12. 9. 2016 do 12.00.
 
Štipendije DAAD za študijsko leto 2017/18
Nemška akademska služba za izmenjavo (DAAD) vsako leto ponuja štipendije za tuje študente in znanstvenike. Na spletni strani DAAD najdete pregled štipendijskih programov za leto 2017/2018, ki so na voljo za Slovenijo.
 
Štipendije švicarske vlade
Švicarska vlada razpisuje štipendije za študijsko leto 2017/2018. Štipendije so razpisane za: področja umetnosti; doktorski in podoktorski študij ter za raziskovalce. Prijavni rok: od 3. 9. 2016 do 30. 11. 2016.
 
Štipendije MOL za nadarjene dijake in študente
Mestna občina Ljubljana razpisuje 90 štipendij za nadarjene dijake in študente, ki imajo stalno prebivališče v MOL, za šolsko oziroma študijsko leto 2016/17. Dijaki imajo čas za prijavo do 5. septembra 2016, študenti pa do 5. oktobra 2016. Kandidati se lahko prijavijo na razpis prek aplikacije E-razpis. Celotna razpisna dokumentacija je objavljena tukaj.
 
Štirinajsta delavnica kreativnega pisanja LUD Literatura
Pišete poezijo, zgodbe ali kritike? LUD Literatura vas vabi, da do 20. 9 2016 pošljete svoja dela in se pridružite delavnici kreativnega pisanja. Delavnice bodo potekale od začetka oktobra do sredine decembra na popoldanskih srečanjih sredi Ljubljane.
 
 
   Delo
 

Prosto delovno mesto: Samostojni svetovalec na Univerzi VII/2 (I) – Karierni svetovalec
Imaš izkušnje na področju izvajanja psiholoških testov ter ste zaključil/a študij psihologije ali specialne pedagogike? Tajništvo (Rektorat) Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana razpisuje prosto delovno mesto: Samostojni svetovalec na Univerzi VII/2 (I) – Karierni svetovalec. Rok za prijavo je 6. 9. 2016!
 
 
Prosto delovno mesto: Samostojni svetovalec na Univerzi VII/2 (I) – Karierni svetovalec
Imaš zaključeno družboslovno, humanistično ali drugo ustrezno smer? Tajništvo (Rektorat) Univerze v Ljubljani razpisuje prosto delovno mesto: Samostojni svetovalec na Univerzi VII/2 (I) – Karierni svetovalec. Rok za prijavo je 6. 9. 2016!
 
 
Nefiks izziv: 6 mladih, 1 služba – bo tvoja?
Na Zavodu Nefiks v septembru za največ 6 mladih, ki iščete svojo zaposlitveno priložnost, pripravljajo poseben izziv, ki lahko enemu izmed resnih kandidatov prinese tudi zaposlitev koordinatorja na projektih! Rok prijave je 4. 9. 2016!
 
Javno povabilo: Spodbujanje delovne in socialne vključenosti – Nova možnost
Zavod za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo delodajalcem, s pomočjo katerega se bo za najmanj 12 mesecev lahko zaposlilo 500 brezposelnih od 30. do 49. leta iz vse Slovenije. Subvencija za zaposlitev znaša 5.000 EUR za polni delovni čas.
 
   Natečaji
 
Natečaj za najboljši kratki film
Zavod O, zavod škofjeloške mladine, v okviru projekta Mozaik med kulturami, razpisuje mladinski natečaj za najboljši kratki film (do 10 min) na teme migracij, beguncev, prosilcev za azil, kulture dialoga v boju proti sovražnosti, sovražnega govora, nestrpnosti, medkulturnega dialoga. Nanj se lahko prijavijo mladi, stari od 15 do 29 let. Rok za oddajo del je 30. 9. 2016. Zmagovalec bo prejel nagrado v višini 150 evrov.
 
Zlati boben – Natečaj Ljubljana Poster Award
Mestna občina Ljubljana in Zlati boben vabita k tradicionalnemu natečaju za najboljši in najbolj ustvarjalen plakat, ki predstavlja Ljubljano kot mesto športa na številnih zelenih površinah. Plakat naj bo zasnovan tako, da ideja omogoča izvedbo serije plakatov in aplikacijo na vse potrebne komunikacijske kanale (digitalni mediji, tiskani oglasi …). Ciljna skupina so prebivalci in obiskovalci Ljubljane. Rok prijave je 15. 9. 2016. Prijava dela je brezplačna.
 
   Zdravje, Šport
 
Mladostniki in zasvojenost
Alkohol je med mladostniki najbolj razširjena psihoaktivna substanca. Ali bo najstnik postal zasvojen z alkoholom, je odvisno od prepleta različnih dejavnikov.
 
   Prireditve
 
Transformatorjeva Akademija Gledališča Zatiranih
KUD Transformator obvešča, da do 30. septembra sprejemajo prijave na 70-urno intenzivno izobraževanje o uporabi gledališča kot orodja za doseganje družbenih sprememb s poudarkom na gledaliških tehnikah Gledališča zatiranih. Rok za prijavo je 30. 9. 2016.
 
KINO PARK – Teden brezplačnih filmskih večerov v parku Tabor
V park Tabor se vrača KINO PARK – kino, ki vsako leto malo zraste in se je iz spremljevalnega programa prelevil v samostojen dogodek. Vabljeni torej k brezplačnemu ogledu filmov med 29. 8. in 4. 9. na športno igrišče v parku Tabor.
 


e-NAMIG za mlade, 31. 8. 2016, št. 32

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino