e-NAMIG za mlade

11. avgust 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, prostovoljstvo, natečaji, zdravje, šport, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Mednarodni dan mladih 2016

Iz Mladinskega sveta Slovenije sporočajo, da se z aktivnostmi za obeležitev mednarodnega dne mladih (12. avgust) letos selijo na Prešernov trg. Pripravili so tri sklope aktivnosti, ki bodo v centru Ljubljane potekali med 10.00 in 15.00. To so: aktivnosti strukturiranega dialoga, predstavitev Indeksa mladih, izvedba posebne različice igre “Človek, ne jezi se”.

 

 

 

 

Film na ulici

V petek in soboto, 26. in 27. avgusta, Kinotrip na krilih Mladih zmajev potuje na šolsko igrišče v Zalog, kjer se bo odvilo pestro poletno dogajanje za mlade: filmi, glasba in urbani športi. Vstopnice bodo za filmski projekciji na voljo na dan dogodka ob vhodu na prireditveni prostor po ceni 1 evro za mladoletne in 2 evra za odrasle. Obisk spremljevalnega programa je brezplačen. Vabljeni, da dogajanje spremljate na spletnih straneh Kinodvora in Mladih zmajev ter na profilih na Facebooku in Instagramu - #filmnaulici.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Mednarodna izmenjava za mlade med 14. in 18. let

Si želiš spoznati mlade iz različnih držav in z njimi razbijati stereotipe povezane s spolom in kulturo ter skupaj z njimi preživeti zanimiv teden v sosednji Italiji? Prijavi se na mladinsko izmenjavo »Me, Myself and I«! Rok prijave je 15. 8. 2016!

 

 

 

 

Litostroj Power kadrovske štipendije 2016/17

Na voljo so Litostroj Power kadrovske štipendije za šolsko leto 2016/17 za dijake in študente. Za štipendije se lahko potegujete, če imate veselje do strojništva, inovativno žilico in željo do dela na velikih energetskih projektih po vsem svetu. Rok prijave za dijake je 15. september, za študente pa 15. oktober 2016.

 

 

 

 

PiNA išče udeležence za usposabljanje o socialnem podjetništvu mladih v Strunjanu

PiNA Terminal išče tri kanditate/-ke za mednarodni trening o socialnem podjetništvu mladih. Namen usposabljanja je preko posredovanega znanja in priložnosti za izmenjavo izkušenj na področju zaposljivosti mladih profesionalizirati mladinske delavke/-ce in druge interesne skupine za uporabo metod socialnega podjetništva. Potekalo bo med 10. in 17. septembrom 2016 v Strunjanu. Rok prijave je 12. 8. 2016.

 

 

 

 

Poletno usposabljanje za nove izvajalce

Zavod Nefiks v avgustu pripravlja 4-urna usposabljanja, ki so namenjena pripravi mladih za funkcijo vodje za izvajanje ene izmed aktivnosti Zavoda Nefiks. Za udeležbo se je potrebno predhodno prijaviti in poravnati prijavnino v vrednosti 20 €, ki jo povrnejo takoj, ko pričneš izvajati eno izmed izbranih aktivnosti.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Globalni program za nove diplomante – arhitekt rešitev v oblaku

Ericsson išče kandidata/ko, ki se bo z vnemo naučil/a, kako zasnovati in izvesti telekomunikacijske in IT rešitve v oblaku. Delovno mesto je odlična priložnost za delo s storitvami v oblaku in razvojem modelov storitev v oblaku in arhitektur za stranke podjetja Ericsson.

 

 

 

 

Zastopnik za energetiko – tehnični strokovnjak (m/ž)

Greenpeace išče sodelavca/ko, ki si bo skupaj z njimi prizadeval/a k dokončni opustitvi premoga v Evropi, posledično tudi k zaustavitvi vseh bodočih termoelektrarn oz. rudnikov premoga. Nudijo zaposlitev za polni delovni čas in svobodo glede organizacije delovnega procesa. Rok za prijavo s CV-jem in motivacijskim pismom je 2. 9. 2016.

 

 

 

 

Zastopnik za energetiko – finančni strokovnjak (m/ž)

Greenpeace išče sodelavca/ko, ki si bo skupaj z njimi prizadeval/a k dokončni opustitvi premoga v Evropi, posledično tudi k zaustavitvi vseh bodočih termoelektrarn oz. rudnikov premoga. Nudijo zaposlitev za polni delovni čas in svobodo glede organizacije delovnega procesa. Rok za prijavo s CV-jem in motivacijskim pismom je 2. 9. 2016.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Pridruži se ekipi Festivala Mesto žensk

Ekipa Festivala Mesto žensk išče prostovoljke_ce za pomoč pri pripravi festivalskih lokacij v Ljubljani, med 3. in 16. 10. 2016. Tvoje pomoči bodo vesele_i tudi pred začetkom festivala.

 

 

 

 

Prostovoljstvo v sosednjem Zagrebu

Prostovoljski center iz Zagreba išče 2 prostovoljca, ki bi se jim pridružila za 11 mesecev – enega iz Slovenije in enega iz Avstrije. Projekt se začne oktobra 2016, zaključi pa avgusta 2017. Delo pri projektu se bo osredotočalo na delo z ljudmi z motnjami v duševnem razvoju, pri čemer boš pomagal/a pri promoviranju vključujočega prostovoljstva in pomena aktivnega državljanstva. Rok prijave je 15. 8. 2016.

 

 

 

 

Vabilo prostovoljcem EVS k sodelovanju pri filmu “EVS in a Day”

Italijanska nacionalna agencija vabi prostovoljce EVS, da posnamejo kratek video, dolg največ dve minuti, ki prikazuje utrinke iz njihovega življenja kot prostovoljca oz. prostovoljke EVS. Zainteresirani prostovoljci in prostovoljke lahko posnetke pošljete do 11. 9. 2016.

 

 

 

 

Prva prosta mesta v okviru programa EU Aid Volunteers

Na voljo so prva prosta mesta v okviru programa EU Aid Volunteers – program priložnosti za evropske prostovoljce, da postanejo prostovoljci v humanitarnih projektih po vsem svetu in pokažejo solidarnost s tistimi, ki jo potrebujejo. Posamezniki se lahko prijavijo za humanitarne projekte po vsem svetu. Rok za prijavo je 11. 9. 2016.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

YESSS mednarodni natečaj za mlade za zagon socialnih podjetij

Si želiš postati socialni podjetnik oz. socialna podjetnica? Potem se prijavi na YESSS mednarodni natečaj za mlade za zagon socialnih podjetij ter predstavi svojo idejo, produkt, servis, ki lahko izboljša življenje tvoje skupnosti, in se poteguj za bogate nagrade! Rok za prijavo je 15. september 2016.

 

 

 

 

S fotografijo do novega fotoaparata

Mladi, stari do 19 let, ste vabljeni k sodelovanju na fotografskem natečaju v okviru Foto festivala Maribor in projekta »Lekcije leta 1991: vzpon nacionalizma skozi fotografski objektiv«. Organizatorje zanima, kako mladi Evropejci, ki so odrasli z odpravljanjem meja, dojemajo meje in kako razumejo ponovno ograjevanje in omejevanje svobode gibanja. Sodelujete lahko z največ tremi fotografijami, in sicer do 10. 9. 2016. Glavna nagrada je fotoaparat!

 

 

 

 

#CedefopPhotoAward and European vocational skills week

Cedefop organizira natečaj #CedefopPhotoAward 2016, na temo mladih v izobraževanju in usposabljanju (Youth in education and training). Če si rezident Evropske unije, star med 18 in 30 let, poleg tega pa se izobražuješ ali usposabljaš in imaš Instagram profil, te vabijo k sodelovanju. Sodeluješ lahko do 11. 9. 2016.

 

 

 

 

Natečaj ob svetovnem dnevu mladih

Zavod Nefiks ob Unescovem svetovnem dnevu mladih – 12. avgusta razpisuje natečaj za najboljšo fotografijo in najboljše Twitter sporočilo z oznako #mladiv2030! Tema letošnjega dneva je “Pot do 2030: boj proti revščini in trajnostna proizvodnja ter potrošnja”. Sodelujete lahko le še jutri, 11. 8., do 12. ure.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Brezplačen športni vikend na Črnfest-u

Med 18. in 20. avgustom se bo v Črnomlju odvijal glasbeno-športno obarvan Črnfest. V tem času se bo odvilo več športnih turnirjev in ostalih aktivnosti (hokej, nogomet, košarka, tenis, kolesarjenje …). Na voljo je 50 mest za udeležence izven Bele krajine, ki bi se radi udeležili tridnevnega športnega vikenda. Prijave že sprejemajo.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Izmenjevalnica #38

Bliža se tretji petek v mesecu in z njim tudi Izmenjevalnica. Tokrat bo potekala 19. 8. 2016 med 16.00 in 20.00 na Rdečem križu Ljubljana. Izmenjevalnica poteka tako, da si v zameno za vrednost doniranih izdelkov (prehranski izdelki, higienski pripomočki, čistila in nove šolske potrebščine) izbereš rabljena, “vintage” oblačila in predmete.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 10. 8. 2016, št. 30

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino