Transforma 2016


Letošnja Transforma se bo odvijala v tovarni ROG med 8. in 15.avgustom. Izvajalci pozivajo vse, da se vključite v Transformo kot: Ni-yim-bed, Vsebinonosci in Zapesnice...


Transforma je utopična v smislu, da predvideva prevračanje vsake določene normalnosti, vdor čudovitega v življenje. Zanimajo jo uspešna iztirjanja konsenzualne realnosti in preboji v bolj intenzivne ter obilne oblike bivanja. Ne more pa biti utopična dobesedno, v smislu da je neprostor. Iščemo prostore (geografske, socialne, kulturne, imaginarne) s potencialom, da vzcvetijo kot avtonomne cone in iščemo čase, ko so ti prostori relativno odprti. Po večih izbruhih v neokrnjeni odročnosti se napetosti tokrat dvigajo v osrčju zgostitve betonskih blokov in rigidnih oblik, v matično Rogovja ladjo. Fluidnosti vseh vetrov bodo zopet konvergirale v zamejenem kosu prostor-časja. S turbulentnim polpreteklim obdobjem Avtonomne Rog je situacija pripravljena na nove dinamike v bivanju, ustvarjanju in delovanju.

Pozivamo vse avtonomne družboplovce naj konvergirajo na koordinatah 8.-15.8.2016.ROG.

Vsebine
Programska shema je raznolika in pretežno spontana. Vseeno bomo vsaj nek del programa zastavili vnaprej. Željni sodelovanja nam pišite. Tehnična, materialna in logistična podpora možna v dogovoru. Okvirni programski sklopi so:
-Teoretika (predavanja, debate, pol-monologi…)
-Urbane intervencije (Transforma pohajkuje in postopa po mestu…)
-Gib (zadihajmo se…)
-Ustvarjalnice (velike in male prčkarije…)
-Glasba (ki potrebuje tehnično podporo…)
-Performativa (kje pa je sploh oder?...)
Kontakt: 041 731 713 Altan

Inštalacije/paviljoni/scena
Kaj počnemo? Kdo bi vedel, zagotovo pa nekaj atmosferičnega. Kar je letos bistveno drugače je to, da travnika ne bo potrebno zapustiti, da bodo rezultati ostali na uporabo. Vabljeni k ustvarjanju festivalskih scenografij, inštalacij, pa tudi bolj trajnostno usmerjenih arhitekturnih in prostorskih posegov in dodatkov.
Kontakt: 031 341 875 Luka

Skupna kuhinja/hrana
Tabor potrebuje kuhinjo. Kuhinja potrebuje hrano. Tabor bo letos v osnovi brezplačen in financiran iz prostovoljnih prispevkov, tako da bomo hrano poizkušali dobiti karseda džabe. Pri tem nam lahko pomagate. Donacije dobrodošle, vključiti se da tudi v ekipe, ki bodo prek urbanega nabiralništva oskrbovale tabor.
Kontakt: 040 341 880 Filip

Tehniki/Tehnice
Pozivamo osebe s temi znanji da se nam priključijo in pomagajo pri izvedbi.
Kontakt: 040 756 592 Blaž

Materiali
Imamo veliko idej, pa malo denarja. Želimo graditi, pa nimamo materialov. Donacije dobrodošle (pesek, gradbeni les, platno, vrvi, orodje, akumulatorji, reflektorji, preproge, odeje, itd., itd.)
Kontakt: 031 341 875 Luka

Transport
Če ima kdo možnost da nam (v terminu 25.7.-15.8) naredi kakšno furo s kombijem, tovornjakom, prikolico je to vedno super.
Kontakt: 040 341 880 Filip

Šotorilo se bo v tovarni.

Za vse dodatne informacije nam pišite na tabortransforma@gmail.com ali pa nas najdite kakor znate.

T.
---------------------------------------------------------------

Pozivamo vse, da se vključite v Transformo kot: Ni-yim-bed, Vsebinonosci in Zapesnice.

:::::::::

Ni-yim-bed smo preprosti tisti, ki jim ni bed. Smo pa tudi tisti, ki tabor spremljamo do take mere, da lahko informiramo in usmerjamo ostale. Z vključitvijo v Ni-yim-bed (katerih podrobnejši opis najdete spodaj) dobite tri obroke dnevno tekom celega tabora in pijačo po fer ceni. Ne plačate nič, če nočete. Tekom Tabora bomo Ni-yim-bed sfurali kuhinjo, program, tehniko, infotočko/bar, ambient/scenografijo, transport, urbano nabiranje, čiščenje, itd. Ni-yim-bed smo tisti, ki se jim da in se jim rahlo jebe. Od nas se pričakuje, da smo na voljo za delo, vešči ustvarjanja in zmožni odločanja.
Zapesnice so preprosto tisti, ki bodo večino tabora prisotni, a pri njem ne bi toliko sodelovali. Zapestnice za Zapesnice bodo v preprodaji 25€ in so bolj simbolne narave - kot akt podpore. Gredo pa seveda za pesnice materialnega. Ta akt podpore vključuje tri obroke dnevno in pijačo po fer ceni. Tekom celotnega Tabora bo možno postati Zapesnica po X ceni.

Vsebinonosci so preprosto tisti, ki nosijo vsebino. T. pravi, da jim bo fajn.
Izpostavljamo da se je vseh vsebin/programa na Taboru zmožno udeležiti brezplačno in povsem nekategorično.
Obenem dajemo v vednost, da Tabor zaradi svoje ne samo neprofitne, temveč zelo nizkocenovne narave, ne krije nikakršnih stroškov Vsebinonoscem (kakor tudi ne Ni-yim-bed), kaj šele da bi omogočal honorarje.
Tako spodbujamo, da na samih dogodkih prispevate prostovoljne prispevke, ki gredo večinoma Vsebinonoscem samim. Imejte v mislih, da bodo za vse udeležence na voljo trije obroki na dan, ki se bodo krili iz prostovoljnih atmosferičnih prispevkov mimoidočih.

V Tovarni Rog bodo udeleženci, tekom celotnega tabora imeli možnost spanja. V drugem nadstropju bomo uredili z lesom podložene ambientalne spalne prostore, kjer lahko šotorite ali pač samo prinesete podlogo.

________________
Prosimo, da v kolikor bi se želeli vključiti v katerokoli od sekcij, da to storite čimprej.
Ni-yim bed → pišite nam na FB ali mail: tabor.transforma@gmail.com, da vas vključimo v ni-yim-bed@googlegroups.com. Preko tega kanala bomo obveščali glede dogajanja, saj ima Ni-yim-bed pred začetkom Tabora še nekaj delovnih akcij za izpeljat, veliko organiziranja in par reči za premislit.
Zapesnice → pesnice potrebujejo svoj začetni kapital, da lahko spesnijo olje, riž, palete in bencin. Token, ki vam bo omogočil prevzem zapestnice ob začetku Tabora, lahko kupite od ponedeljka 1.8. dalje.Kontaktirajte naslednje številke ali nam pišite in se zmenite za prevzem v centru mesta (okolica Tovarne Rog).
Urška: 041267322 Altan: 041731713 Matej: 040615820

Vsebinonosci → še vedno traja poziv za vsebino in tudi tekom Tabora se bo na dnevni bazi možno uvrščat na program, a vseeno spodbujamo, da se Vsebinonosci čimprej najavite. Pišite na FB ali tabor.transforma@gmail.com.Oris programa pride ven v ponedeljek 1.8.
V vsakem primeru pa pridite kaj naokRog.

__________
NI-YIM BED smo preprosti tisti, ki jim ni bed. Smo pa tudi tisti, ki tabor spremljamo do take mere, da lahko informiramo in usmerjamo ostale.
Nihče izmed nas ne ve vsega, vseeno pa lahko skupaj ali posamično organizirano ustvarjamo situacije in izvajamo naloge.
Vsak dan ob 12h se dobimo na zboru. Zbor je centralna točka tabora, kjer se preko skupnega delovanja in govora samoustvarja (koordinacijska) entiteta (Ni-yim-bed), ki drži tabor skupaj. To entiteto lahko vsak razume drugače. Zagotovo pa ta entiteta ni enovita, pač pa sestavljena. Če želi, lahko celost performira, zaveda pa se, da so časi, ko je celotenje smiselno in časi ko ni.
Trenutno deluje začetna ekipa ni-yim-bed, ki je zadolžena za sklope pri predpripravi Tabora, ki so (kakor omenjeno v prejšnjem postu): "program", "inštalacije/paviljoni/scena" , "skupna kuhinja/hrana" , "tehnika" , "materiali" in "transport".
Večinoma delujemo kot posamezniki ali v manjših skupinah. Poimensko se zadolžujemo za operativne sklope, v katerih delujemo in jih osmišljujemo ter posamične naloge, katere izpeljujemo. Seveda je pomembno predvsem to, kar se dogaja mimo planiranja in centralnega nadzora, torej tisto kar je spontano in decentralizirano. Iz koncentriranega gmotenja na zboru (ki je za ni-yim-bedovce nekako nujen, prav tako pa so lepo vabljeni tudi ostali udeleženci) se Transforma sama od sebe in prek agensa posameznic in posameznikov razleza po celotnem območju Roga, kakor tudi preplavlja njegove zidove in sili v mesto.Nihče posamično nima pregleda nad celotno situacijo, ker bi, v kolikor bi želeli nasprotno, morali izbirati manjše situacije, ali pa biti fiksno strukturirani in zato rigidni, kar pa se nam zdi omejujoče in za naše početje nesmiselno.
A kljub temu se nam zdi dobro in spodbujanja vredno, da se na vsake toliko, posamezniki in posameznice zazrejo v celoto in jo motrijo.

V principu smo vsi ni-yim-bed enaki (nikakor ne isti in eni). Tako poskušamo gledati tudi na udeležence, naključne mimoidoče in ostale. A principi skoraj po nujnosti ne ustrezajo realnosti. Lahko pa usmerjajo.
Ekipe ni-yim-bed so sestavljene tudi iz posameznikov, kateri so že uigrani (po dvojicah, trojicah, osmicah ali pa kot posamezniki vešči interaktiranja s "celoto") in vlečejo kontinuiteto iz prejšnjih taborov in skupnega delovanja na splošno. Tudi med seboj so perspektivično na različnih pozicijah moči glede različnih različnosti.To pomeni, da imajo že nek specifičen način delovanja in mrežo odnosov ter predvsem poznavanje situacije, ki jim daje večjo zmožnost orientiranja po njej. To ne pomeni, da so te posameznice in posamezniki vodje. Pomeni pa, da do neke mere posedujejo neko specifično znanje in uvid, ki sta za prihajajoči teden pomembna in ki jim ju ni bed deliti z ostalimi. Ni-yim-bed razume situacionalno nadrejanje, podrejanje, predvsem pa tudi pošiljanje obojega v kurac po lastni presoji.
::::::::::
So stvari, ki jih lahko počnemo samo skupaj.
T.

 

Spremljaj njihovo FB stran.