e-NAMIG za mlade

30. junij 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji..


 

   A veš?

 

 

 

Pilotna raziskava o razumevanju pomena in vloge filma med mladostniki

Pri Zavodu Vizo izvajajo strokovno raziskavo “MLADI IN FILM”, ki se posveča odnosu mladih do filma – katere filme izbirajo, kakšne navade imajo ob gledanju, kaj jih pritegne, kaj jim ni všeč itd. Z namenom ustreznejše priprave filmsko-vzgojnih vsebin so za mlade med 15 in 19 let pripravili spletni vprašalnik, za katerega vas prosijo, da ga izpolnite.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Brezplačno poletno usposabljanje Karierni razvoj mladih

Zavod Nefiks prireja brezplačno usposabljanje za mlade med 16 in 24 let. Namenjeno je vsem mladim, ki bi se želeli naučiti več o izvajanju delavnic, predstavljanju sebe in organizacij ter povezati svoje talente z bodočim poklicem in karierno orientacijo. Potekale bodo od 12. do 14. 7. med 9.00 in 13.00 v prostorih Nefiksa. Pohitite s prijavami, saj je število mest omejeno!

 

 

 

 

Univerza Pécs podeljuje dve štipendiji za študente iz območja Alpe Adria

Mesto Pécs in Univerza Pécs podeljujeta dve štipendiji za študente iz območja Alpe Adria za študij na Madžarskem, in sicer za semester 2016/2017 za obdobje med 4 in 5 meseci v vrednosti 1.000 evrov. Znesek je namenjen celotnemu obdobju štipendiranja na eni izmed fakultet Univerze Pécs. Rok za oddajo izpolnjene prijavnice je 15. julij 2016!

 

 

 

 

World Bank Youth Professionals Programm

Youth Professionals Programm je namenjen visoko kvalificiranim in motiviranim posameznikom z znanji iz področij ekonomije, financ, izobraževanja, komunikacij, informacijske tehnologije idr. Kandidati, ki bi želeli sodelovati pri programu, morajo biti državljani ene izmed držav članic Svetovne banke, stari največ 32 let ali mlajši, z doktoratom ali magisterijem in relevantnimi delovnimi izkušnjami. Izbranim kandidatom bodo ponudili 5-letno pogodbo in 24-mesečno usposabljanje. Rok za prijavo je 27. 7. 2016.

 

 

 

 

Pripravništvo pri North-South Centre

Center Sever-Jug Sveta Evrope nudi neplačano pripravništvo; na voljo sta dva termina za leto 2017 za obdobje od treh do petih mesecev. Rok za prijavo za obdobje med januarjem in junijem 2017 je 31. 10. 2016, za obdobje med julijem in decembrom 2017 pa je 30. 4. 2017!

 

 

 

 

Objavljen drugi javni razpis za pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete

Na voljo je 12 milijonov evrov za nepovratno finančno pomoč z maksimalno podporo v višini 45.000 € na upravičenca. Upravičenec za prijavo na razpis je mladi kmet, ki je na dan oddaje vloge na javni razpis star od 18 do vključno 40 let, ima ustrezno poklicno znanje in ustrezno usposobljenost ter prvič vzpostavlja kmetijo. Rok za prijavo je 17. avgust.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Združenje proti spolnemu zlorabljanju: strokovni delavec

Združenje proti spolnemu zlorabljanju objavlja razpis za prosto delovno mesto strokovnega delavca v socialnem varstvu (M/Ž). Nudijo zaposlitev za polni delovni čas za določen čas, in sicer do 31. 12. 2016. Rok za prijavo je 11. 7. 2016.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

#BeActive Photo-Video Competition

Evropska komisija je v okviru Evropskega tedna športa (European Week of Sport), ki se prične 10. septembra, objavila #BeActive fotografsko-video tekmovanje. Udeleženci, ki bi želeli tekmovati, se morajo fotografirati ali posneti video in jo/ga s heštegom #BeActive objaviti na družbenih omrežjih. Najboljše fotografije oz. videi si bodo prisvojili super športne nagrade. Rok za sodelovanje je 27. 8. 2016.

 

 

 

 

Fotonatečaj “Alpe z druge perspektive”

Preživite veliko prostega časa v Alpah? Je fotoaparat, s katerim ujamete čudovite razglede, detajle in trenutke, vaš zvest spremljevalec? Potem je sodelovanje v foto-natečaju Alpske konvencije prava odločitev za vas! Rok za oddajo fotografij je 25. september 2016 do 23.59.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 29. 6. 2016, št. 26

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino