e-NAMIG za mlade

23. junij 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Novi slovenski spletni medij pOZNavalec

Portal pOZNavalec je namenjen bralcem, ki na spletu iščejo kvalitetne vsebine mednarodnega značaja in verodostojne informacije o dogajanju v mednarodni skupnosti. Ustvarjalci portala želijo mlade informirati o pomembnih družbenih temah kot so trajnostni razvoj, varstvo okolja, globalno učenje.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Javni razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2016

Objavljen je razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2016. Namen javnega razpisa je izbor kandidatov za mlade raziskovalce za usposabljanje v raziskovalnih skupinah in za pridobitev doktorata znanosti na Univerzi v Ljubljani. Rok za oddajo vlog je 1. 7. 2016 priporočeno po pošti na naslov Univerze v Ljubljani ali osebno do 1. 7. do 11. ure.

 

 

 

 

Archiprix – razpis za najboljše diplomsko delo

Odprta sta razpisa za prijavo odličnih diplomskih del študentov Fakultete za arhitekturo – Archiprix International in Archiprix Central Europe. Za sodelovanje za nagrado Archiprix International bo izbrano eno diplomsko delo, za sodelovanje za nagrado Archiprix Central Europe pa bodo izbrana tri diplomska dela. Prijavijo se lahko dela, ki so bila dokončana po 1. maju 2014. Prijave vseh del, ki kandidirajo za Archiprix International in/ali Archiprix Central Europe morajo biti oddane do 30. junija do 24.00. Rok za oddajo del pa je 20. 7. 2016

 

 

 

 

Štipendijski program Zavezništva civilizacij Združenih narodov

Na voljo je štipendijski program, katerega namen je spodbujanje medkulturnega dialoga s povezovanjem voditeljev civilne družbe iz Evrope, Severne Amerike, Bližnjega vzhoda in Severne Afrike. Program bo potekal dva tedna. Rok za prijavo je 26. 6. 2016! Prijavnica je dostopna tukaj.

 

 

 

 

Poletna šola na Primorskem: Vključevanje učencev priseljencev

Poletna šola bo potekala od 23. do 31. avgusta 2016. Na predavanjih in delavnicah, bodo udeleženci poletne šole spoznali in skušali razumeti različne potrebe otrok, ki se zaradi socialnih in ekonomskih razmer, posamezni pa tudi zaradi vojnih razmer v državi izvora, priseljujejo v Slovenijo. Za udeležbo na predavanjih in delavnicah ter za opravljeno predstavitev bodo študentje lahko pridobili 2 kreditni točki in jih uveljavljali pri sorodnih predmetih. Namenjena je tudi drugim, ki jih zanima obravnavana tema. Kotizacije ni. Rok za prijavo je 30. 6. 2016.

 

 

 

 

Marketinška poletna šola

Energetika.NET, v sodelovanju z Zavodom Modri svet za mlade, vpisuje četrto generacijo marketinške poletne šole, ki je izjemna priložnost in odskočna deska za razvoj kariere na področju marketinga in medijev s poudarkom na energetiki. Izbranim udeležencem bodo ob pomoči sponzorjev in podpornikov zagotovili šolnino v višini 500 evrov in brezplačno udeležbo na poletni šoli. Poletna šola bo potekala med 23. 6. in 1. 7. 2016 v Ljubljani. Rok za prijavo je 23. junij!

 

 

 

 

Mladinski raziskovalni tabori, delavnice in ustvarjalne poletne šole

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju s partnerji tudi v letošnjem letu za mladino organizira poletne raziskovane tabore in ustvarjalne poletne šole s področij naravoslovja in tehnike. Potekali bodo v poletnih mesecih, in sicer po različnih krajih po Sloveniji. Število mest na posameznem taboru je omejeno, zato se hitro prijavite! Tabori so plačljivi.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Združenje DrogArt išče novi sodelavki/sodelavca

Združenje DrogArt je neprofitna organizacija, ki se ukvarja z zmanjševanjem škodljivih posledic alkohola in drugih drog med mladimi in mlajšimi odraslimi. Glavna področja delovanja so informiranje, svetovanje, terensko delo v nočnem in dnevnem življenju, vrstniško svetovanje, testiranje, izvajanje delavnic ipd. Poleti širijo svojo ekipo v Ljubljani in v Novi Gorici, če bi se jim rada/a pridružila, beri dalje. Rok za prijavo je 26. 6. 2016!

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

3 EVS projekti, 3 odlične priložnosti zate

Trije EVS projekti iz treh različnih držav iščejo prostovoljce za raznoliko delo. Na Češkem iščejo nekoga, ki bi eno leto pomagal pri izvenšolskih aktivnostih za otroke; v Makedoniji center za mlade z ulice išče pomoč za vsaj 6 mesecev; medtem ko so Francozi oblikovali edinstven kratkoročni projekt s prostovoljci iz vseh držav članic EU. Rok za prijavo je 29. 6. (Češka in Makedonija) oz 1. 7. 2016 (Francija).

 

 

 

 

Piknik ob 20. obletnici EVS in vabilo prostovoljcem k sodelovanju

Zavod Voluntariat 29. 6. 2016 med 15.00 in 19.00 v parku Tivoli v Ljubljani organizira piknik, s katerim bodo obeležili 20 let Evropske prostovoljske službe. EVS prostovoljci bodo v okviru obletnice mladim na neformalen in zabaven način predstavili Evropsko prostovoljsko službo. Hkrati pa k sodelovanju vabijo EVS prostovoljce, ki bi bili zainteresirani za pomoč pri izvedbi piknika in posameznih delavnic.

 

 

 

 

Dolgoročni EVS na Češkem

Mladinski center Celje išče prostovoljca/prostovoljko za dolgoročni EVS na Češkem, in sicer med 15. 8. 2016 in 31. 7. 2017. Iščejo osebo, ki si želi delati z otroki v osnovni šoli in vrtcu. Za nastanitev, potne stroške, prehrano in nekaj žepnine bo poskrbljeno. Prijave sprejemajo do 23. 6. 2016!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Filmski tabor za mlade od 14 do18 let

Že veste, kaj boste počeli letošnje poletje? Obarvajte ga filmsko! Mad About Film te vabi na poletni filmski tabor med zelene sence prijetno hladne Kolpe, kjer boste med 31. 7. in 7. 8. 2016 kar 8 dni dihali in živeli – filmsko. Tabor je plačljiv, zadnji rok za prijavo pa je 10. 7. 2016.

 

 

 

 

Odprte so prijave na Ne-festival!

Že četrto leto zapored KUD Transformator vabi v objem narave v Gornji Grad na Ne-festival, na katerem raziskujejo in soustvarjajo oblike skupnostnega gledališča, ki delujejo z in za ljudi, temelječ na metodi gledališča zatiranih in podobnih gledaliških praksah. Potekal bo med 7. in 10. julijem 2016. Prijave sprejemajo do konca meseca junija. Dogodek je plačljiv, število mest pa omejeno!

 

 

 

 

Odznamči se s podobo in besedo!

Delavnica “Odznamči se s podobo in besedo!” je prva od dveh delavnic, na katerih se boste pogovarjali o vsenavzočnosti t.i. potrošniške družbe: kaj je potrošniška družba, kako deluje in kakšne so njene posledice. Potekala bo v ponedeljek, 27. 6., med 17.30 in 20.00 v ŠKUC-u. Delavnica je brezplačna in namenjena mladim od 15. leta starosti dalje. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo. Rok je 25. 6. 2016!

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 22. 6. 2016, št. 25

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino