HYTE: Intervju z MATTHIASom TANZMANNom!


Za HYTE je naredil intervju še en svetovno znani DJ, rezident legendarnega kluba DC10 na Ibizi in nepogrešljiv DJ na največjih partijih in festivalih, Mattthias Tanzmann. Ta vikend bo nastopil Na HYTE festivalu, ki se bo odvijal na zadarskih plažah in klubih.


  1. Sonus festival je tvoja stalnica sedaj ze kar nekaj let, kaj ti je najbolj ostalo v spominu?

 V posebno lepem spominu imam magicen  zakljucek  seta  ob cudovitem soncnem vzhodu  v klubu Kalypso leta 2013.

 

  1. Potujes po svetu in obiskal si ze mnogo krajev. S cim te je Hrvaska najbolj impresionirala?

 Odrascal sem ob filmih Karla Maya (Winnetou & Old Shatterhand) in ob prvem obisku Hrvaske sem bil najbolj presenecen nad dejstvom, da je vasa drzava popolnoma ista kot v filmih, ki sem jih gledal med odrascanjem. Hrvaska je zares cudovita dezela, se posebno pa sem bil navdusen nad odojkom pecenim na raznju.

 

  1. Ogromno casa preziviš na poti, ti sploh ostane kaj casa za nove projekte v studiu? Lahko pricakujemo novo izdajo?

 Dosti casa sem v studiu prezivel pred poletjem, kjer sem tudi koncal svoj novi album  Momentum. Album bo izdan  7. oktobra pri moji zalozbi Moon Harbour.

 

  1. Kaj novick pri Moon Harbour? Pri tvoji zalozbi izdaja kar nekaj odlicnih artistov. Na kaksen nacin lahko artisti in nova glasba najdejo pot do tebe?

 Na naslov, objavljen na nasi spletni strani artisti vsak dan posljejo ogromno promocijskega materiala, katerega preveri in filtrira Daniel, zaposlen pri nasi zalozbi.  V mnogih primerih prejmem glasbo od artistov, ki so hkrati tudi moji prijatelji.

 

  1. Nazadnje sva na Sonus festivalu klepetala, ko si nastopal kot clan ekipe Better Lost Than Stupid. Kako je nastopati ob boku Martina Buttricha in Davida Squillacea? Ali kot skupina pripravljate kaj novega?

 Z obema vrtim zelo rad, vendar se zaradi prenatrpanosti nasih urnikov ne druzimo toliko, kot bi morda zeleli. Ravno zaradi tega so nasi skupni nastopi nekaj posebnega. Nas naslednji korak je nov album. Strnili smo ideje in pripravili nacrt, katerega bomo zrealizirali v nasem studiu septembra v Barceloni. Leto 2017 bo polno presenecenj.

 

  1. V preteklosti si ze bil del HYTE-a. Premierno se Hyte seli v tudi v nas del Evrope, natancneje Zadar. Zavedamo se, da bo dogodek spektakularen, kateri faktor pa je po tvojem mnenju tisti, ki naredi Hyte tako zelo edinstven?

 Hyte je navkljub prepoznavnosti se vedno dokaj nova znamka. Ravno kvalitetne zabave, dobri artisti in izjemna produkcija pa so razlog, da izstopa iz povprecja.

 

  1. Kaj je prva stvar, ki jo bos storil, ko prispes v Zadar? Skok v morje ali ... ? J

 Tako je, skok v morje bo prva stvar na urniku.

 

  1. Kaksno je tvoje sporocilo za udelezence Hyte-a?

 Nadenite si plesne cevlje!

 

 

HYTE Zadar FB event https://www.facebook.com/events/1602834896694928/

Karte za HYTE Zadar https://www.entrio.hr/event/hyte-zadar-3314

Lokalna FB stranica https://www.facebook.com/insoundwetrust/