e-NAMIG za mlade

28. julij 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, prostovoljstvo, natečaji, zdravje, šport, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

United Nations Summer School: Empowering the Environment

Društvo za Združene narode za Slovenijo organizira že četrto poletno šolo United Nations Summer School, ki bo letos potekala pod naslovom “Empowering the Environment”. Poletne šole se bodo udeležili številni mladi aktivisti, stari med 18 in 30 let. Potekala bo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani med 22. in 26. avgustom 2016. Udeležba na poletni šoli je brezplačna. Organizator bo vsem udeležencem zagotovil nastanitev in prehrano ter brezplačni prevoz po centru Ljubljane. Potni stroški do Ljubljane niso kriti. Rok za prijavo je 10. avgust 2016.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Štipendije za mednarodni program FELU MBA za leto 2017

Ekonomska fakulteta v Ljubljani razpisuje štipendije za mednarodni program FELU MBA za leto 2017. Priložnost, da osvojite štipendijo vredno 4000 evrov. Rok za prijavo je 30. september 2016.

 

 

 

 

14. mednarodna mladinska konferenca v Makedoniji

Med 22. in 26. septembrom 2016 bo v Kruševu v Makedoniji potekala 14. mednarodna mladinska konferenca, tokrat pod naslovom “European Values for the Future of Southeastern European countries”. Na konferenco se prijavite preko spletnega obrazca. Rok za prijavo je 15. september 2016.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Razpis za delovno mesto: Sodelavec_ka za družbena omrežja

Ekvilib Inštitut razpisuje prosto delovno mesto za sodelavca_ko za družbena omrežja. Prijava je možna do vključno 15. 8. 2016.

 

 

 

 

Usposabljanje na delovnem mestu

Ste mlajši od 30 let in brezposelni najmanj 3 mesece? S tem programom lahko pridobite praktična znanja, spretnosti in izkušnje na delovnem mestu pri delodajalcu. Tako se vključite v delovno okolje in si povečate zaposlitvene možnosti.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Film na oko 2016: Poziv prostovoljkam in prostovoljcem

Poziv mladim filmskim entuziastom k soustvarjanju 2. Mednarodnega filmskega festivala za otroke in mlade Film na oko! Iščejo mlade od 14. leta dalje, ki se bodo kot prostovoljci pridružili festivalski ekipi pri izvedbi festivala! Ker je festival namenjen mladim, si želijo, da ste prav vi tudi vključeni v dinamično dogajanje. Prijave zbirajo do 30. 8. 2016!

 

 

 

 

Prostovoljski kreativni izziv – Mladi mladim

Slovenska filantropija razpisuje “Prostovoljski kreativni izziv – Mladi mladim” za mlade ustvarjalce: novinarje, fotografe, oblikovalce vizualnih podob, snemalce in video montažerje. Prijavijo se lahko vsi, ki so mlajši od 30 let in izkazujejo interes za ranljive in socialno izključene skupine. Prijave sprejemajo do 25. 8. 2016.

 

 

 

 

Center Spregovori za zaščito prijaviteljev in poziv prostovoljcem

Za nadaljevanje dela v okviru projekta Spregovori! Transparency International Slovenia v svojo ekipo vabi pravnike – prostovoljce, ki bodo aktivno sodelovali pri projektu. Rok prijave je 15. 8. 2016.

 

 

 

 

Prostovoljno delo v Maleziji

Malezijska organizacija SOLS 24/7 išče prostovoljca oz. pripravnika, ki bi v sklopu projekta Community Centre odpotoval v Malezijo in opravljal delo učitelja. Izpolnjeno prijavnico v angleščini čim prej pošlji na e-mail naslovglobalno@zavod-voluntariat.si. Roka za prijavo ni, saj se bodo mesta zapolnila po principu “kdor prej pride, prej melje".

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Video natečaj Shining Stars of Europe

Shining Stars of Europe je video natečaj, ki vabi mlade iz vse Evrope k sodelovanju ter da izrazijo svoje ideje za prihodnost v kratkem video posnetku, ne daljšem od dveh minut. Tri zmagovalne skupine bodo prejele nagrado v obliki štipendij za potovanje in izvedbo projektov v vrednosti 5000 evrov, s katerimi bodo lahko svojo idejo prelile v prakso! Rok za prijavo je 18. september 2016!

 

 

 

 

Natečaj za najboljši video o EVS in državljanstvu mladih

Francoska nacionalna agencija programa Erasmus +, področje mladine in športa, organizira video natečaj o evropski prostovoljni službi in državljanstvu mladih. K sodelovanju na natečaju, ki poteka že četrto leto, so vabljeni vsi mladi, stari med 13 in 35 let, ki živijo v Evropi, da oddajo video prispevek, ne daljši od treh minut, ki opisuje slogan “To be 20, a part to play and get involved!” Rok za oddajo video prispevkov je 3. september 2016!

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

MSL-jev Beach Volley turnir

Mladinski svet Ljubljane vabi na Beach Volley turnir, ki bo na Dan mladih, 12. avgusta 2016, ob 16.00 uri, v Športnem parku Ludus v Črnučah. Vabljeni_e k prijavi!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

2. umetniški festival recikliranja in DIY kulture – Reciklart

Vabljeni na 2. umetniški festival recikliranja in DIY kulture – Reciklart, ki se bo odvijal med 3. in 7. avgustom v 2016, v prostorih Galerije Alkatraz, na ploščadi pred galerijo, v Škratovem vrtu in v Nočni Izložbi Pešak, AKC Metelkova mesto. Tukaj si lahko ogledate program in se prijavite na delavnice.

 

 

 

 

Scenaristična delavnica za kratke filme KRATKA SCENA

FeKK festival kratkega filma v Ljubljani v organizaciji Društva Kraken pripravlja scenaristično delavnico za kratke filme KRATKA SCENA, z mednarodno priznanimi mentorji na področju scenaristike! Prijave na delavnico sprejemajo do ponedeljka, 1. avgusta 2016.

 

 

 

 

Brezplačne ustvarjalne delavnice za mlade v okviru festivala Dobimo se pred Škucem!

Vabljeni_e da se tudi letos pridružite na brezplačnih ustvarjalnih delavnicah v okviru festivala Dobimo se pred Škucem.

Sobota, 30. 7. 2016, ob 18.00; Moja torba nosi skrivnosti.
Nedelja, 31. 7. 2016, ob 18:30; Ročna vezava knjig in zvezkov.
Nedelja, 31. 7. 2016, 19.00; Alternative tiska.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 27. 7. 2016, št. 29

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino