e-NAMIG za mlade

7. julij 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Izšel je nov zemljevid USE-IT Ljubljana

V okviru Ljubljanske mreže info točk – L`MIT je izšel nov zemljevid za mlade popotnike USE-IT Ljubljana. Zemljevid je brezplačen in ponuja nekomercialne informacije, saj so za njegovo vsebino in podobo znova poskrbeli mladi iz lokalnega okolja. Dostopen je v tiskani obliki v TIC Ljubljana, Info centru ŠKUC, ljubljanskih hostelih in lokalih, na spletni strani USE-IT Europe ter kot aplikacija USE-IT za pametne telefone.

 

 

 

 

Festival Reciklart objavlja javni poziv za razstavljanje na skupinski razstavi

Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture vabi mlade umetnice_ke, posameznice_ke in kolektive, ki ustvarjate na področju likovnih, novomedijskih, avdio-vizualnih, performativnih, in drugih vizualnih praks, k odzivu na javni poziv za razstavljanje na skupinski razstavi v Galeriji Alkatraz, v času festivala. Razpis je odprt do 15. julija 2016. Vabljeni k prijavam.

 

 

 

 

Poziv za mlade umetnike

Aksioma vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce, stare do 35 let, k prijavi novih umetniških projektov za obdobje 2017–2018. Izbrali bodo do 3 projekte, ki bodo premierno predstavljeni v Projektnem prostoru Aksioma ali na drugem prizorišču v Ljubljani. Izbranim ustvarjalkam in ustvarjalcem bodo ponudili mentorstvo, produkcijska sredstva, prostor za izvedbo, tehnično opremo in podporo, promocijo idr. Rok za prijavo je 14. 8. 2016.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Zveza ŠKIS išče udeležence za mladinsko izmenjavo Just do it!

Zveza ŠKIS išče šest udeležencev za mladinsko izmenjavo na Poljskem “Just do it!”. Izmenjava bo potekala v Brzozów med 8. in 15. avgustom 2016. Skupaj bo pripeljala 30 mladih med 15 in 25 let iz Makedonije, Poljske, Slovenije, Italije in Romunije. Tematika mladinske izmenjave je zdrav življenski slog in šport. Rok za prijavo je 7. 7. 2016.

 

 

 

 

Sofinanciranje podoktorskega raziskovalnega izobraževanja na European University Institute

Predmet razpisa je sofinanciranje enoletnega podoktorskega raziskovalnega izobraževanja na EUI enemu (1) vlagatelju, ki bo v študijskem letu 2017/2018 sprejet na podoktorsko raziskovalno izobraževanje in bo z njim tudi pričel v študijskem letu 2017/2018. Rok za oddajo prijav je 31. 3. 2017.

 

 

 

 

Poletna šola v Ljubljani

ELSA Nova Gorica vas vabi na sklop izkustvenih delavnic z naslovom Poletni okusi znanja, kjer bodo udeleženci pridobili praktična znanja na področju kazenskega prava. Poletna šola bo potekala med 13. in 16. 9. v Ljubljani. Cena za udeležence znaša 50 evrov. Prijave so že odprte.

 

 

 

 

Razpis: Izbor kandidatov za Shadowing programme 2016

Shadowing programme podiplomskim študentom, ki jih zanima delovanje OZN, omogoča vpogled v delovanje organizacije. Program se bo izvajal med 26. oktobrom in 24. novembrom 2016 na Dunajskem mednarodnem centru. Za sodelovanje v programu se lahko prijavijo podiplomski študenti katerega koli univerzitetnega programa, stari do vključno 29 let, ki imajo slovensko državljanstvo. Rok za prijavo je 22. julij 2016.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Društvo Humanitas išče zunanjega sodelavca oz. sodelavko za PR in kampanje

Imaš dobre komunikacijske sposobnosti in veščine? Imaš izkušnje z odnosi z javnostmi ter kreativnimi kampanjami? Na društvu Humanitas iščejo osebo, ki jim bo v pomoč pri projektnih aktivnosti za oblikovanje idejne zasnove in izvedbo kreativne komunikacijske akcije in kampanje v letu 2016 na teme projekta SAME WORLD. Rok prijave je 8. 7. 2016!

 

 

 

 

Kino Šiška išče fotografske okrepitve!

Kino Šiška bo ob v vstopu v novo sezono svojo ekipo okrepila z dvema novima fotografoma oziroma fotografinjama. V njihovo razširjeno družino bodo tako sprejeli izbrane kandidata/-ki z izkušnjami fotografiranja raznovrstnih kulturnih dogodkov. Rok prijave je 29. 8. 2016!

 

 

 

 

Pripravništva pri Svetu Evropske unije

Odprte so prijave za plačana pripravništva pri Svetu Evropske Unije za obdobje petih mesecev v letu 2017. Rok za oddajo prijav je 31. 8. 2016 do 12.00!

 

 

 

 

Združenje proti spolnemu zlorabljanju: strokovni delavec

Združenje proti spolnemu zlorabljanju objavlja razpis za prosto delovno mesto strokovnega delavca v socialnem varstvu (M/Ž). Nudijo zaposlitev za polni delovni čas za določen čas, in sicer do 31. 12. 2016. Rok za prijavo je 11. 7. 2016.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj kratkega filma Tvebiomovies 2016

Odprt je natečaj Tvebiomovies 2016, v katerem lahko z minutnim videoposnetkom o okolju sodeluje kdorkoli iz katerekoli države! Zainteresirani morajo oddati predloge kratkih filmov do 19. 8. 2016 do 23.00, nato pa bo žirija izbrala najboljše predloge v vsaki kategoriji in jim dodelila financiranje v višini 300 USD za pomoč pri snemanju filmov. Film z največ ogledi v vsaki kategoriji bodo prejeli nagrado v višini 1500 USD.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Prijavite svojo ekipo na 72 ur brez kompromisa

72 ur brez kompromisa je mednarodni projekt prostovoljnega dela za mlade, ki se že več let izvaja v nekaterih evropskih državah, letos pa se bo četrtič tudi v Sloveniji. V okviru projekta skupine mladih, starih med 14 in 30 let, v samo treh dneh uresničijo projekt oziroma nalogo, ki jim bo zadana. Letos projekt potekal med 28. in 31. oktobrom. Prijave za skupine in posameznike, ki bi se želeli pridružiti kot prostovoljci so že odprte! Več informacij in prijave na spletni strani Društva mladinski ceh in na FB strani.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Festival Poleti v NUK 2016

Med 2. 7. in 23. 7. se bo že tretje leto v Plečnikovem atriju Kavarne NUK odvijal festival Poleti v NUK. Osrednje večerno dogajanje so letos nadgradili še s pestrim spremljevalnim programom, ki se bo odvijal vsako popoldne, med 17.00 in 19.00, zunaj, na »NUK-ovem dvorišču. Vsak festivalski dan bo tudi tokrat zaokrožen z že tradicionalno izmenjavo knjig, dopoldne v Kavarni NUK, popoldne pa na prizorišču spremljevalnega programa. Cene vstopnic za plačljive dogodke se gibljejo med 5 € in 10 €, obisk nedeljskih prireditev pa je brezplačen. Program festivala je dostopen na spletni strani in FB strani.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 7. 7. 2016, št. 27

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino